lekr

okres Kutná Hora
fanda Arnolda Schwarzeneggera

ICQ: 481834636

28 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 9 17 24 32
    • 1.2.2012  16:24
    Bezstarostná jízda (1969)

Sex, drogy, rock´n´roll a dvě cool motorky. Místy trochu nudná a zmatečná klasika, jejíž výpovědní hodnota je ale obrovská.

• 27.1.2012  21:29
    Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

I když nejsem znalec původní předlohy, musím říct, že mě film nijak zvlášť nezaujal. Fincher sice dokázal vytvořit temnou atmosféru a podepřít snímek skvělými hereckými výkony, ale celkově jeho dílu chybí větší ucelonost. Po skvělých úvodních titulcích jsem se totiž dočkal bezmála hodinové a nudné první poloviny, která mi vyjma detailního představení hlavních hrdinů nabídla akorát spoustu nespojitých investigativních dialogů, což příběh prakticky nikam neposunulo. Druhá polovina byla mnohem hutnější a dynamickým tempem plynula do slušného, i když celkem předvídatelného závěru, po kterém ale následuje zbytečná emocionální dohra, jež naprosto zbytečně přetíná mrazivé vyznění pointy. Kdyby pan režisér mnohem více zapracoval vedlejší postavy a přidal na násilí a temnotě, rozhodně by to bylo lepší. Moje očekávání došlo sotva polovičního naplnění. Škoda.

• 21.1.2012  21:20
    Ohnivé ulice (1984)

Kultovní akčňí béčko z dob, kdy byl Michael Paré ještě prvoligovou hvězdou, Diane Lane sexy a Walter Hill věhlasným režisérem, které vyniká hlavně skvělou akcí, hereckými výkony a překrásnou hudbou. Závěrečná písníčka mě dojímá ještě dnes. Díky za něj, Waltere!

• 14.1.2012  20:30
    Vyměřený čas (2011)

Obrovské zklamání. Na film jsem se hodně těšil, ale dočkal jsem se jen originální premisy přetransformované v nudné komerční klišé s předvídatelným dějem a naivním koncem, které jakoby zůstalo na pomezí mezi 12 Opicemi a Správci Osudu. Takovýchto Hollywoodských pohádek mám už poslední dobou plné zuby!

• 2.1.2012  14:54
    Mrazík (1964)

Recese. Ale dokonalá!

• 27.12.2011  10:23
    Lví král (1994)

Film mého dětství!

• 25.12.2011  10:36
    Pretty Woman (1990)

Nádherná ukázka nenuceného žánrového klišé, které mě dojímá každé Vánoce. Jedna z mých filmových srdcovek!

• 18.12.2011  21:24
    Hellboy 2: Zlatá armáda (2008)

Není co dodat! Hellboy je zkrátka nejlepší!

• 13.12.2011  19:45
    Mechanický pomeranč (1971)

Místy nudné, přesto však morálně nadčasové dílo, z jehož pointy mrazí ještě dnes.

• 4.12.2011  21:03
    Iron Man (2008)

Tony Stark je jeden z největších borců jaký se kdy objevil na filmovém plátně!

• 3.12.2011  21:19
    Person of Interest (TV seriál) (2011)

Velké seriálové překvapení! Jim Caviezel konečně hraje to, co měl hrát už od začátku své herecké kariéry, Michael Emerson je správně tajemný a i když premisa seriálu není nejoriginálnější, díky perfektnímu scénáři, který skvěle pracuje s psychologií postav, neustálému množství peripetií týkajících se minulosti titulních hrdinů a parádně vygradovanému napětí je sledování tohoto seriálu skutečným zážitkem! Bezpochyby jeden z nejlepších televizních počinů na půdě kriminálního žánru vůbec!

• 24.11.2011  15:50
    Show Jana Krause (TV pořad) (2010)

Nejlepší talk-show, jaká kdy v české produkci vznikla! Kraus nemá chybu!

• 24.11.2011  15:45
    Prostřeno! (TV pořad) (2010)

Další výborná kuchařská show! Vydra s Bouškovou mě výjimečně neiritují, soutěžící jsou zábavní a jídla vypadají fakt chutně! Většinou.....

• 24.11.2011  15:43
    Ano, šéfe! (TV pořad) (2009)

Nejzábavnější a nejoriginálnější kuchářská show ever! Pohlreich je borec!

• 24.11.2011  15:42
    AZ-kvíz (TV pořad) (1997)

Bezpochyby nejlepší vědomostní soutěž vůbec!

• 20.11.2011  18:11
    Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008)

Nemastný neslaný vývar z vynikajících předchozích dílů. Film se tváří spíš jako úmyslná recese než jako vážný pokus o obnovení žánrových trademarků osmdesátých let. Jako oddychovka je to fajn ale od takovéto série by člověk očekával víc i ve 21. století!

• 12.11.2011  08:56
    Nákaza (2011)

Mistrovsky natočená polodokumetaristická utopie, která realisticky ukazuje jak by to skutečně vypadalo kdyby lidstvo zasáhla smrtící epidemie. Snímek se navíc vyvarovává všech žánrových klišé, fantastkních motivů a ani na minuty neztrácí tempo. Dokonalý casting, perfektní práce s velkým množstvím postav a jejich psychologií už jenom dotváří tento komplexní a estetický zážitek z filmu, ve kterém se skrývá mnohem víc než se původně zdálo. Soderbergh je machr!

• 7.11.2011  18:29
    Krvavý příliv (1995)

Scottova slabší chvilka. Bez ohledu na to, že námořní dramata nejsou zrovna mým šálkem kávy, nabízí snímek jen klišovitou zápletku, kterou zachraňuje akorát skvělé tempo druhé poloviny filmu. Mizerné tři hvězdičky.

• 1.11.2011  14:33
    Elitní zabijáci (2011)

Příjemné akční béčko, které sice nepřináší nijak objevnou zápletku, ale díky solidnímu scénáři a dokonale obsazenému tandemu Statham - Owen neuráží a příjemně pobaví. Snad jen kdyby si tvůrci uvědomili, zda chtějí vytvořit ryze akční film nebo politický thriller podle skutečných událostí. Snímek se sice snaží být obojím, zamrzá však někde na pomezí a po jeho konci jsem se nemohl zbavit pocitu, že se z příběhu dalo vymáčknout víc. I přesto ale zůstává skvělou odpočinkovou podívanou, ke které se budu rád vracet.

• 29.10.2011  23:33
    Poslání (2001)

Zápletka děravá, dialogy příšerně tupé, ale Van Dammovi to kope pořád dobře. A to je hlavní.

• 24.10.2011  17:36
    Muž s cejchem smrti (1990)

Poctivé Seagalovské béčko!

• 7.10.2011  22:00
    Ohňostroj marnosti (1990)

Další nezaslouženě opomíjený film. Duo Hanks - Willis prostě nemá chybu!

• 3.10.2011  18:09
    Kronika mutantů (2008)

Neprávem zapomenutý film, který skvěle kombinuje moderní akční sci-fi s gotickým hororem. Tvůrci vsadili na tajemnou a výborně vygradovanou atmosféru a velkolepý vizuál, čímž vytvořili zábavnou a napínavou podívanou, která zaujme minimálně svou nevšední originalitou. Jen škoda, že jí diváci nevěnovali tolik pozornosti, kolik by si zasloužila.

• 1.10.2011  01:11
    Sejmi je všechny (2007)

Stylová pocta akčňákům osmdesátých let!

• 1.10.2011  01:09
    Absolvent (1967)

Filmový klenot, který pohladí po duši a který nikdy neomrzí. Jeden z mých nejintezivnějších filmových zážitků, na který nikdy nezapomenu!

• 23.9.2011  20:40
    Amadeus (1984)

Forman je zkrátka génius!!

• 18.9.2011  10:25
    Zamilovaný Shakespeare (1998)

Skrz na skrz hloupá a nechutně kýčovitá parafráza na Shakespearovu klasiku, která svým pojetím připomíná spíš tuctovou parodii než sedmioscarový velkofilm. Já osobně jsem racionalista a proto mě ústřední dvojce iritovala už od samého začátku svými tupými dialogy a naivními ideály a nezachránila to ani velkolepá výprava a skvělý casting ( škoda, že Affleck nedostal víc prostoru ). Děj snímku je navíc zbytečně dlouhý, předvídatelný a díky špatnému scénáři není vůbec atraktivní. A přitom tahle látka měla potencionálu na rozdávání, jen kdyby tvůrci věděli, jaký směrem se mají vydat.

• 7.9.2011  17:40
    Kovbojové a vetřelci (2011)

Vydařený žánrový crossover, který dokonale splňuje parametry popcornového blockbusteru. Jon Favreau udělal co mohl, aby prapodivnou zápletku předělal na co pro diváky nejpřijatelnější podívanou, a minimálně v mých očích uspěl. Film má skvělou atmosféru, neztrácí tempo a servíruje divákovi dokonalou vizuální show s velkou porcí oldschoolových akčních scén s parádním hereckých obsazením. S celkovou koncepcí filmu taky nemám problém, naopak oceňuji, že tvůrci přenesli klasické klišé o invazi mimozemšťanů do originálního prostředí. V některých místech snímek působí trochu přehnaně, i tak ale zůstává nenáročnou zábavou, která se sice nedá brát moc vážně, ale člověk se u ní naopak výborně odreaguje. Jen je škoda, že většina diváků si tento fakt neuvědomila a díky své počáteční skepsi a nemístnému racionalismu v podstatě nedala filmu šanci.

• 30.8.2011  09:42
    Leon (1994)

Nadčasové, úchvatné, dojemné, věčné! Filmový klenot, kterým Luc Besson překonal sám sebe a jaký zároveň nikdy nepřekonal. Jeden z mých nejsilnějších diváckých zážitků, který v mých očích definoval pojem kinematografie a zanechal v mém diváckém srdci nesmyvatelnou stopu!

• 29.8.2011  14:03
    Captain America: První Avenger (2011)

Bezpochyby nejlepší comicsový origin vůbec! Joe Johnston skvěle vystihl podstatu předlohy a převedl ji na plátno takovou, jaká je a vyčitat mu, že natočil patriotistickou ódu na svou rodnou zem, by rozhodně nebylo na místě, protože i když jsou rozdíly mezi americkou a evropskou mentalitou značné, film měl být především odpočinkovou zábavou. A tento účel bezpochyby splnil. Pojetí a koncepce příběhu je parádní, lehké klišé jen umocňuje autenticitu původního comicsku, velkolepý vizuál mě ani na chvíli nenechal vydechnout a parádní obsazení je jen pomyslnou třešničkou na dortu. Captain America je prostě bezesporu comicsovou lahůdkou, ke které se vždy budu rád vracet!

<< předchozí 1 2 3 4 9 17 24 32