Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (7)

plakát

Poslední chlap na Zemi (2015) (seriál) 

1. + 2. epizoda. Nápad originální, ale už ve druhém díle mě začínal nudit. Neumím si moc představit, že utáhne celou sérii a ani nemám chuť to zjišťovat.

plakát

Tančím, abych žil (2006) 

Je to jedno velké klišé. Ale kdo by nechtěl vidět Jennu Dewan tančit tango se dvěma černochy zaráz? Mňau.

plakát

Neopouštěj mě (2010) 

Já jsem teda neplakala. Celé to bylo takové chladné, neosobní a rezignované, nedokázala jsem se napojit. Nepochopila jsem, jak se hlavní postava může přátelit s Ruth, která mi šíleně lezla na nervy. A taky nevím, jestli jsem pochopila ten systém dárcovství, neměli by se o dárce více starat? Nedovolit jim pojídat hranolky a colu, hlídat je, aby se jim nestala nehoda, třeba v autě? Co mě asi nejvíc odrovnalo, bylo obsazení dětských rolí, které bylo dospělým hercům až děsivě podobné.

plakát

Líbánky (2013) 

Tolik vaty ve filmu jsem asi nikdy neviděla. Sedmdesát minut ztraceného času zíráním na filmovou svatbu (oceníte pouze pokud zrovna plánujete svatbu na statku v přírodě), dvacet minut polodetektivní zápletky, po jejímž skončení si stejně budete muset vybrat, čemu budete věřit a zbytek času vezmou titulky. Na mě jako na diváka nepůsobila ani hra napětí/překvapení. Takže ty dvě * jsou pro Aňu, která je stále krásnější a výborná.

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Tak já teda nevim. Nejdřív se to tvářilo jako kritika celého farmaceutického bysnysu, pak jako etické drámo a nakonec z toho vylezla poměrně klišoidní detektivka. Rooney Mara mi byla krajně nesympatická a nakonec mi došlo proč. Ale ty obrázky! Ty byly. Mistrně zachycená labilita a nevyrovnanost hlavní postavy.

plakát

Zůstaň se mnou (2014) 

Já se tak těšila! Tolik měsíců jsem čekala. A nakonec z toho bylo jen velké zklamání. Byla to další teenagerská lovestory, ve které jsou všichni krásní a inteligentní, kde jim všechno vychází. Žádné otázky života a smrti, Chloë stejně nemá možnost se rozhodnout. Slabé, moc slabé. To ale nic nemění na tom, že Moretz je fakt kočka a teším se na její "dospělácké" role.

plakát

Všiváci (2014) 

Pominu-li tu neuvěřitelnou náhodu a že všichni byli ve "správný čas, na správném místě," byl scénář poměrně slibný. Ale jen první půl hodinku, pak mi došlo, že Kašparovský absolutně neměl páru o tom, v jakém pořadí jednotlivé obrazy skládá za sebe. Jakoby se mu rozsypaly na podlahu a on je jen shrábl do náruče a vůbec si nedal práci s jejich seřažením. Jinak si totiž nedokážu vysvětlit, proč scéna, ve které se objasní vzájemná bratrská odcizenost, skoro navazuje na obraz, ve kterém se ti dva usmiřují. Bez možnosti ztotožnění, bez emocí, prostě jen tak. Kašparovský měl skvělou příležitost (co to sakra mělo být s tím Lógarem?!), nejlepší tuzemské herce, ale velmi špatný scénář. Jednu * dávám za herecké obsazení, které sedělo perfektně (jen moc nechápu, na čem si Voříšková jede, když se ji strasně líbí Hádek!) a druhou * dávám za kameru, dívalo se na to pěkně.