Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (966)

plakát

Grilování Toma Bradyho (2024) (pořad) 

Roasting mi osobně přijde méně zábavný, než když komik ve svém stand-up "dropne" nějakou bombu, tak útočnou, že to za den zaplní všechny socky. A to proto, že tady to čekáte, takže mi to přijde víc takové umělé. Nicméně musím uznat, že tady se sešla taková sestava, že mě to bavilo. Ne nadarmo tady nejvíc zářil Tony Hinchcliffe, podle kterého je pojmenovaný komediální roast  Kill Tony, takže v tom má velkou praxi. Sám jsem zvědavý, jakou kariéru tenhle chlapík nabere. Protože z jedné strany ho tlačí lidi jako Rogan, ale z druhé strany je to chlapík, který opravdu nezná žádnou hranici svých fórů, takže je jen otázkou času, než zase řekne něco, co ho na dobro odpraví z mainstreamu jako mnoho jeho kolegů (Ari Shaffir).

plakát

Jerry Seinfeld: Jak zabít 23 hodin času (2020) (pořad) 

Když tenhle stand-up vyšel, zrovna jsem si pouštěl jeho staré stand-upy a taky Seinfelda. A říkal jsem si, tohle už bude slabší, vždyť už musí bejt za ty roky dávno vystřílenej. Podcenil jsem ho. Je to stále tentýž Jerry. Kousavý, ironický, bez vulgarit. Řada lidí, když chce Jerryho kritizovat, začne tvrdit, že Seinfeld byl vtipný jenom díky scenáristovi Larry Davidovi. To je nesmysl. Larry a Jerry mají odlišný styl humoru, jeden vám může sedět víc, druhý míň. Já miluju oba.

plakát

Bez polevy (2024) 

Když jsem si otevřel IMDB, vyskočila na mě jedna recenze s verdiktem 1/10 a druhá 10/10. To krásně ukazuje, jak těžké je určit, zda je něco vtipné. Tak za mě: je super zážitek podívat se na old-fashion comedy film, kterej využívá nostalgie Ameriky 50. a 60. let. Bavil jsem se hodně. Jednu námitku ale mám: dialogy sviští příliš rychle za sebou, takže člověk nemá pocit, že to jsou lidé, co na sebe reagují, ale spíše právě herci hrající v nějaké krátké reklamě. To mi trochu vadilo, protože v Seinfeldovi člověk s přáteli tak sroste, že mu jejich interakce opravdu připadají reálné, i když jsou bizarní. Na druhou stranu kritikové vyčítají filmu, že je to slabé, boomerské, nudné. Jsou tu ale přitom skvělé vtipy na JFK, Kubánskou krizi nebo na January 6 - Storming the Capitol. Celkově příjemný zážitek. Nezlobil bych se, kdyby Jerry ještě něco natočil.

plakát

Sobík (2024) (seriál) 

Perfektně napsané, perfektně zahrané. Strhující, drsné, smutné.

plakát

Největší hity (2024) 

Slibný námět se topí v schématu a banalitě. Nedokáže totiž přinést jinou myšlenku a nějak pořádně to cestování v čase pomocí hudby využít. Hrdinka se topí v žalu, a pak to překoná OK, to je vše. Klasický gay side character už je moderní klišé stokrát viděné, nejde o to, že by mi proboha vadilo, že je gay, ale že působí okopírovaně z 50 jiných filmů.

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Fallout nemůže do žánru post-apokalyptické zombie sci-fi přinést něco vyloženě nového. Všechno už tady bylo. Ale je to dobře napsané a bavíme mě to. Hru jsem nehrál, takže se můžu jen usmívat nad nářkem fanoušků, kteří tradičně pláčou, jak je hra mnohem lepší.

plakát

Lisa Frankenstein (2024) 

Trademarky scenáristky Diablo Cody jsou tu patrné. A její filmy jsou divné a ne vždy populární u většinového publika (s výjimkou Juno). Vizuální stránka je skvělá. Ano, není to zas tak originální a kopírujete to řadu vzorů (Burton - Střihoruký Edward), ale je to režisérčin debut, takže si myslím, že nás možná ještě překvapí lepšími kousky.