Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (43)

plakát

Amadeus (1984) 

Stephen King říká, že umění spisovatele je ve schopnosti škrtat. Já myslím, že tomu tak je i u filmařů a proto byla kratší verze filmu působivá a okouzlující, ale ta druhá, jejímž cílem byla především komerce, už stála za psí štěk.

plakát

Batman se vrací (1992) 

Druhý batmanovský film vyniká především nečernobílým zpracováním padouchů. Catwoman je veskrze ani ne tak záporná, jako spíše lehce psychicky narušená žena, s geniálním de Vitem zobrazujícím Tučňáka jako frustrovaného mrzáka stíhaného osudem skoro až soucítíte a tak je jedinou zápornou postavou Walken jakožto chladný a vypočítavý kapitalista. Vše s nádhernou a ponurou goticko-barokní atmosférou.

plakát

Česká soda (1998) 

Nic podobného v České produkci nevzniklo a už (žel bohu, kvůli politické korektnosti a podobným nesmyslům) asi ani nevznikne.

plakát

Četnické humoresky (2001) (seriál) 

Viděl jsem Humoresky až nyní, když byly vysílány díly první a druhé série, na něž navázala okamžitě série třetí, což považuji za jistou výhodu. Seriál není třeba zvláště pitvat, jen dodávám, že epizody Antonína Moskalyka možná byly o něco působivější a snad i řemeslně zdařilejší, ale Pavlína Moskalyková dokázala rukopis otce velmi zručně napodobit a dotáhnout dílo do konce s mírným poklesem kvality, který by ale možná neinformovaný divák ani nezaznamenal. Hodnocení 30,40%, které tu někde padlo, patří Ordinaci v Růžové zahradě, a ne Četnickým humoreskám!

plakát

Dobytí severního pólu (2006) (divadelní záznam) 

Nejsou to nejlepší Cimrmani ovšem jsou naprosto klasičtí a když to srovnám s výletem na Kokořín... a jen tak mimochodem: kolegové, nebrečte, na DVD už to je.

plakát

Drž hubu! (2003) 

"Není to cvok, je to jen neuvěřitelný blbec. Měli by dělat útulky i pro blbce, ale uvědomujete si, jak by musely být ty budovy velké???" Ti dva umí!

plakát

Fantomas kontra Scotland Yard (1967) 

Proč si to nepřiznat, Fantomas je SLÁTANINA. A to tak dobrá a srandovní slátanina, že si to zaslouží obdiv. Prostředí Skotska poslednímu dílu série určitě prospělo, snad by se i dalo tvrdit, že tohle je nejlepší Fantomas. Moravec dabuje Fantomase suše a nudně, překvapivě on, dnešní česká dabérská špička. Jenže tehdy mu bylo sedmadvacet, což ho omlouvá, navíc u takové tajemné postavy strohý dabing není na škodu. Marais je slušný (všimli jste si, jak je strašně podobný Rogeru Moorovi?), ale exceluje hlavně Funés a jeho český dabér Filipovský: když jsem viděl Lakomce a to jak Funése odchrochtává Krampol a odpudivě zoufale se snaží Filipovského vykrádat, docela jsem se lekl.

plakát

Grand restaurant pana Septima (1966) 

Je léto 2007 a na ČT1 běží každý čtvrtek večer komedie s Louisem de Funésem, obrovská trefa do černého té nové programové ředitelky - a "Le Grand restaurant" patří k těm nejlepším. Slušná zápletka (i když druhá polovina filmu s detektivními a akčními vložkami přeci jen trochu nudí...) ale hlavně Funésovy gagy, xichty a vtípky. "Bylo mi šestnáct, když jsem poprvé vkročil do kuchyně..."

plakát

Happy Tree Friends 1 - První krev (2002) (video kompilace) 

Ze začátku vás to šokuje nesmírně, pak tomu přijde na chuť, pár dílů je zábavných... a pak to člověka přestane bavit, dyť je to furt dokola.