Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (155)

plakát

Hříchy pro diváky detektivek (1995) (seriál) 

Docela zajímavé detektivní příběhy. Celé to kazí pouze účast Dagmar Veškrnové-Havlové, která je tam úplně zbytečná, v jednotivých dílech se jen mihne nebo falešně zazpívá. Horší než první série se Zlatou Adamovskou, která měla i zajímavější zpracování.

plakát

Vědma - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Něco mezi Saxanou a lexikonem kouzel a Neviditelnými. Akorát ještě o level níž. Hloupé, popisně vysvětlující dialogy, zdouhavé scény, překombinovaný scénář,  samé klišé, naprosto strašný dabing.

plakát

Hrana zlomu (2021) 

Atmosféra hutná, výprava výborná, Kozub skvělý, ostatní herci taky dobří, divný konec.

plakát

Bezva zuby na zásnuby (2022) (TV film) 

Slabý námět, uměle natahované, ale oceňuji Hanuše a Stašovou. Párkrát jsem se i zasmála.

plakát

Ledviny bez viny (2022) (TV film) 

Zoufale nevtipné a nudné. A navíc maximálně nevěrohodné, mamánek bez vlastního názoru, co si nechává od maminky zapínat knoflíček u košile si nabrnkne bohatou  a chytrou kočku.  To i Bakaláři měly zajímavější námět a zpracování.

plakát

Včela na mušce (2022) (seriál) 

Jak silně psychický narušený muž svádí boj s nevinným osamělým čmelákem. Pro Mr.Beana i Johnnyho Englishe jsem měla slabost, ale Trevora bych nejradši flákla pánví a zavřela do konce života do ústavu. A pointa to nespasila.

plakát

Osada - Epizoda 2 (2021) (epizoda) 

Já ty jejich prvoplánovité vtipy prostě miluju.

plakát

Popelka (2015) 

Popelka je sice jen jedna a to ta naše oříšková, ale tohle bylo tak vizuálně nádherné, výpravné,  klasická Disneyovská pohádka, mile vyprávěná, žádný horor, krásné ponaučení pro děti. Cate Blanchet zahrála mrchu macechu výborně, ale divák jí na závěr dokáže pochopit a možná i jako Popelka odpustit. Až kýčovitě barevné, ale tak to má pro děti být. Tanec prince s Popelkou na bále je prostě dokonalý.

plakát

Zločiny Velké Prahy (2021) (seriál) 

Takový průměrný seriál, neurazí, nenadchne. Dobové kostými, rekvizity, prostředí velmi dobré, poměrně sympatické postavy, sondy do života hlavnch postav mě nijak nevadily, spíš naopak. Ale neuvěřitelně mě rušila moderní hovorová mluva, naprosto se nehodící do prostředí první republiky. A bohužel i poslední dobou velmi oblíbený filmařský nešvar, kdy kriminalisté vyšetřují podezřelé při prácí, ti stále někam odcházejí, sotva věnují kriminalistům pozornost, ti za nimi pořád někam pobíhají (asi aby byla nějaká akce) a zoufale chybí nějaká úcta a strach vůči policii, která ale v těch dobách autoritu měla, nikdo by si nedovolil s nimi jednat jako s obtížným hmyzem. Nad tím, že by si policejní rada vzal prostitutku a pak s ní byl pozván na štědrovečerní večeři k vrchnímu policejnímu radovi s jeho manželkou šlechtičnou, jsem musela zavřít oči úplně. Škoda, jinak by to nebylo špatné.

plakát

Kukačky (2021) (seriál) 

Skvělý seriál, jsem ráda, že tu někdo umí natočit i něco jiného než nekonečné plytké seriály nebo kriminálky. U prvního dílu jsem si neuměla představit že námět vystačí na 13 dílů a vedlejší dějové linky mi přišly zbytečné, ale v průběhu seriálu se ukázalo, že vše má své místo, seriál si udržel napětí i pozornost divákú a nakonec se vše propojilo v nečekané rozuzlení. Musím ocenit skvělé herecké výkony, David Novotný v úloze táty byl naprosto skvělý, ale super byl i Kostka coby nerudný dědek, který se špatně smiřuje s nemohoucností přicházející s věkem, klasicky výborný sobecký hlajzlík Dolanský, mamina Remundová, Isteník, Veselý, mile překvapili i Adamczyk, Barešová, Čvančarová, Ernest, Dancingerová, představitelé obou kluků.