Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

96 hodin

96 hodin (2008)

Výborný je slabé slovo. Na nízkorozpočtový snímek se jedná o jednu z nejlepších žánrovek vůbec. Prostě a jednoduše - realističnost, chytlavé akční scény, napínavý děj, správný člověk na režisérském křesle a to vše podtrhuje brilantní hlavní herecké obsazení v podání nezapomenutelného Liama Neesona. Opravdu vynikající zážitek v rámci žánru, který neurazí a rozhodně je do této doby stále nedostižný.

Skyfall

Skyfall (2012)

Tvůrcům se opravdu povedlo zanechat ve filmu odkaz na starou klasiku, kterou inovovali a přenesli do současného světa. Vzdali tak hold padesátileté historii nejdelší běžící filmové série. Vítej, Bonde, Jamesi Bonde nového tisíciletí…

Wind River

Wind River (2017)

Kriminální thrillery patří ke stálicím kinematografie stejně tak jako televizní tvorby. U obou ale platí, že se kvalitní kousky v poslední době hledají jako jehla v kupce sena. A já takovou jehlu našel právě ve filmu Wind River. Podle mého názoru jde o velmi zvládnutou kriminálku s hlubším přesahem, stabilním příběhem a dobrým scénářem. Mrazivou atmosféru filmu jenom podporuje zvolené prostředí během zimy ve Wyomingu. Zajímavou a zároveň nosnou částí je zasazení příběhu v rámci indiánské komunity. Film tak dokazuje, že některé společenské problémy v Americe přetrvávají stále a je třeba na ně upozorňovat. Svojí roli dokonale zvládnul zkušený Jeremy Renner. Tomu sednul scénář i napsaná postava tak dobře, že téměř zastínil kolegyni Elizabeth Olsen. Přiznám se, že jsem o jejím výkonu měl trochu pochyby. Nakonec si ale myslím, že svou roli zvládla bez větších obtíží a především uvěřitelně. Film mě hned po prvním shlédnutí velmi zaujal a rozhodně u mě figuruje jako jeden z nejlepších kriminálních thrillerů poslední doby. Myslím, že nějakého toho Oscara by si určitě zasloužil, a ne jenom jednoho.