Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (17)

plakát

Hovory s TGM (2018) 

Když se podíváme na dnešní českou filmovou tvorbu, tak Hovory s TGM musíme zařadit na vrchol. Jedná se o neobvyklé komorní dílko, ze kterého dokonale sálá atmosféra 1. republiky (a to i přesto, že se pohybujeme stále na tom stejném místě). Huba se mi jako prezident Masaryk moc líbil. Budař mě mile překvapil.

plakát

Návrat sedmé roty (1975) 

Pro mě tedy daleko zábavnější než první díl. První díl se velmi pomalu rozjížděl, ale Návrat sedmé roty je zábavný už od samotného začátku. Za nejlepší scény zaručeně patří noční pochodování za matracemi a dráty s knoflíky. Na to se prostě nedá jen tak zapomenout :).

plakát

Život je krásný (1997) 

Překrásný, kouzelný film, který nemá obdoby. Originální příběh, který je svým způsobem komický, i přes to, že končí tragicky a pojednává o nejhorší události 20. století, a sice o druhé světové válce. Fašistická Itálie nepůsobí až tak děsivě jako nacistická Třetí říše, ale i zde probíhají děsivé hony na Židy. Jedním z těchto židů je i Guido, který nás stále přesvědčuje o tom, že život opravdu JE krásný. I přes veškeré okolnosti záleží pouze na nás samotných, jaký si život uděláme a jak ho budeme vnímat. Silný, dojemný, tragický (a přesto plný optimismu) komický a mohla bych pokračovat donekonečna. Film Život je krásný má prakticky všechno. Tím nejlepším je také krásná hudba od Nicoly Piovaniho. K tomuto filmu se vždy moc ráda vrátím, neboť mi připomene, že život krásný je!!

plakát

Balada pro banditu (1978) 

Krásná hudba a samozřejmě výborné herecké obsazení. Jen mi vrtají hlavou ti kotlíkáři. Bohužel se to podle mého názoru do toho filmu vůbec nehodí. Milan Uhde divadelní představení pojal výborně, avšak Vladimír Sís si s tímto projektem mohl poradit o mnooohem lépe.

plakát

Doktorka z Dixie (2011) (seriál) 

Sever proti Jihu 21. století. Skvělý oddychový seriál plný milostných pletek, lékařských rad i nádherných hudebních scén. Nijak zbytečně prodlužován jako velké množství jiných seriálů je veliké plus, stejně jako příjemné herecké obsazení. Takhle má vypadat oddychovka na letní večery :)

plakát

Mr. Bean (1990) (seriál) 

Jak stačí málo k tomu, aby se člověk od srdce zasmál. Dokonce i beze slov. Stačí pouze vtipný obličej, plyšový medvídek, zelené auto, vánoční krocan a komedie může začít! Děkuji ti Mr. Beane.

plakát

Eva tropí hlouposti (1939) 

Co k této roztomilé komedii napsat? Snad jen to, že tolik vtipných scén v jediném filmu se tak často nevidí. Martin Frič byl mistrem komedie a naši současní režiséři by tento film měli shlédnout alespoň desetkrát, ať ví, jak mají správně točit! Není možné nezamilovat si roztomilou Natašu, charismatického Oldřicha a tajemného Raoula. Kdo by nechtěl bydlet u tetičky, která jenom plete, mít za bratra anglického hraběte, kterým samozřejmě doopravdy není, a chodit loupit s pohledným mladíkem.

plakát

Králova řeč (2010) 

Velké díky za pestré britské dějiny, které nás v tomto filmu doslova dostanou do kolen. Příběh krále Jiřího VI. není příliš znám, proto velké díky za tento nádherný film! Dokonalá herecká trojice Colin Firth, Geoffrey Rush a Helena Bonham Carter. Překrásná kamera, hudba i kostýmy. Děkuji, Británie.

plakát

Obsluhoval jsem anglického krále (2006) 

Ten kdo nečetl Hrabalovu předlohu, těžko film dokáže pochopit. Menzel skvěle vystihl Hrabalovy myšlenky a zkomponoval je do zajímavého filmu. Tohle dílo rozhodně není nesmyslé a pohoršující. Snaží se vyobrazit postavu člověka, jež se snaží zařadit do společnosti, ať už nasictů, milionářů či milovníků žen. Hlavní myšlenkou je jakési uvědomění, že přizpůsobení není cestou k úspěchu, nýbrž k záhubě. Člověk si vystačí s malým domkem v pohraničí, kde prožije nenáročný a svobodný život. Ivan Barnev se na roli Jana Dítěte hodil dokonale. Malý, zakomplexovaný člověk árijského vzezření. Další překvapivou postavou byla herečka Julia Jentsch v roli Lízy. Obsluhoval jsem anglického krále není nejlepším Menzelovým počinem, avšak dokáže člověka donutit k určitému zamyšlení nad životem. 4