Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Po výborném prvním díle a pro mě nevýrazném Temném rytíři přišel závěrečný díl s nejepičtější podívanou. Dost pravděpodobně můj nejoblíbenější film.

Šifra mistra Leonarda

Šifra mistra Leonarda (2006)

Každý máme to své guilty pleasure a já se nestydím za to, že v mém případě je to zrovna tento film. Podobné typy příběhů mám moc rád a Šifra nabízí v této oblastí jedny z nejzajímavějších konspiračních teorií. Přináší mnoho kacířských myšlenek a otevírá několik pandořiných skříněk, ale to je na ní právě to hezké, ne?

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Jeden z filmů mého dětství. Narozdíl od té spousty mých vrstevníků, kteří za ně považují Harryho Pottera.

Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008)

Jedna z nejsmutnějších, ale zároveň jedna z nejkrásnějších love story v dějinách světové kinematografie. Absolutní chemie mezi Cate a Bradem a skvěle obsazení jsou i herci ostatních rolí (Jared Harris, Mahershala Ali, Taraji P. Henson nebo Tilda). Prolínání se scénami ze současnosti tomu dodává punc dramatičnosti a zároveň nenarušuje plynulost příběhu. Zkrátka, je to skvělý film :-)

Ranhojič

Ranhojič (2013)

Obrovské překvapení. Zajímavý příběh (kniha je také fajn), podmanivý vizuál a kombinace neznámých talentovaných tváří a zkušených harcovníků (Kingsley a Skarsgaard) dělá z tohoto NĚMECKÉHO filmu dost možná nejkoukatelnější historický film všech dob. Potěší i účast oblíbeného německého herce Elyase M'Bareka v jeho tradiční feel-good herecké poloze.

Interstellar

Interstellar (2014)

Ten film není dokonalý, ale když u něj člověk nepřemýšlí jako astrofyzik, tak si ho prostě užije. A nejlepší je na něm hudba, ty varhany se k filmu perefektně hodí.

Dobrý ročník

Dobrý ročník (2006)

Velmi atmosférický film s podmanivou hudbou a skvělými hereckými výkony. Při sledování jsem měl pocit, jako bych tam byl a záviděl jsem Russellovi jeho pletky s krásnou Marion.

Bláznivá, zatracená láska

Bláznivá, zatracená láska (2011)

"Lindhejgn/Lindhágen??" Příjemná "komedie" využívající hereckých předností hlavních protagonistů, ve které se mimo jiné dozvíte, jaký by váš syn neměl nosit účes, aby nevypadal jako ovčák.

Správci osudu

Správci osudu (2011)

Další milostný příběh přesahující prostor i čas. No, nezní to zrovna dvakrát zajímavě, ale opak je pravdou. Kratší stopáž navíc nepřináší mnoho hluchých míst a film tak rychle spěje ke zdárnému konci.

Prázdniny

Prázdniny (2006)

Ta správná vánoční romantika. Sympatičtí herci, skvělá hudba a super lokace. Baví mě to rok od roku víc a víc.