Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 433)

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Az prilis som sa tesil na tento film, mozno aj vdaka traileru, v ktorom hrala moja oblubena melodia z filmov SUNSHINE (2007) alebo KICK-ASS (2010), pretoze tieto temy ma moc bavia, avsak mozno som ocakaval viac napätia, alebo akcie. Nesplnilo to sice moje ocakavania, ale niekedy dam tomuto filmu v buducnosti este jednu sancu, ked ho budu vysielat na HBO a mozno pridam aj tu stvrtu hviezdicku. ________ Matt Damon - (David Norris) +++ Emily Blunt - (Elise Sellas) +++ Jon Stewart - (Hrá samého seba - moderátor diskusie) +++ Anthony Mackie - (Harry Mitchell) +++ Terence Stamp - (Thompson) +++ (Videl v kine 15.03.2011) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Matt Damon málem zapomněl jaké to je mít roli upřímného sympaťáka. Naštěstí umění hrát nezapomněl zcela jistě a byl to hlavně on v páru s výtečně bezprostřední Emily Blunt, který táhle tento prazvláští snímek kupředu. Výtečné dialogy, scénář, dramaturgie. Některé scifi prvky možná zbytečné a celková filozofie snímku lehce "over the top". Ale v ramci inteligentního a nenáročného popkornu spokojenost. Určitě je to výtvor, který ačkoliv je co se námětu týče pomerně originální, nebude mít vyhraněné diváky, ale zaujme široké spektrum hloupé veřejnosti. Ve většině věcí je právě velice nekonfliktní a uspořádaný. Já to vidím možná trochu jako zápor, fanoušci Slunce seno jahody to uvidí jako klad. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V mnoha směrech vykradená a ve spoustě dalších zcela originální love story říznutá oldschoolovou thrillerovou školou a skvěle funkčním mysteriózním prvkem. Chemicky dokonale sladěné ústřední duo a ve své odtažitosti naprosto profesionální režie si říkají o pět hvězd, nedosáhnou na ně ale především kvůli uspěchanému konci a banální pointě. Ten film měl mít o dvacet minut víc, potom by i stávající konec fungoval na výbornou. Takhle je pocit Deus ex Machina až příliš neodbytný. Přesto jedno z překvapení roku a mimořádně intenzivní divácký zážitek... P.S.: Miluju Emily Blunt!! ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o tu nejklasičtější a nejkonvenčnější možnou podívanou, ale pokud by se šlo hlouběji, režijní debut George Nolfiho se ukáže být velice důmyslným snímkem, který odkrývá mechanismy moci. Vyprávění je sice kanonické, protože se pracuje s dvouohniskovým narativem (práce/osobní život), ale přitom se tento tematizuje a v dialozích se upomíná na způsob, jakým se dávkují informace, jsou vytvářeny mezery apod. Styl upozorňuje sám na sebe, když postavy procházejí dveřmi do zcela jiné lokality, čímž se staví na odiv iluzornost kamerou zachycených věcí, a baví se o efektivnosti kostýmů, make-upu a rekvizit, kdy tři zmíněné prvky mají sloužit k podpoře dominantní ideologie. SPRÁVCI OSUDU ovšem nikdy daný rámec nepřekročí, pouze na něj upozorňují, jelikož jsou důslednou pastiší. Uspokojí tak jak ty, kteří si zašli na další hollywoodskou žánrovku, která romancí osloví ženy a akcí muže, tak ty, kteří žádají sofistikovanější díla. Osobně z režírujících "bývalých scenáristů bournovek" dávám přednost Tony Gilroyovi, ale neokázalost této dickovské adaptace mi přišla nesmírně osvěžující. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ze života. Až na to, že mí ‚andělé‘ nenosí stylový klobouk. Plus vynikající Damon, výborná Blunt, fajn soundtrack a vizuální fetiš Manhattanu navrch. Možná to odvane čas, ale teď se to strefilo jako nic jiného za poslední cca rok nazpět. [Spoiler posibility: Musím si přečíst Dicka, už jen pro to, že mě zajímá, zda-li se na konci rozlije stejně velká vlna pozitivních pocitů, jako u filmu. :)] ()

Galerie (61)

Zajímavosti (28)

  • Jako většina filmů podle povídek a románů Philipa K. Dicka si snímek bere za inspiraci jen základní myšlenku, kterou je zde skupina osob, upravujících realitu. V předloze se například hlavní hrdina jmenuje Ed Fletcher, je úředníkem realitní kanceláře, je ženatý a jedním ze správců osudu je také jeho pes. (KillHurt)
  • Emily Blunt (Elise Sellas) začala trénovat tanec měsíc před natáčením 4 hodiny denně a v průběhu natáčení v tréninku pokračovala. Ve filmu má tři taneční vystoupení - sólo, duet a výstup se skupinou. (movieband)

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama