Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

96 hodin

96 hodin (2008)

90% - Skvele natocena akce, kterou trochu degradoval snad jen ne uplne zvladnuty zaver. Neeson je zde skvely a scenar me nadchl zejmena Neesonovymi presnymi rychlymi rozhodnutimi.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

95% - Ja proste miluju tyhle filmy, ve kterych se pred divakem postupne odkryvaji dalsi a dalsi moznosti interpretace a az do jejich uplneho konce neni vlastne jasne, ktera z nich je spravna. Prefektne natocene, velmi atmosfericke, DiCaprio je velky machr a mam ho cimdal radeji.

Vendeta

Vendeta (2011)

90% - Skvele natoceno. Vetchy jako vzdycky famozni. Jako tatinek male holcicky jsem na jedne strane brecel jako zelva a na druhe strane jsem se dokazal dokonale vcitit do role "pachatele". Potom jsem to musel nekolik dni rozdychavat.

Samotáři

Samotáři (2000)

100% - Dal jsem si od tohoto filmu nekolikaletou pauzu, kdyz jsem ho predtim videl minimalne desetkrat, a zase jsem si ho skvele uzil. Je naprosto opravnene kultovni. Machacek, i kdyz ho posledni dobou moc nemusim, naprosto exceluje a tahle role mu na rozdil od mnoha pozdejsich opravdu sedla. Trojan take skvely. Kultovni gagy urcite zustanou kultovnimi i pro dalsi generace.

Skyfall

Skyfall (2012)

100% - Predchozi Bondovky ve me casto vyvolavaly smisene pocity. Na jednu stranu jsem se bavil, na druhou stranu mi prisly stat ve slepe zone mezi satirou a branim se vazne. Skyfall je vsak jinde a rozkrocil se obema nohama tak, aby kazdou z nich stal na jedne strane teto zony. Craig se prekonava, spoustu Bondovskych mytu je "zboreno", ale hlavne - je to setsakrametsky zabavne!

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

100% - Začátek nenápadný, ale potom film graduje, graduje, až vygraduje do impozantního závěru s nečekaným, šokujícím rozuzlením. Ještě teď se mi dělá psychicky mdlo, když si na to vzpomenu. Nicholson fantastický, ostatní herci taktéž. Právem naprostá klasika. Forman je genius.

Pouta

Pouta (2009)

90% - Film ve mně zanechal hluboký dojem. Líbila se mi nejednoznačnost vyznění, pohrávání si s motivacemi postav, s tím, kdo je "zlý" a kdo je "hodný". Naprosto fantasticky zahraný je Antonín (mně naprosto neznámý Ondřej Malý). Člověk úplně cítí, co v něm bublá pod povrchem. Nebo si to aspoň myslí a pak je na konci filmu mírně vyveden z míry nečekaným vyústěním (přesněji úplný konec je očekávaný, ale to, co mu předcházelo, už tolik očekávané není). Zajímavé je, že s přibývajícím časem se mi ve vzpomínkách film líbí víc a víc. Většinou to bývá naopak.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

90% - Film se mi hodně líbil a protože jsem neměl možnost ho vidět úplně v klidu a od začátku, určitě se na něj budu muset podívat ještě jednou a to rád. Místy jsem nestíhal střih a trvalo mi nějakou dobu se zorientovat v tom, v kterém příběhu se zrovna nacházíme a co se tam stalo naposled, ale to bylo zřejmě cílem autorů a na konci to všechno jakž takž dává smysl. Maskéři odvedli skvělou práci a některé jinak velmi známé tváře se mi podařilo identifikovat třeba až v půlce filmu.

Interstellar

Interstellar (2014)

100% - Tak tenhle film mě dostal a zůstane ještě dlouho zarytý hluboko v mém srdci. Jakožto otec zdaleka ještě ne pubertální dcery jsem přesně chápal emoce otce vydávajícího se na cestu s velmi nejistým výsledkem, ve filmu skvěle ztvárněné. Nolan je génius a s každým dalším filmem zraje jako nejlepší víno světa. Po vědecko-technické stránce samozřejmě také velmi zajímavé, ale pro mě se jednalo hlavně o skvělé vypodobnění mezilidských vztahů a emočně silný zážitek.

V hlavě

V hlavě (2015)

100% - DVD-čko jsme koupili naší šestileté dceři. Když jsem ho viděl poprvé, byl jsem naprosto vykolejený. Tolik emocí ve mně ještě žádný animovaný (a možná ani neanimovaný) film ještě vyvolat nedokázal. Troufám si říct, že film je pro dospělé přinejmenším stejně zábavný jako pro děti. Spousta naprosto originálních nápadů, spousta skvělých inteligentních vtípků, nezanedbatelný pedagogický rozměr a na vršku toho všeho ještě obrovská suma pro animák nevídaného emocionálního náboje. Přidávám si do svých oblíbených filmů (Sbohem, Diktátore ;-)) a myslím, že tam už navždy zůstane. Geniální.