Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (7)

plakát

Armáda temnot (1992) 

Od první minuty mi bylo jasné, že se tohle nedá brát vážně, ale co je moc, to je moc. Možná to tak mělo být myšlené, možná autoři chtěli jen pobavit (jestli ne, tak by opravdu měli zvážit návštěvu psychiatra), ale evidentně nejsem cílovka. Příběh naprosto ujetý a efekty fakt k smíchu. Je plno starších filmů, kde jsou mnohem lepší efekty než tady. Náhodou shlédnuto v tv při noční, jinak bych se na takovouhle chujovinu nikdy dobrovolně nedívala. Opravdu nechápu to vysoké hodnocení.

plakát

matka! (2017) 

Tohle je první film, u kterého opravdu nevím, jak ho ohodnotit. Celou dobu jsme s kamarádkou nechápaly, o co vlastně jde. Proč je ONA pořád tak vystresovaná, co to vidí a co to sakra pořád pije. Proč se ON chová jako sebestředný kretén, který upřednostňuje cizí lidi před svou těhotnou ženou. Proč se ti lidé chovají tak neuvěřitelně nereálně. No a posledních dvacet minut bylo jedno velké WTF. Od začátku jsem se také nemohla zbavit pocitu bezmoci, zoufalství a deprese, který se mě držel ještě druhý den po shlédnutí filmu. Opravdu silně to na mě zapůsobilo a musela jsem ještě dlouho přemýšlet, co tím chtěl Aronovsky říct. Asi nejsem cílová skupina nebo jsem jen nepochopila ty metafory, které zjevně všichni ostatní chápou. Nemám ráda filmy, ke kterým si po shlédnutí musím hledat kopy informací, abych věděla, o čem vlastně byly. Nemůžu dát vysoké hodnocení, protože to bylo divné, nechutné a nepochopila jsem to, ale nemůžu dát ani nízké hodnocení, protože je skvěle natočený a stejně tak jsou skvělé i výkony herců. Je to prostě hodně zvlášní film.

plakát

Grimsby (2016) 

Trapné a místy opravdu nechutné (scéna se slonem už byla fakt moc), ale co taky čekat od Sachy, který očividně nemá žádné hranice. Byly tam sice vtipné chvilky, ale bohužel převládal trapný odpadní humor. Co mě ale fakt překvapilo byl Mark Strong, který se toho nebál a střihl si také plno ujetých a nevkusných scén, od něj jsem tohle opravdu nečekala, protože jsem ho měla zaškatulkovaného jako seriózního a vážného herce. Nebýt jeho, tak bych nedala ani jednu hvězdu a vtip s Trumpem by to nezachránil. Celkově by se dal film popsat jedním slovem: HNUS!

plakát

Máš ji! (2018) 

Tak na tohle jsem se neskutečně těšila a zklamání opravdu nepřišlo! Celou dobu jsem se parádně bavila a nedokázala pochopit, že opravdu existuje skupina dospělých chlapů, co hrají na babu. Je jasný, že plno scén a situací asi trochu upravili a vyhrotili, ale nebylo snad jediného momentu, který by přesáhl hranici trapnosti. Což je velké plus, dnešní komedie se totiž evidentně bez fekálního humoru neobejdou. Tady naštěstí nic takového nehrozí. A sledovat psychopatického Hawkeye, který místo Thanose raději do pastí chytá kamarády z dětství, opravdu stojí za to. Jerremy je prostě borec a je vidět, že si to neskutečně užíval a nezastavily ho ani zlomeniny.

plakát

První člověk (2018) 

Nějak nechápu to nadšení kolem. Na film jsme šli, protože zrovna nedávali nic jiného. Říkala jsem si, že to třeba bude zajímavý životopisný snímek. No asi tak... už po dvaceti minutách jsem odpočítávala konec, který pořád nepřicházel, protože film má přes dvě hodiny! Dvě hodiny naprosté nudy. Chápu, že když je to podle skutečnosti a nemůžou z toho udělat napínavé scifi, ale takhle nudný film jsem už dlouho neviděla. Nic nového a zajímavého se tam člověk nedozví. Navíc je to natočené tak, aby to vypadalo opravdu realisticky, takže místy rozostřené a v 90% filmu roztřesená kamera, a časté autentické záběry z televize. Podle mě je to ideální film, pokud se chcete nenápadně zbavit epileptického partnera, protože rychle sestříhané záběry, že nestačíte stíhat, co se děje, samé točení a padání, a časté blikání světel málem způsobilo záchvat i mě (jít na to ve 3D tak zvracím jak Amina). Jako dokument do tv je to super, jako velkofilm do kina naprosto zbytečné. Ukamenujte mě, ale tohle mě opravdu nezaujalo. A nepomohl tomu ani Gosling, který se celou dobu tváří jako kdyby měl zaražené prdy (asi jako ve všech jeho filmech).

plakát

Venom (2018) 

Vůbec jsem neměla v plánu na Venoma jít, absolutně mě to nelákalo. Po pozitivních ohlasech kamarádů jsem si ale řekla, že jako správný Marvel fanoušek, bych na něj měla jít. A vůbec nelituju. Jak jsem neměla žádné očekávání, tak mě film neuvěřitelně překvapil. Bavila jsem se celou dobu a téměř dvě hodiny utekly strašně rychle. Hardy je skvělej herec a jeho 'vztah' a souhra s Venomem byly úžasný. Co mi vadilo, byl trochu zdlouhavý začátek, který mohli možná zkrátit a dopřát nám víc Eddie/Venom slovních přestřelek. Také finální digitální bitka nebyla žádná pastva pro oči, protože sledovat jak se míchají dva nasraný asfalty není zrovna dvakrát napínavý. Jak říká plno lidí, filmu možná také trochu uškodilo že snížili rating, absence krve při násilných scénách tomu ubírala na vážnosti. Ale celkově jsem byla opravdu mile potěšena a nemůžu jinak než hodnotit kladně a film vřele doporučit :)

plakát

La La Land (2016) 

Tak nevím, asi nejsem cílová skupina. Na to jak je tento snímek vynášený do nebes, jsem se teda dost nudila a od půlky filmu už jsem každých pět minut kontrolovala, kdy už to bude konečně končit. Plno lidí mi říkalo, že musím přetrpět ten začátek a pak už to bude super. Mě se naopak začátek jediný líbil, a to hlavně kvůli živé písničce, a pak konec, kdy aspoň jednou není pohádkový happyending ale konec hodný reality. Zbytek filmu je neskutečně utahaný a každá písnička je jak od uspávače hadů. Celkově ten muzikálový styl byl strašně umělý, v divadle by to asi bylo lepší, filmu to prostě nesedí. Mám ráda muzikály, ale tohle mě opravdu nezaujalo a nevyvolalo ve mě jediný pocit. Jednou a stačilo, ještě že jsem na tom nebyla v kině, to by mě mrzely vyhozené peníze.