Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Modlitby za Bobbyho

Modlitby za Bobbyho (2009)

Když se podíváte na komentáře, jde vidět, že je ten film třeba. Pokud se dokážete vžít do hlavníh postav, bude to pro vás silný snímek. Pokud vám tato tématika není nijak blízká, pravděpodobně to budete hodnotit jako podprůměrný doják. Dle mého - už jen za projev hlavní hrdinky před soudem dávám toto hodnocení, protože - slzy.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Je téměř jisté, že by se film nikdy nedočkal tak fenomenálního dopadu, pokud by v něm nehrál sám Heath Ledger, jelikož jeho výkon v postavě Jokera byl nepřekonatelný. (Nechť je mu zem lehká.) Celkově je ale tohle jeden z filmů, kde Nolan ukázal, že opravdu umí. Spousta napětí a vážných scén, jenž jsou prolomeny humorným projevem Jokera, stejně ale jako závěr, kdy se připojí Two-face poháněný zoufalstvím a nenávistí. Všechny postavy se dokonale doplňují a celkově film budí silné pocity. Nejednou mě dohnal k slzám a to jsem ho již viděla opravdu hodně-krát.

Repo: Genetická opera!

Repo: Genetická opera! (2008)

Jiné, tak jiné a tím tak geniální. Na tohle se dle mého dá dívat jen 2 směry. Buď to budete nenávidět, nebo milovat. A já patřím k té druhé skupině. Ano, vedle Nespoutaného Djanga, Temného rytíře a Střihorukého Edwarda, se to řadí mezi mé nejoblíbenější filmy.

Kluci

Kluci (2015)

2 hodiny s otevřenýma očima a zírání na plátno bez dechu. Podobný zážitek jsem dlouho neměla. Silný příběh, výborný vizuál. Jen škoda, že chybí konec.

Mary a Max

Mary a Max (2009)

Je tohle vůbec třeba komentovat? Zobrazit vážné téma humornou formou tak, aby to nebylo urážlivé, je velmi těžké. A zde je to bravurní. Nevíte, jestli se smát, nebo brečet. A ten konec - naděje umírá poslední. Ale umře.

Bídníci

Bídníci (2012)

Muzikály můžu sledovat pořád. Bídníky jsem viděla už opravdu hodněkrát dokola a hudbu můžu poslouchat stále. Silný příběh, který je zde zpracován daleko lépe než v originální předloze. (Kdo to četl, musí to uznat. Nebo alespoň - tohle je poutavější, nemá to tak pomalý vývoj.) Výborné výkony herců - Anne je zde naprosto skvělá. Stejně tak Hugh, Eddie, Russel...

Sedm

Sedm (1995)

Není divu kvality, když se jej zhostil tento režisér. Výborně promyšlený scénář, kamera, herecké výkony, vše. Trochu nemusím Pitta, ale tady mi ani tolik nevadil.