Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (40)

plakát

Zneužívaný (2011) 

Jedna hvězdička za výkony dětského herce a jeho matky.

plakát

Harry Potter: Bradavický turnaj čtyř kolejí (2021) (pořad) 

Ten, kdo se o Harry Pottera trochu více zajímá, musí již od začátku zákonitě poznat, že celá soutěž je předem promyšlená. O výběru soutěžících do týmu se ani nebudu zmiňovat, ale také tam jsou jisté narážky. Každopádně, s autenticitou se tu nesetkáte. Je to striktně připravený marketingový tah, aby to zaujalo lidi, kteří o HP nevědí skoro nic (protože nejsou fanoušky a z filmů, pokud je viděli všechny, si příliš nepamatují, o knihách nemluvě). Vrchol ovšem byl, když sami tvůrci tam zařadili otázku, u které měli špatně "správnou" odpověď a tím připsali body druhému týmu. Otázky celkově mi přišly dost jednoduché, až na minimum výjimek, které bych dokázala spočítat na prstech jedné ruky. Mám ráda Helen Mirren a nejsem ani proti tomuto typu soutěží, ale tomuhle jsem dala šanci a moc se to nevyplatilo. Dokoukám i čtvrtý díl, abych se dozvěděla, jestli jsem měla pravdu i v poslední domněnce a tím to skončí. Studio bylo vyzdobené pěkně, zapůjčování předmětů z natáčení je také fajn, ale když tomu chybí základní věci, tak mě to zkrátka nebaví.

plakát

Severus Snape and the Marauders (2015) 

Jelikož jsem byla právě ve fázi čtení knih, když jsem na tenhle fanfilm narazila, musím říct, že charaktery všech mladých Pobertů, ale hlavně Snapea tam byly vykresleny velmi dobře. Snape je tak uvěřitelný, že přesně tak bych si přála, aby byl zahrán i v oficiálním prequelu HP, nikoli jen amatérském krátkometrážním snímku. Výborné dialogy, skvělá hudba, úžasné efekty (až se mi to zdá neuvěřitelné - právě kvůli tomu, že jde o amatérské fanouškovské dílo). Dobrá zápletka, krásně se tam vykreslují detaily z knih.  Jak už tu bylo několikrát zmíněno, jsem ráda, že James Potter a Sirius Black tu byli opravdu vykresleni věrně ve svých podlých podobách. Tedy tak, jak tomu skutečně v knihách bylo. Remus standardně zdrženlivý, až trochu zbabělý, ale podnikající nějakou snahu udržet celou věc na uzdě, dokud to ještě jde. Peter tu byl taky vynikající. Podlézavý, vystrašený a snažící se dostat k těm nejmocnějším. Na samotném Severusovi nenajdu nic, co bych mohla vytknout. Přes vzhled, tón a zabarvení hlasu, způsob mluvy a volby slov. Celková vizáž spolu s gesty a mimikou. "You have no idea, what is it like, to be me. You have no idea, what is it like... TO LOSE SOMETHING!!!" Při tomto mi běhal příjemný mráz po zádech a přesně jsem se dokázala vžít do jeho pocitů. Bravo.

plakát

Poslední z carů (2019) (seriál) 

Když si člověk zvykne na přeskakování od hraných částí k vyprávění faktů jako v dokumentu (zpravidla přežijete první díl a pak už je to v pohodě), tak je to velmi zajímavá podívaná. Chyby se najdou - proto "pouhé" 4 hvězdy. Jak správně zmínil petrsv, stárnutí ústřední dvojice Cara a Carevny by byl příjemný bonus. I tak jsem se ale dozvěděla něco nového - ačkoli už jsem viděla a četla o osudu posledních Romanovců dost. Za mne tedy určitě můžu doporučit, velmi dobře to shrne tragické události, ke kterým tam došlo a proč.

plakát

Ledové království II (2019) 

Pro mně skutečně dlouho očekávané a velmi vítané pokračování příběhu. Jedničku jsem si zamilovala ihned, avšak dvojka si tu cestičku vyšlapávala poctivě s každým dalším zhlédnutím, až se posunula o příčku výš, což se u sequelů animovaných děl zase tak často nepodaří. Tady se ovšem setkáváme s precizní prací - animace, opět o x levelů dál, než v roce 2013, jak jinak. Nové prostředí je úchvatné, stejně jako Arendelle. Postavy si prošly změnou nejen vizuální, ale také vnitřní, což se mi na tom líbí ještě mnohem víc. Celkově to cílí už na starší diváky, i těžké scény jsou však stále podávány snesitelnou formou - jak se u pohádky očekává. To nic nemění na tom, že film má hloubku, za kterou jsem vděčná, protože je nádhernou výchovnou adaptací, jak se vypořádat s různými nástrahami života. Anna mi místy přišla (stejně jako v jedničce) trochu moc horlivá/pečující o sestřinu bezpečnost, přecitlivělá a vztahovačná. Elsa opět trochu moc zvědavá, ale když člověk hledá sám sebe, tak se tomu nejspíš neubrání. Olafovo shrnutí jedničky bylo trošku zvláštní - jako by si z předchozího dílu malinko utahoval, ale zase to byla docela vtipná vsuvka. Docela mne překvapilo, jak nejistě v tomto díle působil většinu času Kristoff, i když se to dalo pochopit vzhledem k situaci, úplně mi to k němu nesedělo. Ale to je v pořádku, každému zůstalo něco "známého a typického" a přidalo se něco nového. Let it go v minulém díle nastavila vysokou laťku, ale troufám si říct, že Show yourself se jí naprosto vyrovná, možná i předčí. I ostatní písničky se mi ale moc líbily - zejména Into the unknown, All is found a The Next right thing. Už jenom kvůli songům doporučuju originální znění, i když české verze taky nejsou marné, nikdy to nebude "úplně ono". Jsem upřímně zvědavá, jestli se dočkáme třetího dílu, který by zachytil další pokračování životů našich hlavních hrdinů, i když na to moc nevsázím a nemusím ho mít nutně, pokud by tam nebyl dostatečně promyšlený děj. Konec, jakého jsme se dočkali tady byl super. Závěrem - pokud jste neviděli ani jeden z filmů, podívejte se na oba, rozhodně to stojí za to.

plakát

Rychlý jako vítr 4 (2019) 

Když nevíte jak dál a snažíte se oživit již "uzavřenou sérii", přidejte tam sirotka a můžete točit. Tak nějak na mne působil čtvrtý díl. Jak již zmínil v komentářích hygienik, je to slabší opakování jedničky s menšími obměnami. Rozhodně to už nemá takovou dynamiku. Jelikož ale chystají pětku, je vidět, že se nehodlají jen tak vzdát. Kouknu určitě i na tu, abych měla celistvý dojem. I tak si ale stojím za tím, že kdyby člověk koukal jen na první tři filmy, bylo by to možná lepší, čtyřka mi přijde už vážně vynucená a to miluji koně a Německo.

plakát

Ledaže (2016) odpad!

Nápad to nebyl vcelku špatný, ale ten konec to úplně zabil. Nic stupidnějšího jsem dlouho neviděla a doufám, že ani neuvidím.

plakát

Mary a čarodějná květina (2017) 

Pořád jsem čekala, že se jako něco stane. Něco, co se nestalo. Příběh je docela slabý, hlavní hrdinka taky příliš neupoutá. Mělo to od všeho kousek a vlastně ve finále nic moc. Dvě hvězdičky za animaci.

plakát

Příšerákovi (2017) 

Předvídatelné, nudné, a to zbožňuju upíry, vlkodlaky, a tak dále. Scény s čarodějnicí raději ani nekomentuji. Ani dokoukávat se mi to nechtělo, protože jsem tušila, že bych o nic nepřišla. Tušila jsem správně. Díky bohu, že jsem na to nešla do kina.

plakát

Vichr 3 (2017) 

Pro mne nejslabší ze všech tří dílů série, možná tou změnou prostředí, možná nepříliš sympatickými dalšími postavami, těžko říct. Samotný závěr mi dal zabrat, ale čekala jsem to, ne, že ne. Kdo viděl jedničku a dvojku, určitě koukněte i na tohle, minimálně pro celistvost osudu hlavních hrdinů. Celkově už ale trojka příliš nenadchne, ani neurazí.