Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Titanic

Titanic (1997)

Titanic, James Cameron, Kate Winslet, Leonardo DiCaprio. Čtyři jména, která mohou divákovi napovědět, že film bude dobrý. Cameron přeci nenatočí blbost, Caprio a Winslet spolu mohou zahrát výborné duo na legendární lodi jménem Titanic. Efekty jsou přímo nadpozemské. Loď Titanic Jamese Camerona ve mě probouzí pocit, že to zkutečně natáčel na té lodi, která se před 100 lety potopila a herecké výkony všech herců jsou brilantní. Je to prostě úžasný. Snímek jsem poprvé viděl asi v 5ti letech, pamatuji si, že hned následující den jsem ve školce tuto loď namaloval a kreslit jsem ji nepřestával až do 15ti let, kde už jsem ztrácel formu, ale pojďme se vráti k Jamesovo filmu. Konečně je tu příběh, který když se spojí s legendou Titanic, vznikne jeden z nejsmutnějších filmů všech dob a také nejdražší (200 000 000). Konečně je tu propracované natáčení, s pořádnými efekty a hereckými výkony. Jamesi, ty jsi BOREC, dnes by to nikdo nenatočil lépe. Pořád si ve své hlavě říkám, že to vůbec není možné natočit takovýto film, ale když má člověk dostatek prostředů a nadprůměrnou inteligenci, tak jak vidíte se to zvládne. Tento film nebude zapomenut, stejně jako další legendy, jako "Jurský Park"; "Vykoupení z věznice Shawshank"; "Čelisti" nebo pro mě slabší "Forest Gump"

Jurský park

Jurský park (1993)

Tento snímek je pro mě tím nejlepším. Film, díky kterému jsem se jako malý začal zajímat o dinosaury, film, který se stal revoluční filmovou etapou především díky nově využité technologie speciálních efektů, film, který odstartoval celosvětový zájem o dinosaury, film, který se stal filmovou Biblí. Takový je Jurský park. Jeden z mála snímků, kde se dají odpustit i zásadní chyby. Dodnes jsem nepochopil, proč Lex rozsvítila tu baterku, když T-Rex vylezl ze svého výběhu. Podobných chyb je ve filmu víc, ale vzhledem ke kvalitě, k hercům a filmu jako takovému se dají chyby přehlédnout a vůbec vám neznepříjemní zážitek. Jurský park je a zůstane legendou!

Kongo

Kongo (1995)

Tomuhle filmu dávám jasnou desítku! Mám ho moc rád, najdou se v něm i srandičky, hororové scény a propracovaný příběh. Nejvíce mě z filmu bavil ten Monroe a jeho narážky na pana Homolku. rád se na tento film podívám vždycky a doporučuji to i každému!

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Narozdíl od vojina Ryana, který je vlastenecky založený, je "Černý jestřáb sestřelen" podobně jako "Četa" proti americké politice a demokracii. Snímek nám nevyobrazuje jenom to, co se dělo na počátku devadesátých let v Somálsku, ale také to, co se děje všude jinde, kde se válčí a nemyslím tím jenom válečné akty ze strany USA. Černý jestřáb sestřelen natočil jeden z mých oblíbených režisérů Ridley Scott, muž s mnoha kvalitami a citem pro filmovou tvorbu nám zde přinesl nádherný obaz válečné krustosti. Výborně hrající herci skvěle zapadli do vojenských uniforem a válečná vřava je pojatá téměř realisticky, vyjma pár filmových chybiček, kterých si můžete během promítání všimnout. Skvělá válečná podívaná, pro milovníky filmů je to to pravé.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Konečně pořádně sfilmované vylodění v Normandii, které je na začátku filmu. Nejméně 25 minut můžete sledovat hrůzou umírající Americké vojáky na pláži Omaha, trikově je to perfektní. Bezpochyby je tento film jeden z nejlepších válečných snímků. Ta válečná atmosféra je náramně vystižená. Dnes by to nikdo nenatočil lépe, tohle je naprostý unikát Stevena Spielberga - jednoho z nejlepších režisérů všech dob. Moc chválím za moc dobře natočenou hrůzu války. Vylodění v Normandii mám z 2. sv války nejradši, takže tenhle film zbožňuju z celého svého srdce.

Utopenec na útěku

Utopenec na útěku (1998)

Film je opravdu hodně sranodvní. Tady v tomhle filmu je totiž spousty veselohry, což ve Scary movie právě moc není a to je rozdíl mezi těmito dvěma parodiemi. Viděl jsem oba dva filmy a tohle je jednoznačně lepší. Rád se dívám na neschopného a jasnovědeckého Richarda Crennu jak jde po Nielsenovi. Takhle má vypadat parodie a Leslie je opravdu jeden z nejlebších komediantů. Humor, smích, děj, srandy na které nezapomenete!!!!!

Nebezpečná rychlost

Nebezpečná rychlost (1994)

Od malička tento film miluju. Nevím kolikrát v životě jsem ho viděl. Jeden z nejlepšách akčních filmů vůbec! Od začátku je prostě akce! Po předávání medajlích je trošku pauzy a bum! Zase akce a příběh nabere nové tempo, novou rychlost a Jack se honí za autobusem. Scénář velmi dobrý a triky na tu dobu jsou originální. Sandra s Keanu s číhajícím Denisem. Nikdy na tento film nezapomenu!

Vetřelec ³

Vetřelec ³ (1992)

Vetřelec 3 je další skvělé pokračování známé sci-fi série Vetřelec, tentokrát v režii Davida Finchera. Pokud jste neviděli prodlouženou verzi tohoto filmu, tak o dost přicházíte. Základní, kratší verze, dlouhá 114 minut je byla okradena o spoustu důležitých scén a dějových sekvencí. Škoda, že se celý filmový štáb choval v průběhu natáčení k Fincherovi tak neférově a svým způsobem převzali velení celého studia. Fincherova prodloužená verze filmu lichotí a dle mého názoru udělala z Vetřelce 3 nejlepší díl celé série. Film vás hned úvodem překvapí dějovým zvratem, od kterého se bude odvíjet celý příběh. Nový vetřelec má nové vlastnosti. Je rychlý, velký, strašidelnější. Škoda jenom nízkého rozpočtu, poněvadž technologie, jakou byl vetřelec vytvořen by nepochválil ani Ed Wood před padesáti lety, natož Fincher v roce 1992. Film velice chválím. Scénáristé odvedli dobrou práci. Herci perfektně hráli. Ripleyová má nový "účes". Charles S. Dutton taktéž skvělý. Snímek je vydařený. Fincherova vize mě naprosto připoutala ke křeslu.

Rambo: Do pekla a zpět

Rambo: Do pekla a zpět (2008)

Nejlepší Rambo! Stallone skvělý a jeho tým žoldáků vtipný. Skvělý pocit z filmu, který mohu výdat znovu a znovu. Brutalitou se zde nešetří, což je dobře, protože Sly jakožto herec, scénárista a režisér dohromady dodává divákovi pocit uvěřitelnosti aneb, jak vypadá válka, respektivě co se stane, když vedle vás dopadne granát. Snímek je dobře udělaný. Přes krátkou stopáž film uteče jako voda, což si myslím, že délka mohla být delší, protože film na to má dost kvality. Příběh je sice jednoduchý a jako u každého Ramba víte jak dopadne, tak hodnotím plným počtem bodů, protože ve mě film zanechal hluboký nezapomenutelný zážitek.

Křižovatka smrti

Křižovatka smrti (1998)

Největší kašpar ve filmu je Chris Tucker. Jeho herecký výkon z něho dělá jednoho z nejlepších komediantů světa a ještě k němu filmaři přidali hlavního hrdinu a mistra bojových umění inspektora Lie (Jackie Chana). Tahle dvojka už nemohla být lepší. Jeden z nejlepších komedií! Je opravdu hodně srandovní. Akční scény a k tomu komické kousky obou představitelů s rozdílnými kulturami. Lepší kombinace udělat komedii fakt už asi nejde. Nedivím se, že vzniklo pokračování, protože humor číňana s američanem je brilantně proveden!