Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (19)

plakát

Hledání (2014) (seriál) 

Tak tohle je pecka! Už dlouho mě něco takhle nenadchlo. Už dlouho jsem celou noc neprobděla, jen abych mohla shlédnout všechny díly nějakého seriálu. O osmnáct dílů později jsem nadšená - spousta nádherných, emotivních okamžiků, realistické vykreslení příběhů, vynikající výkony herců, bezva postavy, dokonalá hudba, sex, spád, sem tam nějaká oku lahodící zápletka. Pokud jde o tématiku gay komunity, měla jsem z toho úplně stejný pocit jako Disk níže. O trablích s coming outem, rodiči, diskriminaci apod. již víme hodně (i když osvěty podle mě není nikdy dost) a teď tu máme dílko, které se zaměřuje na ty všednější aspekty jejich života. Rozhodně vztahovka, rozhodně komornější drama, kopec romantiky, ale jako komedie mi to tedy moc nepřipadalo, to je spíše špatné zařazení. Vtípky mi ale vůbec nechyběly, bylo se i tak na co koukat. Žhavé scéby jsou tak krásně udělané, že se mi jen tajil dech. Krásně zpracovaná je vztahová stránka, z nějakého důvodu mě to celé rozněžnilo více než cokoli jiného, co jsem v poslední době viděla. :) Kolem a kolem.... jeden obrovský palec nahoru!!!! Věčná škoda, že nebude třetí řada, ale už se těším alespoň na závěrečný film.

plakát

Svatební obřad (2010) 

Zatím dávám jednu hvězdu. Viděla jsem počáteční půlhoďku a pak jsem to po kouskách proklikala až do konce. Čekala jsem vtipnou komedii, ale tedy neobjevila jsem tam ani jediný džouk. Ještě případně hodnocení přehodnotím, až na to kouknu souvisle, ale dnes bohužel nemám na něco podobného náladu. Přišlo mi to jako strašlivá nuda. Ta jedna hvězda je za konec - za poslední scény. To byl dobrý nápad. Už jsem čekala, že se mi potvrdí neblahá předtucha o naprosto tuctovém zakončení.

plakát

Peníze jiných (1991) 

Můj oblíbený film v dětství. Na základě Penelope Ann Miller a jejích kilometrových nohou jsem až do puberty mermomocí trvala na tom, že budu studovat práva a chtěla jsem nosit kostýmky stejně jako ona. Když mi došlo, kolik šrocení zákonů atd by to ve skutečnosti obnášelo, tak jsem se na to vykašlala :D Každopádně jsem nedávno film znovu shlédla a k mému zklamání jsem zjistila, že to není zase až takové terno. Je to taková příjemná sem tam komedie, která se ovšem řadí mezi ty slabší s v hlavní roli Danny DeVitem. Váhám mezi dvěma a třemi hvězdičkami, ale nakonec asi dám tři. Ovšem ta třetí je jen z nostalgie!

plakát

Před maturitou 2 (2007) 

Opisuji svůj komentář prvního dílu: "Tak já jsem to viděla v originále v IT v televizi a v kontextu současné italské tvorby komedií mi to přijde spíše jako slabší průměr." Tento díl se mi ovšem líbil ještě méně než ten předchozí, takže dávám jednu hvězdičku.

plakát

Noc před zkouškami (2006) 

Tak já jsem to viděla v originále v IT v televizi a v kontextu současné italské tvorby komedií mi to přijde spíše jako slabší průměr. Něco mezi dvěma a třemi hvězdičkami, zaokrouhluji na dvě.

plakát

Graceland (2013) (seriál) 

Jak tu tak na to koukám, tak jsem celá překvapená, že seriál nemá vyšší hodnocení! Mně osobně se tahle špiónská detektivka moc zamlouvá. Je to napínavé, stále temnější a zamotanější a také plné nečekaných zvratů a kospiračních teorií. Není tu nouze ani o výborné herecké výkony. Všechny hlavní postavy jsou bezadně obsazené a mají super surové příběhy a zajímavě rozjeté vztahy mezi sebou. Velmi příjemným překvapením je Serinda Swan, na kterou se výborně kouká a samozřejmě nesmím opomenout ani Vanessu Ferlito. Většinou mi představitelky ženských rolí lezou na nervy, ale tady jsem si je moc oblíbila a fandím jim možná i více než chlapcům. Celkově je to za mě určitě na pěkné čtyři hvězdy!

plakát

Shortbus (2006) 

Tak já dávám za tři, ale kdyby to šlo jako ve škole, tak by to bylo tak za tři až čtyři. Projela jsem komentáře a postřehla jsem, že jsem si vzala z filmu asi něco jiného než většina přítomných (nečetla jsem ovšem úplně všechny komentáře, takže jestli to tu někdo vidí stejně jako já tak sorry). Já jsem totiž mezi tím vším sexem, nahotou, sem tam nějakou nechuťárnou viděla jednu hlavní dějovou linku, a to hledání orgasmu. Moc se mi líbila hlavní hrdinka a i její putování do roztodivného světa sexu a nějak mi to všechno evokuje cestu k nižší inhibici (všeobecně), k otevřenosti (hlavně sexuální) a po pravdě po druhém shlédnutí s odstupem pár let na filmu ani nevidím nic nechutného či přehnaného, spíš stále více zjišťuji, že je to jednoduše hodně naturalistické a ze života. A že někomu vadí koukat na tři chlapi při akci? Mně se to naopak líbí! Nemluvě o tom, že je také možné si film vykládat jako nějakou pěknou a inteligentní metaforu (orgasmus třeba jako osvobození, smysl života, nebo já nevím co všechno). A teď pomalu přemýšlím, jestli by to nakonec nebylo na pěkné čtyři hvězdičky?

plakát

Sekretářka (2002) 

Dávám čtyři hvězdy. Za nekonvenční téma, za zobrazení S/m praktik v jiném a realističtějším světle, za výkony obou herců v hlavních rolích (hlavně James Spader se mi moc zamlouvá), za takový ponurý, obyčejný nádech a za pomalé tempo... prostě mi tento film strašně sedí. Nic extra, jen obyčejný příběh o dvou zvláštních lidech, kteří k sobě najdou cestu, v trochu netradičním podání.

plakát

Bez kalhot (2012) 

Tak u tohoto oříšku jsem skutečně hodně dlouho přemýšlela, jaké by si zasloužil ohodnocení. Bude to asi tím, že jsem Magic Mike viděla tak pět krát a určité úseky (všem je jistě naprosto jasné které) i mnohem více krát a drtivá většina filmů, jež si ode mě vyslouží takovouto úroveň pozornosti, má jasných pět hvězdiček. Tady ovšem máme určité aspekty dokonce na hvězdiček deset (taneční umění a hlavně odvaha hlavních představitelů, jednotlivé výstupy, které mají šmrnc a nápad, skvělá hudba, spousta odhalených svalů a v neposlední řadě Matthew McConaughey, jak jsme ho ještě neviděli), ale je tu také pár pěkně velkých ALE a ty začínají naprosto nevýraznou hlavní ženskou postavou s voskovým obličejem bez výrazu (furt vypadá stejně ať se děje co se děje) a pokračují poměrně obyčejným a předvídatelným příběhem. V podstatě je to nuda až na pasáže týkající se striptýzového klubu a pár vtipných momentů při ranních příchodech domů (tady jsem se pozastavila nad tím, že Channing Tatum neumí zahrát pořádně ani jednoduchou podnapilost). Když to vezmu kolem a kolem, tak by to bylo tak na dvě hvězdy... pak si ale vzpomenu na Mikeův zadek a veškeré racionální hodnocení jde do kytiček :D Za tři!

plakát

Řekni, kdo tě zabil (2007) (seriál) 

No, dobře, pravda, je to originální, je to něco jiného, nemůžu říct, že bych se nudila. Ale jinak? Vydržela jsem zkouknout všechny díly jen proto, že jich bylo tak málo. Lee Pace je skvělý, jako ostatně vždycky a dvě hvězdičky jsou jen za něj. Anna Friel je mi nesympatická a dle mého skromného názoru za hlavní mužskou postavou trošku zaostává. Představitelka bloncky Olive mě vyloženě irituje stejně tak jako její postava (její pěvecké árie jsem raději vynechala s pomocí v této situaci nepostradatelného fast forward tlačítka). Když nad tím teď tak přemýšlím, tak si říkám, že mi vlastně lezou na nervy hlavně ženské představitelky tohoto seriálu, hm, jetli nebude pes zakopaný někde kolem Lee Pace :D Každopádně zpět k tématu - odkazy na Hitchcocka jsem zaznamenala, je to nápadité, barevné a nemohla jsem jinak než se mezi jednotlivými díly vrhnout na hledání receptu na nějaký z těch šťavnatě se tvářících Nedových koláčů, ale tak nějak výsledný mišmaš není na více než tři hvězdy. Nutno ovšem dodat že je to určitě fajn oddechovka a alespoň se to neřadí do zástupu fádních kriminálek z poslední doby, které jsou všechny na jedno brdo.