Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (600)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Úsměvná, pohodová, prosluněná podívaná na jedno použití. Sází na hlavního hrdinu-sympaťáka, sexy postavu Scarlett Johansson, spoustu dobře vypadajícího jídla a tu maximálně sedící hudbu. Na druhou stranu nenabízí skoro žádný humor, je skoro až zoufale předvídatelná, a ten optimismus, naivita a důraz na „rodinnost“ mě osobně mírně iritovaly. Vidím to na čistý průměr. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se u filmu necítil tak pozitivně, jako při sledování filmu Chef. Příběh je přesně pro mě - plnej žrádla a fajnových lidí. Za fajnové považuju především toho, kdo tenhle film vymyslel, tedy Jon Favreau a pak jeho kolega v boji - John Leguizamo. Ten mě také konečně po dlouhé době ukázal, že komediální talent mu nikdy nebyl cizí, a proč že ho mám vlastně tak rád. Spolu pak vytvořili parádní dvojku, která se suprově doplňovala v příběhu, který ne a ne polevit až do závěrečného hvizdu. Po shlédnutí se mi v žaludku rozpoutal takový hladový koncert, že i já, běžný nekuchař, jsem si uvařil tak dobrý žrádlo, že i Jon by záviděl. ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Hrozně milej a pohodovej film, Favreauovi tohle režijně sedlo mnohem víc než sterilní Iron Mani nebo Kovbojové a vetřelci a i herecky to utáhnul naprosto v pohodě, podpořenej skvadrou známejch a spolehlivejch herců. Navíc jsem u toho měl potřebu neustále něco jíst, takže ten film svůj účel splnil. Určitě se k tomuhle ještě vrátim. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Nádherná moderní autorská feel-good komedie o hledání sebe sama. Jon Favreau je neskutečně komplexní talent a Chef, třebaže nenabízí žádnou extra hlubokou myšlenku, je přirozenější, sebevědomější a jistější v tom, co chce, než leckteré oscarové drama. Není o jídle, ani o vaření, a zároveň není ani žádným rodinným melodramatem. Je to jen skromný, komorní film plný pohody, entuziasmu a vnitřní satisfakce, která je v podání Jona Favreaua velmi autentická a silně nakažlivá. Kdyby měl existovat vzor definující, jaké by komedie dneška měly být, pak právě takové. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, Jona Favreaua uznávám, jeho dva Iron Many (obzvlášť po trojce) zbožňuju a asi jako jediný na světě mám rád i Cowboys and Aliens. Jeho menší artové odbočce Chef jsem ale zpočátku křivdil. Myslel jsem, že film bude vypadat celý jako prvních 40 minut, ovšem nakonec se z toho vyklubal skvělý feel good film. Samotný Favreau je jako šéfkuchař uvěřitelný a povedlo se mu snímek dobře podchytit i režijně. Navíc má známé přátele, takže kouskem do mlýna přispějí i čerstvá mamina Scarlett Johansson a Dustin Hoffman a jako perlička na pomyslném dortu se v nouzi nejvyšší zjeví Robert Downey Jr.. Byť jen v jedné scéně, předvede přesně to, na co jsme od něj zvyklí a za co ho milujeme. Nyní se nacházíme přibližně v půlce filmu. To hlavní má ovšem teprve přijít. Ve druhé polovině jsme svědky dobře naladěné road movie, která postupně dospěje až k vytouženému pozitivnímu konci a povede se jí ve vás něco zanechat...80% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • S filmármi spolupracoval a taktiež si vo filme zahral malé cameo známy šéfkuchár kórejského pôvodu, menom Roy Choi. (MikaelSVK)
  • Brat herca Olivera Platta, je skutočným reštauračným kritikom v metropolitnej oblasti New Yorku. Aj to bol dôvod, prečo ho pozval na niektoré zo svojich návštev reštaurácií, keďže Oliver vo filme stvárnil postavu známeho reštauračného kritika, menom Ramsey Michel. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama