Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 389)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Křepká pohádka o paranoidním tatíkovi, co na výletě do Paříže pobije pár ošklivých Arabáků a Albánců, aby jeho princeznička štěstí došla a neskončila na gerontofilní holi vilného boháče. Morel a Neeson z dost nelogické a místy sentimentální podívané dělají neuvěřitelně adrenalinovou šlehu plnou brilantní akce a drsných hlášek. Tak perfektně nastříhanou a frenetickou akci jsem už hodně dlouho neviděl – a to se skoro výhradně pracuje s hodně úspornými choreografiemi. To pak člověk zapomene i na to, že příběh vlastně vůbec nedává smysl a je tam jen na ozdobu. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracované akční krimi, na které se znovu velice rád podívám. || Rozpočet $ 19,000,00 , Hrubý výdělek $164,383,901 ..... Na jeho zahajovacím dni ve Spojených státech, film celkem vydělal $9.4 milion. Od února 24. 2009, film celkem vydělal $ 95,034,161 ve Spojených státech, a $164,383,901 celosvětově. || ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nechť jsou zapomenuty Neesonovy trapný pokusy o bojový scény ze Star Wars, tohle je úplně o něčem jiným, tohle je óda na realistický a působivý řezaní nepřátel a Neesonovy to fakt jde jako nikdy předtim a co je hlavní, je to uvěřitelný. Všechno drsný, tvrdý a nemilosrdný. Zabíjení, ani mučení Neesonovi nečiní při hledání albánských zmrdů vůbec žádnej problém a to je jen dobře. Jediná škoda je, že to je fakt dost krátký a taky by neuškodilo trochu přitvrdit ve způsobech zabíjení, ale jinak super thriller ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Takměř dokonalý film, který nezpomaluje, před ničím neuhýbá, k problémům se staví čelem a řeší je přímo a od začátku do konce jede na 110 %. Pokud chytnete niť hned od prvních minut a v té rychlosti distribuovaných informací se stihněte bryskně zorientovat jako hlavní hrdina, náramně si tuhle jízdu užijete jako já. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Mark Kamen, Luc Besson .. I told you I would find you. ___ Akční rychlokvaška francouzského stylu o které Rob Roy mluví tak o dva desetiprocentní stupně hůře než nakonec hodnotí ;-)) ___ Ano, základ je hrozné klišé - otcovsky paranoidní úvod jde ruku v ruce s naivitou a rozmazleností ženské části, k tomu pár prostřihů na motivace a zkušenosti zachránce a už se jede na plný plyn po stopách nejvyšší ligy obchodníků s mladým, bílým masíčkem. Film však neskutečně příjemně utíká, nedrhne, baví nekompromisní řemeslnou akcí, Liam Neeson se s máločím sere a všechno kráčí k předem vyprofilovanému závěru. Přijatelně hloupý obsah a přijatelně silácký styl, ale v tom už snad Luc Besson nepřekvapí. 85%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (41)

  • Predtým, ako dôjde k akejkoľvek akcii, Bryan (Liam Neeson) už má škrabance na ľavej strane tváre, čo má naznačiť, že aj v čase svojho "voľna" robí stále nejaké nebezpečné aktivity. (Arsenal83)
  • Bojové umění, které používá Liam Neeson, je z větší části filipínské Kali s prvky Jeet Kune Do, které používal Bruce Lee. (Holina)
  • Po tom, čo film zaznamenal pomerne veľký komerčný úspech sa na ňom chcel priživiť aj istý samozvaný expert na boj proti terorizmu William G. Hillar, ktorý tvrdil, že scenár vychádza zo skutočných udalostí, ktoré sa stali jemu a jeho rodine. Hillar tiež tvrdil, že je člen Zelených baretov vo výslužbe a má doktorát z Oregonskej univerzity. Nič z toho však nebola pravda a za tieto podvody ho súd v Marylande odsúdil na 21 mesiacov väzenia s podmienečným odkladom na 3 roky. Dostal tiež pokutu 171 415 amerických dolárov a musel odpracovať 500 hodín verejno-prospešných prác na Marylandskom cintoríne pre vojnových veteránov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama