Reklama

Reklama

VOD (1)

Po šesti měsících na sólové misi najde osamělý astronaut (Adam Sandler) na palubě záhadného tvora a s jeho pomocí zachrání svoje manželství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (226)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

S jistou subjektivní perspektivou dokážu asi pochopit, že knižní předloha sama o sobě musela působit velmi zajimavě, psychologicky i mysteriózně, a že veškeré dialogy a aspekty samoty spolu s podstatou a řešením osobních problémů včetně představy a smyslu pavouka, mohly působit v čtené podobě více kreativně a přirozeně. Zfilmování mi přpadalo jakoby neúplné, atmosféra nebyla dostatečně vstřebatelná, chyběla tomu hloubka a celé to působilo spíše podivným dojmem. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Někomu to sedne hodně a někdo u toho usne. Je to těžký skoro meditativní a melancholický slow-burn v prostředí kosmické lodi. Což může být šok pro lidi, co znají jen komediálního Sandlera. Hudba Maxe Richtera dělá opravdu hodně a je to film, na který musí být nálada. Rozhodně to není na vypnutí mozku v pátek večer. Hanuš je asi nejroztomilejší obří pavkouk ve filmu :-)  Plus za to, že jsou ve filmu všude české nápisy. Závěrečný song Please Don't Go Away mne donutil nechat hrát celé titulky. 7/10 ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Stále přemýšlím jestli jsem spokojený nebo rozpačitý. Kosmonaut z Čech je zajímavý a hluboký film, který má, co nabídnout, ale nedá to divákovi zadarmo. Velký problém je forma, kterou to říká, protože ta nesedne každému. Režisér Johan Renck má řemeslo v ruce, umí vykouzlit působivé záběry, scény a sekvence. Renck velmi hezky dokáže navodit tu správnou atmosféru, umí vystihnout osamělost a uvěřitelně pracuje s psychologií postav. Tohle všechno se povedlo velmi dobře, problém ale je, že to vede k banální pointě, která je na celém filmu tím nejslabším. Adam Sandler předvádí velmi dobrý a hezký výkon a moc se mi v této roli líbil. Carey Mulligan je skvělá herečka, ale taky by mohla hrát něco jiného, než jen zlomené, ztracené, nešťastné manželky/ženy. Paul Dano má moc hezký hlas a sedl mi tady. Film naznačí spoustu věcí, ale nikdy nejde do hloubky. A to je velká škoda, protože tu nějaká taková scéna chybí. Kosmonaut z Čech je zajímavý film, který není špatný, ale čekal jsem trochu více. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nič mi diela tohto typu nehovoria. Spaceman bola už lepšia pesnička od Babylon Zoo s hlasom súčasného Alzáka, film je raketoplánovou depresiou, ktorú zabije pavúk a tie ja fakt nemusím. Všetko nad 3 mm sa mi hnusí a tento šiel už do metrových rozmerov. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha z pera Jana Kalfaře je vtahujícím meditativním zážitkem, jejíž literární styl zaujme jak citlivé duše, tak i fanoušky kvalitní sci-fi tvorby. Je tedy poněkud smutné sledovat, jak si její filmová adaptace půjčuje jen některé atributy, přičemž ty užité i poměrně dost zásadním způsobem zjednodušuje. Ve finále tedy dostaneme diametrálně odlišný zážitek, což by sice nemuselo být nutně na škodu, avšak právě v tomto případě se to bohužel trestuhodně nedaří. Celý snímek totiž postrádá jakýkoliv náznak kvalitně vedeného scénáře, má poměrně uspávající tempo a herci zde nemají v podstatě ani co hrát. Je mi vážně velmi líto toho, že si tak úžasná kniha vysloužila tak neskutečně odfláknutou filmovou adaptaci. Achjo. (Netflix) „I did not intend to frighten you, skinny human.“ ()

Galerie (139)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu nejednou zazní árie „Měsíčku na nebi hubokém“ z opery „Rusalka“ od Antonína Dvořáka. (NiWi)
  • Řídící centrum a pár dalších lokací se natáčely v Kongresovém centru v Praze. (formelin)
  • Věž, která se mihne před tiskovou konferencí s Jakubem (Sandler) a pár scén z výcvikového střediska jsou točené v bývalé Ústřední telekomunikační budově (ÚTB) na Žižkově, která je již zbouraná. (formelin)

Související novinky

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

16.04.2021

Filmová adaptace knihy Spaceman of Bohemia českého autora Jaroslava Kalfara přibrala další hvězdu. Poté, co se projektu ujal Adam Sandler spolu s režisérem Černobylu Johanem Renckem, se nyní k… (více)

Adam Sandler v adaptaci české knihy

Adam Sandler v adaptaci české knihy

27.10.2020

Před časem jsme informovali, že kniha českého spisovatele Jaroslava Kalfaře žijícího v USA The Spaceman of Bohemia alias Kosmonaut z Čech se dočká filmového zpracování od streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama