Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vzpomínky na lásku

Vzpomínky na lásku (2004)

Ten film mě k sobě přilákal před víc jak rokem svým exotickým názvem a vysokým hodnocením.....a stejně jako tisíce ostatních i mě totálně rozsekal a rozložil na tisíce atomů. Můj první Korejský film a hned z toho byla dvojitá láska na první pohled. Jak ke Korejskému filmu jako takovému, tak k nádherné, křehké a talentované herečce Ye-jin Son, které od té doby neřeknu jinak než BOŽSKÁ :-) Stejně tak tento film je božský a nepřekonatelný. Nemyslím si, že ještě kdy bude natočen tak emotivní, láskyplný a srdcervoucí příběh jako je tento! Tohle byla filmová báseň rozeznívající ty nejkrásnější a zároveň i nejsmutnější a nejbolestnější emoce co člověk může mít a to tak dechberoucím způsobem, že......že je slova nedokážou popsat. A tohle vše i celý tento film si v sobě hýčkám a opatruji jako opravdový a nefalšovaný klenot!!

Dívka na mostě

Dívka na mostě (1999)

Vive la magie de la France.......La beauté envoutante! Občas člověk zažije magické okamžiky, kdy vše do sebe krásně zapadne...... a já jeden takový právě zažil. Atmosférický film plný nádherných obrazů a dialogů. Chemie.....hmatatelná, čirá chemie mezi uhrančivým vrhačem Danielem Auteuil a až snově kouzelnou Vanessou Paradis mě omámila jako snad nic dosud a jako ve snu a se zatajeným dechem jsem sledoval vrcholnou scénu filmu, kterou zde podrobně popisuje Enšpígl....přímo jsem cítil to jejich vzrušení a napětí.....tohle je filmová nirvána, snad nejde zažít něco víc....absolutní splynutí.....v jednu chvíli jsem se přistihl, že přestávám sledovat titulky..... forma sdělení byla důležitější než její obsah....tento film je pravý klenot...uhrančivý, smyslný, magický........VIVE LA FRANCE :-)

Ranhojič

Ranhojič (2013)

"NETRÁPÍ VÁS MISTŘE, ŽE TOHO TOLIK NEVÍME? NE...NAPLŇUJE MĚ TO ÚCTOU. JAK ŠEDIVÝ A ÚNAVNÝ BY BYL SVĚT BEZ TAJEMSTVÍ...." Nádherný příběh o síle lidské touhy po poznání a vědění. O síle větší než lidstvo samo.... ta touha po tom pochopit a poznat, dovtípit se příčin a důsledků...ta dokázala porážet diktatury, náboženství i katastrofy a neustále lidstvo žene vpřed.....či ho jednou nezničí, je otázka druhá. Již jen pro tuto myšlenku mě film zaujal a když se k tomu přidá, že byl příběh zasazen do středověkého prostředí, v kterém jsme s hlavním hrdinou cestovali od Anglie až do daleké Persie, tak mé srdce plesalo nadšením :-) I přes jeho délku jsem se ani na chvíli nenudil a nechal se unášet krásou vizuální, myšlenkovou i hereckými výkony. Bravo Deutschland!

Hořící keř

Hořící keř (2013)

"VŠICHNI JSME MEZI MLÝNSKÝMI KAMENY....." Jestli je něco v této minisérii zcela geniálně ukázáno, tak právě toto....jak se odvážní lidé dostávali mezi všudypřítomná mlýnská kola nastupujícího normalizačního režimu, která začala s neúprosnou silou svírat tu jejich odvahu a chuť bojovat, něco změnit. Palachův čin je zde jen katarzí věcí budoucích. Národ plný chuti na změnu, chuti svobodně žít se začal pomalu probouzet do šedivé budoucnosti. Ten nastupující strach, psychický teror a beznaděj je podán tak realisticky až mě z toho mrazilo....doslova! Takhle dokonale vykreslenou atmosféru jsem na českém filmovém plátně dlouho neviděl. K tomu opravdu skvělé herecké výkony všech hlavních i vedlejších představitelů, opravdu bravurní a Táňa Pauhofová....tleskám vestoje! Stále jsem plný emocí z tohoto veledílka a mohu jen doporučit všem kdo ještě neviděli.Výborné a mrazivé zároveň........

Proti zdi

Proti zdi (2004)

I Feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel You!!!!!!!!!!! Úžasný film. ÚŽASNÝ. Já ho opravdu cítil a aby taky ne! Ten film zapáchá emocemi tak silně, že by to porazilo i býka :-) Vášeň, zloba, odevzdanost, beznaděj, touha, surovost, bolest, divokost, radost, naděje, úsměv, pláč, láska, chtíč, sex všechno tu je! A hlavně jsou tu Cahil a Sibel a jejich silný, emotivní příběh, který bere dech a mě posadil na zadek! Bože to bylo něco a vše tu mělo svůj smysl.......i ty surové scény. Panečku, tenhle film mě dostal, tenhle film mě udělal, tenhle film to je fakt síla! I Feeeeeeeeeel You!!!!!!!!! Jo, jo, jo........ :-)

Batman začíná

Batman začíná (2005)

"PROČ PANE NETOPÝR? MÁM Z NETOPÝRŮ STRACH, AŤ HO MAJÍ I MÍ NEPŘÁTELÉ..." A tak se zrodila legenda, legenda kterou jsem tolik roků naprosto ignoroval. Ani nevím proč, kdysi jsem ty staré batmanáky občas dal. Až nedávná nuda a shlédnutí poslední části z této "Nolanovské" trilogie v telce mě totálně odrovnalo a tak jsem si řek že to musím zkouknout celé. No a tenhle zrod legendy mně taky vyrazil dech. Začátek, výcvik, psychologicky brilantní ukázka přerodu hlavního hrdiny v to čím bude, hudba, akce, skvělý Caine, Freeman, ulalááá já se po dlouhé době tetelil blahem a jako to byla vážně pecka. Jako trotlík se tady ted milion let po vzniku připojím s komentem i hodnocením k naprosté většině....no ale lepší pozdě nežli nikdy :-) dal jsem to naráz i s druhým dílem ale o tom někdy jindy....."proč padáme pane?....abychom se naučili znovu se zvednout!"

Sicario: Nájemný vrah

Sicario: Nájemný vrah (2015)

"HELE, NIC NEBUDE TVÝM AMERICKÝM UŠÍM DÁVAT SMYSL A BUDEŠ ZPOCHYBŇOVAT VŠECHNO, CO DĚLÁME. ALE NAKONEC TO POCHOPÍŠ." No ty krávo, jestli nakonec naivka Emily pochopila, tak tou nejdrsnější možnou cestou. Na začátek nového roku pro mě určitě jeden z největších filmových zážitků, jaký za celý tento rok zažiju!! Ještě ted jsem z toho filmu mimo. Dokonalost ve všech směrech korunovaná skvělým a chladným Beniciem jehož vrcholnou scénu a hlášku "Teď poznáš, jaké to je milovat boha" si zapamatuju nadosmrti. Strohý, syrový a drsný příběh o bojii s drogovejma kartelama bez zbytečných keců, nemajicí jedinou slabinu. Skvělá kamera a hudba povyšující napětí příběhu do nadpozemských výšin a pak ty okamžiky bez ní....bože já to sledoval od začátku do konce napjatej jak struna a se zatajeným dechem. Průjezd Juarezem, tunel pod hranicí.... u těchto scén jsem zažíval nefalšovaný filmový orgasmus! Už jsem viděl něco filmů s drogovou tématikou a bojem s ní na americko-mexickejch hranicích, ale tomuhle tomu se nic ani nepřiblížilo! Sakra já mám chuť si to pouštět zas a znova :-) Fakt hustej film..... "Tady nepřežiješ. Nejsi vlk. A tohle je teď země vlků..."

Lost Highway

Lost Highway (1997)

To už je tak strašně dávno...... byli jsme mladí, divocí, blázniví a zhulení a dali jsme to v kině, kde se obraz i zvuk přímo zařezával do našich zjitřených těl a mozkoven. Toť myslím ten správný a jedinečný předpoklad užít si tuto psychedelickou, orgasmickou a neuchopitelnou chuťovku na maximum a vžít to do sebe nadosmrti! Tento koment si tu píši jen pro sebe, abych si tu na jednom místě uchoval pár nezapomenutelných scén. Vizuálně hudební........ atmosféricky uhrančivou.......a samozřejmě Rammstein.... první setkání s touto povedenou partičkou.

Ptačí zpěv

Ptačí zpěv (2012)

"NIC DŮLEŽITĚJŠÍHO NENÍ, PANE. MILOVAT A BÝT MILOVÁN." Co může být větší klišé ve filmu, než taková hláška? Jenže pokud je pronesena z úst té nejlepší vedlejší filmové postavy co jsem kdy viděl na konci dovolím si říct nejlepšího válečného filmu jaký mé oči kdy spatřily, je to to nejsilnější poselství mající takovou sílu, že vám vžene slzy do očí.....já ani nevím moc co napsat, emoce mnou stále cloumají a přehrávám si to vše v hlavě stále a znova. Tu skvělou kameru, dech beroucí herce a nejen ty v hlavních rolích. To co dokázali zahrát i jen mimikou a očima a beze slov.....omračující zážitek. K tomu ta nádherná hudba! Tak kouzelná i mrazivá zároveň. Tenhle film mě přímo spaloval uvnitř, tak dokonale dokázal evokovat jednak skličující atmosféru zákopové války se vší tou hrůzou a utrpením na straně jedné a na druhé tak nádherně vtahovat do víru velké lásky a vášně hlavních hrdinů v dobách míru a klidu. Tak silné emoce a slzy už ze mě dlouho žádný film nedostal a tenhle to dokázal bez jediné špetky kalkulu, jen a pouze silou své výpovědi a dokonalostí ve všech maličkostech, které dohromady tvoří nádherné umělecké dílo! "TOHLE NENÍ VÁLKA, PANE. JE TO POZNÁNÍ, JAK HLUBOKO MŮŽE LIDSTVO JEŠTĚ KLESNOUT."

Vinou lásky

Vinou lásky (2011)

"TY....BUĎ SI JISTÁ, ŽE BUDEŠ CELOU CESTU PADAT DOLŮ AŽ NA MOJE DNO!! ROZUMÍŠ? " a že to byl sakra hluboký a zničující pád!! Strhující vizuální stránka, skvělá hudba a nádherná "nevinná" hlavní hrdinka Izumi a posléze příchozí temně démonická Mitsuko mě naplno vtáhly do této šílené a pestrobarevné spirály plné hledání sebe sama, násilí, sexu a postupné a naprosté sebedestrukce. Nechápu, že se někdo u toho mohl nudit? Ten film nemá sebemenší chybičku. Stereotyp partnerského života bez jakékoliv tělesnosti je na začátku zobrazen tak brilantně a "nudně" , že si člověk říká, že už je toho tolik, že to vypne....a to je pecka, díky tomu pak může se zájmem sledovat tu cestu hlavní hrdinky z toho ven, i když cestu děsivou, nečekanou, šokující, ale prostě pochopitelnou. A po setkání Izumi s dechberoucí a neodolatelně zhýralou a démonickou paní profesorkou to nabírá takové temně depresivní grády, že jsem u toho občas ani nedýchal. Brilantní sonda do nejtemnějších zákoutí lidské duše. "Tour Japonskem zhýralým, temným a hříšným."