Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Western

Recenze (260)

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Film pro pamětníky. Prostě klasika, tentokrát víc na vážno. Prostě pro nás starší plná spokojenost. Mlaďoši asi nadšeni moc nebudou i když výbuchů je dost i mrtvých.  Nějaká nelogičnost se sem tam najde. Omlazení Jonese je perfektní. Vůbec bych se nedivil dalšímu pokračování a filmové nesmrtelnosti.  Cesta časem otvírá netušené možnosti.

plakát

Il Boemo (2022) 

Zklamání. Natočeno profesionálně, ale scénář katastrofální. Prostě film, který se tváří uměleckým a to tak, že absolutně nereflektuje diváka, který by měl být zaujat a pochopit o čem to vlastně je. Dějový chaos z izolovaných scén. Jediné plus je hudba a bezchybné provedení. Film na jedno shlédnutí, který skončí v propadlišti dějin. Škoda.

plakát

Větrná hora (1955) 

Pěkný film s dobrými herci. Jen ten naivní závěr se střílečkou jak ze špatného westernu to celé zabil. Příliš soudružské a hrdinské.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

Tak naděje, že se to zvrhne k Červenému trpaslíkovi definitivně padla. Jako nechtěná komedie to ujde. Divák může hrát hru na hledání logických lapsů a bude hodně úspěšný. Ale ten počet dílů vydrží asi málokdo.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

No tak jsem se podíval na celý díl. Jak už tu někdo psal, jako komedie(trochu parodie) to ujde. Komínek a Syslová to zachraňují. Jinak dost bída. Smetana nehraje, ta se producíruje s permanentneě nasazeným jedním kukučem. Marta Jandová je tam taky k odříkávání replik. Damiánův strýček je evidentně mladší neš synovec a o hraní může jen snít. A Anička Dvořáková i Šteindler jsou taktéž překvapivě prkení. Scénář  plný děr. Místy se probleskne potenciál budoucího kultu. Kdyby se to trochu zvrhlo správným směrem mohl by z toho být nový červený trpaslík. Některé scény ze součastnosti se toiž ani nedají brát vážně. Závěrečná scéna s Mařkou Terezkou s manželem naznačuje, že by se to mohlo zvrhnout. Uvidíme.

plakát

Plná kapsa zázraků (1961) 

Klasická pohádka. Pohodový sentimentální film s vtipem a happy endem. Z doby, kdy režiséři uměli režírovat  scénáristé psát scénáře. A kdy k zábavě nebylo třeba výbuchů, hektolitrů krve či fekálního humoru. Prostě střední a pozdní věk si to užije. Je s podivem, že ani po tolika letech nebyly schopny české mainstreemové televize ho na vánoce uvést.  A na vánoce opakují stále stejné hrůzy. Děkuji za české titulky na netu, kde se dá tento film shlédnout.

plakát

Prezidentka (2022) 

No konečně po letech pohodový odpočinkový romantický film. Prostě dílo, které se dá srovnávat s popelkou. Nebudu si tu hrát na kýč. To bychom museli odsoudit tři čtvrtiny klasických pohádek a romantických filmů. Prostě oceňuji dokonalost a neblbost. Možná jiní závidí, že nejsou ničeho srovnatelného schopni, ale tohle byl film, který potěšil a vím, že se nebudu bát se na něj podívat i vícekrát. Škoda jen nezvládnutých nablblých upoutávek v Tv, které způsobili, že jsem se na film podíval až s takovým zpožděním. Opravdu to není Hollywoodská řachanda ani akční podívaná, jen poklidný nekonfliktní film, který potěší a pohladí po duši.

plakát

Vražedná zátoka (2018) (TV film) odpad!

Sračka. Nechtěná komedie jinak se to nazvat nedá.

plakát

Šílená noc (2022) 

Tak jsem si spravil chuť v záplavě vánočních sračkoidních pohádek.  Prostě filmík, který potěší. Už ze začátku to slibovalo krásnou jízdu, zvracející Santa, co víc si přát. A pak to pomalu začalo nabírat grády. Samozřejmě sem tam to trochu skříplo, a na konci ten hepáč s oživením, no fuj. Proto jen 4*. Ale jinak perfektní jízda. No a ty hudební podkresy k akcím jak víno. A to jsem měl titulky i k písním, což zážitek z filmu umocnilo. Prostě film, ke kterému se budu pár let o vánocích vracet. A nebudu zvracet.

plakát

Přání Ježíškovi (2021) 

Příjemné překvapení. Sentiment stříká po celém bytě. Oddechový film na vánoční čas pro celou rodinu. Nic nedrhne. Herecké výkony dobré. Prostě opět film na který se člověk rád podívá a nemusí řešit co tím chtěl autor říci. Prostě pohádka pro dospělé i celou rodinu.  Láska nebeská po česku. Zatím dávám 4 hvězdy, protože polský vzor jsem zatím neviděl, tak nemůžu porovnat a nechávám si rezervu.  V pohádkovém předvánočním čase, kdy se z různých rádoby vtipných stokrát omílaných a víckrát nekoukatelných  pohádek chce zvracet, příjemné odlehčení. Ale pro chlapy Predátor a Vetřelci a teenagery Battle Royale jsou prostě lepší.