Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (6)

plakát

To (2017) 

Tak tohle je filmový King podle mého gusta!!! Snímek stojící na uvěřitelných dětských charakterech, jejichž přátelství a životní problémy jsou doslova hmatatelně skutečné. Žádná laciná vata mezi lekačkami. Co se týče hororu jako takového, jsem rovněž nadšený. Jistě, hrůzy zobrazované na plátně sice převážně patří do skupiny bubáků vylézajících z dětské skříně, ale o to přece v tomhle díle jde. S tím souvisí i další věc, která mě příjemně potěšila. Fakt, že část jedna je jen a pouze o dětech, zatímco ta druhá bude o jejich dospělých verzích. Tvůrci se tak zbytečně nezamotávají do složitého a mnohavrstvého příběhu, jež nabízí tisíci stránkový román. Z toho by totiž mohl vzniknout nekoukatelný mišmaš.

plakát

V pasti (2005) 

Komorní, spíše konverzační thriller, ve kterém se stírají hranice mezi obětí a agresorem takovým způsobem, že jsem ani nevěděl, komu vlastně fandit. I když tady o nějaké sympatie vůbec nejde. Už jenom proto, že oba hlavní protagonisté nejsou tak úplně normální. Ellen Page hraje skvěle vyšinutou, přesto nadprůměrně inteligentní čtrnáctiletou dívku a Patrick Wilson muže, jež toho skrývá mnohem víc, něž se na první pohled zdá. Děj poukazuje na stinné stránky seznamování po internetu neotřelým a hlavně nevtíravým stylem a po celou dobu si udržuje svou vlastní, minimalistickou jedinečnost.

plakát

Závislost (1995) 

Černobílý filozofický pohled na upíry, kteří krev potřebují stejně, jako narkoman potřebuje svoji dávku drogy, se mi opravdu zalíbil. Chápu, že tenhle film nemusí ani zdaleka sednout každému, ale já se nebojím přiznat, že si brzo zajdu pro další dávku a šlehnu si ji rovnou do očního nervu.

plakát

Deadpool (2016) 

Deadpool zvedl prostředník na všechny, kteří volali po nižším ratingu a jasně tímto gestem ukazuje, že nevyměknout se vyplácí. Černo-červený anti-hrdina (a tohle označení mu přesně sedí. Zapomeňte na další verzi Iron-mana a jemu podobných), si proseká, prostřílí a hlavně prohláškuje cestu " dějem", který je sice mělký jako voda v kávové lžičce, ale to v tomhle případě vlastně vůbec nevadí. Hlavním a jediným tahounem je sám Deadpool a je nutné podotkout, že se mu to úspěšně daří od úvodních "titulků", až po ty závěrečné. Ryan Reynolds se našel ve filmu, kterému není téměř nic svaté a já se musím přiznat, že se už nemůžu dočkat pokračování. A pokud k němu dojde, tak se budu opravdu usilovně modlit, aby někde na té strastiplné cestě od scénáře na stříbrné plátno neztratil koule, které si tentokrát tak svědomitě ohlídal.

plakát

The Boy (2016) 

Zvedám se a věnuji upřímný potlesk autorům tohohle nového hororového kousku. Tleskám jim, protože takhle promrhaný potenciál jsme tu už dlouho neměli. Všech těch prokletých panenek a loutek už tu bylo takové množství, že bych si s nimi mohl otevřít malé hračkářství hrůzy. "Tak proč dávat šanci zrovna téhle?" ptal jsem se sám sebe. Odpovědí mi byl seznam pravidel, kterým se musí hlavní hrdinka filmu řídit, když se stará o loutku chlapce, u níž je jeden starý pár přesvědčen, že je jejich synem. Konečně alespoň slabý závan originality. A až do téhle doby film relativně funguje. Ale strach z pohybující se louky ( ve skutečnosti ji nikdy hýbat se nevidíte) naneštěstí brzy opadne a vám se začne honit hlavou myšlenka: To jsem si zaplatil za to, abych sledoval ženskou, jak tahá po baráku na rameni obří loutku? No a potom to příjde. Obrat o 180 stupňů, zvrat, který jsem naprosto nečekal a převrácení všeho, čím jsem si byl v ději tak jistý. Najednou i ta částečná nuda a prázdnější místa v ději, dávali smysl. Víc prozrazovat nebudu, ale každopádně jsem z kina odcházel se dvěma protichůdnými pocity. Prvním bylo relativní nadšení, když všechno co se ve filmu odehrálo, mělo svoje místo a důvod. Druhým byl vztek na tvůrce, že takhle zazdili nápad, který si klidně mohl vysloužit i 4 z 5. Takhle to jsou jen 3, ale za to naprosto zasloužené. Ale jenom prosím...žádné pokračování.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Tak tohle je přesně ten druh filmu, který nestačí vidět jenom jednou. Neuvěřitelně podmanivý vizuál a scénář. A hlavně trefné narážky na současnou konzumní společnost, které člověka doopravdy nutí k zamyšlení nad životem. Herecké výkony tu jsou rozhodně na vysoké úrovni, ale mě se asi nejvíce líbíl Brad Pitt a jeho ztvárnění lehce vyšinutého alfa samce Tylera Durdena. Dokonce tolik, že mám chuť říct: Brade, vykašli se na Angelinu a přijeď za mnou. A pokud budeš chtít, klidně tě praštím tak silně, jak budu moct. :D Ps, rozhodně se v brzké době pustím do knižní předlohy.