Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1758 se má dědičný princ Damián Karel Ludvík zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou. Damián z toho ale není příliš nadšený a raději holduje lovu, flirtování s místními vesničankami a popíjením se svým nejlepším přítelem, alchymistou Matoušem. V současnosti se zase Eliška Mlynářová chystá na propagaci nejnovější řady svých proslulých marmelád. Vzhledem k tomu, že její firma Marmelišky příliš neprosperuje, jde o naprosto zásadní událost. Buď se povede firmu opět nakopnout, nebo ji bude muset Eliška prodat, jak ji často připomíná její partner Martin. Že spolu tyhle dvě události vůbec nesouvisejí? Tak to se pletete! Stačí, aby Matouš při jednom alchymistickém pokusu omylem vytvořil tinkturu k cestování časem. A pak už se tyhle dvě období začnou proplétat víc, než si dovedete představit! (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

nwx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě nepochopená retro pohádková parodie typu Mazalové s Hrušínským a Bočanovou. Místní ovečky si to buď ani nepustily nebo nepochopily, že jde o odlehčenou pohádkovou komedii a né o další "hlubokomyslnou" Ordinaci nebo Ulici. Navíc někteří lidé díky archaickému systému na CSFD, který tu panuje, ani možná nepochopí, že hodnotit se dá jen epizoda, ke které se musejí níže proklikat, že u celého seriálu nezahlasují, přes celkové procento se k hodnocení epizod nesmyslně neproklikají. Emma Smetana je ke všemu obětí jakéhosi hejtu pro hejt, možná kvůli tvaru příjmení? I media na tento seriál pořádají hon a vyjadřují se k němu zuřivě v diskusích hlavně ti, kteří se v druhé větě hned prǐznají, že se na to ani nekoukli. Říci "mě se ten seriál líbí,"=hejty se na dotyčného od ostatních taky sesypou. nechápu. Dám maximum hvězdiček, na protest. Jinak bych dal asi tři až čtyři. I všichni herci hrají fajn, umějí si to užít a dělat si ze sebe i srandu. Tento seriál si publikum lehce najde, i třeba časem, v reprízach. Tady ho popsali a pochopili správně: https://magazin.aktualne.cz/kultura/eliska-damian-prima-recenze/r~2058010c4bee11eebc030cc47ab5f122/ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na Primě si dopřáli další seriálovou harlekýnku. Lenka Hornová mluvila o banální vizi prince na bílém koni, od které se produkce odpíchla. Bohužel toho moc dalšího nevymysleli. Ale nějaké trauma z toho určitě nemám, první díl prozrazuje primácký standard přesně takový, jaký vyrábějí už od Rodinných pout. Diváci globální quality TV se sice nechytají, ale nikdo po nich přece nechce, aby posuzovali, co jim není vlastní. Pro představu, jak tenhle žánr funguje, může cosi vysvětlit půvabná parodie The Lost City. ()

Reklama

exree 

všechny recenze uživatele

Jako klenot kinematografie to není, ale moc nechápu kde se bere ten hejt. Neřekl bych, že je to horší než sračky typu Ulice a Zoo, a místy mi to připomíná 'nadsázku' ve stylu klasických pohádek. Jo, prima to hodně přehnala s tou mediální masáží a zjevně k televizi přilákala i lidi, kteří by se k tomu za jiných okolností prostě nedostali. Děj to má, koncept je alespoň ze začátku v pohodě, resp. mě to neurazilo. Ty bizarní a nelogické situace - jako trochu na to bolí koukat, ale znovu, stejně debilní scény jsou v každém druhém českém filmu/seriálu. Prostě jsem viděl přesně to, co jsem čekal, a upřímně jestli někdo čekal víc, tak je dost naivní. A když už nic, tak tohle aspoň není klasická retardovaná romantická komedie/kriminálka, jako 99% české tvorby ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

První díl byl i můj poslední - stejně všichni víme, jak to skončí, jen to bude natažené na bambilion dílů (pokud to tedy po pár týdnech mizerné sledovanosti nenápadně nestáhnou z programu a nepřijdou s další "peckou"). Pozitiva: Hezké kostýmy, Robert Urban, na kterého se docela dobře kouká, pár úsměvných vtípků. Zápory: Prkenná Emma Smetana, song a vše ostatní. Druhá hvězda je jen a pouze za snahu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Byl to ten nejvoňavější člověk, se kterým jsem natáčela. Takto se Emma Smetana vyjádřila po výtěru stolice na adresu Roberta Urbana. Paruka za 600 tisíc naražená na Urbanově palici a přilepená Kanagomem možná nedělala natáčení tím nejpříjemnějším, rozhodně se ale stvořilo bizarně pozoruhodné dílo, pohádkové, růžově roztomilé, s náznaky cudné erotiky. Lenka Hornová, autorka seriálu, musela zadržovat orgasmy, protože při pohledu na hlavní mužskou hvězdu zažívala osvětu v této oblasti. Nápad spojit dva sexuálně strádající lidi, kteří jsou každý z jiného století, sice není z nejoriginálnějších. Ovšem po dvanáct večerů, co s námi seriál bude, můžeme dospět k překrásným zážitkům. Už jen ty interiéry, ve kterých jistě po natáčení vznikne nějaká pěkná a narychlo natočená kriminálka s Janem Komínkem v roli mladého Hercula Poirota,  který bude vyšetřovat smrt kastelána, který týden ležel na prostěradle s podezřele velkým výskytem biologických skvrn neznámého původu, to je příslib zářných seriálových zítřků. Povedly se též exteriéry, ve kterých vynikly kostýmy z vetešnictví Theodora Pištěka. A úžasný vypravěč Jiřího Dvořáka objasňoval to, co by náhodou jasné nebylo. Tomu říkám seriálový komfort. Nemohu dát tomuto seriálu odpad, protože mě zbavil fobie z marmelád. Hlavní hrdinka provozuje firmu na marmelády, a když se přišlo s novou příchutí, byl to rachytník, tak můj dávivý reflex zafungoval skvěle. Doba mého zvracení se z hodiny zkrátila na slabou půlhodinu. A ještě  jsem se v nastalém deliriu a s rozmazaným zrakem dostal do pokušení svádět přes obrazovku pruskou princeznu. Po pečlivém uvážení jsem došel ke zjištění, že tenhle seriál je unikátní v tom, jak je neodhalitelný. 11 zbývajících epizod je svým dalším obsahem natolik záhadných, až ve mně vzklíčila zvědavost to zjistit. 4/10 ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama