Reklama

Reklama

Vzpomínky na lásku

(festivalový název)
  • Jižní Korea Nae meorisogui jiugae (více)

Obsahy(1)

Působivý příběh mladé dívky z dobré a honosné rodiny, která se bláznivě zamiluje do jednoho ze zaměstnanců svého otce. Přestože je zklamaná ze svého předchozího vztahu, probudí v ní náhodné setkání s mladým tesařem hluboké city. Zprvu nepřístupný mladík podlehne jejímu nevinnému kouzlu a společně překonají společenské rozdíly, vezmou se a odstěhují se na venkov.

Ačkoliv zní tento příběh jako z pohádky, vyústí do kruté reality. Do reality, kterou připravil osud, zcela nečekaně a zcela radikálně. Ale... i když paměť vypíná, hluboký cit zůstává. Tento silný příběh je nejen o lásce, ale také o obrovské síle a víře. A o tom, že zapomenout se nedá, i když tomu osud chce jinak. (charlosina)

(více)

Recenze (801)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Je to romantický, srdceryvný a téměř bez chyb. Snímek je celý postavený na emocích. Má působit na divákovy city, má dojímat. Nutno říci, že se mu to daří velmi dobře, jak s ohledem na mou vlastní zkušenost, tak s ohledem na místní komentáře. Je příjemný, že se snímek vyhýbá běžným klišé, kterých jsou plné hollywoodské filmy. Hollywoodské mantinely tu nejsou. Pravděpodobně jsou tu místo toho mantinely asijské, které zatím pouze nepoznáváme, a tak nám nevadí. Resp. já je nepoznávám. Celý příběh tak plyne s podivuhodnou lehkostí, kdy se z jednotlivých střípků skládá koktejl pro vypjaté finále, které nechalo klidným asi málo koho. Je to dojemný a s tím do toho autoři šli. Dalo by se říci, že cíl splnili. Ale faktem zůstává, že normální život takto nefunguje a právě toto odtržení od drsného reálného světa film ve výsledku sráží. V jistém smyslu jde o pohádku, která nám říká, že láskou se dají překonat všechny potíže. Inu věřme tomu alespoň chvíli. Je to příjemné. (viděna režisérská verze) 85% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější Film všech dob !!! V Žánru Romantika/Drama je tohle absolutní špička! Dokonalá Chemie mezi dvěma protagonisty mi vyrážela dech! Nechybí humor,akce,láska,romantika a hlavně Emoce!! Emociálně mě tohle zničilo jako psa! Dokonce i po skončení filmu jsem měl nekontrolovatelné nutkání brečet jako malý! V tomhle filmu je neskutečná,nepopsatelná síla!! 10/10 ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

S kórejskými filmami zatiaľ nemám bohaté skúsenosti, ale stačilo, že si ma tento slaďák získal už len titulným obalom. A čo sa skrývalo za ním? To sa snáď ani nedá opísať slovami. Nádherný film, nádherní herci, svojimi výkonmi dodávajúci snímke osobité čaro a aj sentiment, ktorý sa tu často trhal z reťaze, k tomu akosi prirodzene patril. Klavírny motív smutnú atmosféru iba podtrhoval a obzvášť ma úplne uchvátila scéna na kopcoch s fialovými odleskami v pozadí či intímnou kamerou. Hlavná hrdinka bola stelesnením vnútornej krásy a ani nemusím byť beznádejná romantička, aby ma toto dohnalo k slzám. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

DIRECTORS CUT: Bohužel jsem si omylem stáhla dvou a půl hodinovou (!!)verzi,takže ode mne nelze čekat žádné silné dojetí jako od ostatních. Jsem hodně citově založený člověk,ale tohle mi maximálně párkrát nahnalo slzy do očí.Nic víc.Téma Alzheimerovy choroby je smutné samo o sobě a ještě smutnější v případě, že jí trpí mladá dívka,jenomže tady se po většinu doby nic nedělo, když nepočítám konfliktní vztahy mezi hlavním hrdinou a jeho rodiči,to si autoři mohli odpustit.Když už se přišlo na to,že je Sun-Jin nemocná, tak tam všichni pořád brečeli a já odolávala nutkání mlátit hlavou o stůl.Nejsem žádný necita,ono to dojemné vskutku je,ale někdy až přespříliš.A když se na pláč díváte přes dvě hodiny,vaše smysly to trochu otupí.Každopádně musím přiznat,že ač se jedná o korejskou tvorbu,svoje kouzlo a kvality to určitě má. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka, kdy film musíte prostě vidět. Protože popsat ho slovy, je téměř nemožné. Navíc doporučuji minimálně týden před filmem šetřit zásoby slz, jinak nemáte šanci vstřebat najednou dávku nejkrásnějších citů. Jak jenom to korejci dělají. Polovinu filmů z jejich kinematografie, které jsem viděl, mě dojalo k slzám. A Moment to Remember je ukázkový příklad. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Jung Woo-sung sa kvôli svojej role priučil tesárstvu a stavebníctvu. Malú drevenú stoličku, ktorá sa objavuje v Cheol-suovom dome, vyrobil on sám. (Arsenal83)
  • V kórejských pokladniach zaznamenal film veľký úspech, keď si ho pozrelo v kinách 2,56 milióna divákov, čo bola dovtedy najvyššia návštevnosť v žánri melodráma. Už o rok ho ale prekonal Neoneun nae unmyeong (2005) s 3,05 miliónmi divákov v kinách. (Arsenal83)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama