Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (34)

plakát

300: Bitva u Thermopyl (2006) 

300 je důkazem, že když uděláte kvalitní trailer tak pak naženete do kin hodně lidí a peníze se vám jako producentovi pohrnou. Ale tak k filmu, to jsou totiž vizuální orgie o tom žádná. Na rok 2006 se mi to po stránce technické hodně líbilo. Navíc tento epos o Sparťanech a jejich odvaze kdy se i hrstka může postavit kolosu a vzdorovat na mně udělal dojem už na základní škole, proto je dobré, že se takový příběh skrze film rozšíří. Jediné co bych asi strhl nebo spíš zkritizoval jsou některé kostrbaté hecující dialogy, i když v angličtině to přirozeně zní lépe. Nicméně po shlédnutí 300 Rise of an Empire bych měl alespoň hvězdičku přidat, protože první díl je opravdu lepší, tak možná příště.

plakát

Jaromír Jágr (1997) 

Co napsat? Další dokument o našem hokejovém fenoménu, sice staršího data, ale náš Jaromír nestárne, vlastně je pořád lepší. Takže asi tak u tohohle dokumentu, pokud jste Jardovi fandové, strávíte pěkných 70. minut.

plakát

Rudý labyrint (1997) 

Poprvé jsem tento film nakousl někdy v roce 2009 a říkal jsem si, óóó dobré téma, Američan zavřenej za neprůkazných okolností, po záhadné vraždě v čínském vězení, to vypadá dobře, film jsem nicméně nedokoukal, což bylo nakonec asi dobře, protože jsem se k němu nedávno vrátil s příslibem, že mně čeká dobrý film s vyústěním, které jsem nechtěl předbíhat. Každopádně při druhém a vlastně prvním celkovém (a taky posledním) shlédnutí jsem byl docela rozčarován. Proč tomu scénáristi dali tak lacinej kabát, prostě honička po ulicích Pekingu na kole, kdy se Američánek zoufale snaží dostat na ambasádu na mně působila spíš úsměvně, stejně jako finální rozuzlení kdy po sobě čínští političtí představitelé začali střílet hlava nehlava. Prostě kdyby se to stalo tak to rozhodně takhle neskončí. Jediné proč je dobré se na film podívat je, to že vás alespoň na chvíli donutí k zamyšlení nad lidskými právy, ať v Číně či kdekoliv jinde na světě...

plakát

Spartakus: Bohové arény (2011) (seriál) 

Když jsem začal koukat i na tuhle promo druhou sérii tak jsem nevěděl, jak se v příběhu vyznat chvilku mi prostě zabralo než jsem se zorientoval. Jinak příběh zde není tak rozvedený jako v případě Spartakuse (ani být nemůže kvůli limitujícímu rozsahu série). Když jsem se dostal k rozsahu tak právě ten bych tady vyzdvihl, šest dílů bylo tak nějak akorát, navíc po tom co zkouknete Krev a Písek tak, není potřeba koukat na dalších třeba 12 dílů o novém hrdinovi oblečeném ve starém kabátě.

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Spartacus se stal mým oblíbeným seriálem HBO hlavně díky tomu, že to je příběh ze starověkého Říma pro, který mám slabost, akční scény jsou moc fajn, ale ke konci už vám asi přijdou o něco více monotónní než na začátku. Navíc, některé zákulisní intriky byly i na mně nějak moc, nemluvě o deseti postelových scénách za díl, ale jinak moc fajn. První série byla určitě nejlepší ostatní 2. a 3. už z ní prakticky jen těžily.

plakát

Noe (2014) 

Opět hluboké poselství tak jak bývá u Aronofskyho zvykem. Herecké výkony jsou fajn, Russell hraje zase svého klasického kladňáka, z Emmy Watson roste velmi dobrá herečka a Anthony Hopkins, už mnohokrát dokázal, že k nadprůměrnému hereckému výkonu nemusí pobrat příliš filmové stopáže. Film samotný je filmem na zamyšlení, nad civilizací, životem, přežitím, láskou a obětováním. Ukazuje člověka vyvoleného Bohem pro velký a zodpovědný úkol. Noe je tak ochoten splnit svůj úkol za jakýchkoliv podmínek a při jeho vykonávání překonat jakékoliv překážky, nakonec ho však jeho posedlost dokonalostí Božského záměru odhalí i s jeho lidskými "nedostatky", kdy pochopí, že zachování rodu je jediný způsob jak něco napravit a, že ráj si musíme stvořit sami, neboť jak píše ve svém evangeliu sv. Lukáš království Boží jest mezi vámi, uvnitř každého člověka. Ptám se tedy kdy přijde náš konec světa a jak budeme psát řádky toho nového a lepšího?

plakát

Slunce, seno a pár facek (1989) 

Když vy břizolit tak my kachličky a když vy inženýrku, tak my...To se budete divit...No nechápu moc zdejší hodnocení, ale tak budiž no, ne každému se musí opravdová realita venkova líbit a ne každému musí tento styl humoru sedět, i když to vypadá z dnešního pohledu jaksi neuvěřitelně tak tohle je fakt českej venkov a realita vesnických vztahů se od té doby změnila jen málo kde. Prostě fakt česká klasika.

plakát

Myšák Stuart Little (1999) 

Za Snížka a myšáka nemůžu dát jinak než za pět. Stuart Little byl prvním filmem na který jsem se mohl podívat v angličtině, protože jsem dialogy jednotlivých postav, poté co u nás doma tento film hrál i 2x za odpoledne, znal naprosto dokonale.

plakát

Jaromír Jágr: stále na vrcholu (2012) (TV film) 

And here comes Salute, jsem rád, že jsem po několika dlouhých letech mohl tuto hlášku amerických sportovních komentátorů slyšet znovu. Jarda Jágr, ten co stvořil svou ohromnou pílí, pracovitostí a talentem největší českou sportovní legendu. Tento dokument vnáší pohled do první sezóny jeho úchvatného návratu za moře, kde Jarda stále dokazuje, že patří mezi nejlepší. Co se týče dokumentu, tak pro Jardovi fanoušky to je pěkně strávených 50 minut.

plakát

Columbo (1971) (seriál) 

Typická americká detektivka, kde Columbo postupně rozplétá vrahovu osobnost, kterou postupně pěkně deptá všemožnými dotazy a vyptáváním, několikrát za díl se vrací zpět od vchodových dveří s tím, že si náhodou na něco vzpomněl. K tomu nosí obnošený bavlňák a celkově nevypadá zrovna jako policejní poručík, ale jeho geniálnost, ač to nevypadá, je značná.