Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 1

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (412)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

První polovina mi přišla jako dost velká parodie, chyběl už jenom, aby se ukázal Chucky a mohlo z toho být wombo combo. Závěrečná pointa nebyla špatná, ale když si to teď tak všechno shrnu, nebylo to originální a nebylo to váu. Co se týče hororových prvků, napočítám je na prstech jedné ruky. Hlavní postava také nebyla bůhví jak sexy, viděl jsem zde několik komentářů, že hlavně Lauren byla ta, co zvedá hodnocení, jako jo oukey, ale už jsem viděl i lepší, navíc není to zrovna můj typ. Natočeno je to sice pěkně, ale The Boy u mě spadá do kategorie těch hororů, u kterých si stříknou do kalhot diváci, co koukají na horory jen svátečně a jen na duchařinky a tyhle panenky. Nemyslím si, že by druhý díl stál za zhlédnutí, ale ze zvědavosti, ho třeba někdy zkouknu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Brahms Under the Stairs. Lekačky, které by diváky Televizního klubu neslyšících nechaly netknuté, dám protentokrát stranou, na nich budování atmosféry Bellovy decentně staromilské duchařiny nestojí. Spíše na pozvolném vkrádání se nejistoty, které funguje bez jediné kapky krve či násilného momentu a vy si říkáte, že na tom chlapci, co v souladu se svým jménem přerušuje cizí soulože hlasitě puštěnými Uherskými tanci, něco bude. Obvykle si u pointy hororů přeji vítězství racionality nad spiritualitou a nadpřirozenem, tady však přišla čestná výjimka. Podle náznaků se sice nedala moc předpokládat, ale přesto jsem v koutku duše doufal, že Chuckie bude moci jezdit za kámošem na prázdniny do staré dobré Anglie.. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Atmosferický snímek s několika skutečně velkolepými momenty, u kterých faktor "lekaček" fungoval na 100%. Tak proč tak nízké hodnocení? The Boy si svou reputaci kazí poměrně zmateným střihem, který je patrný zejména ve finále snímku, což jde také v ruku v ruce s poměrně fádním rozuzlením děje. Upřímně, po tom precizním budování celé atmosféry a příslibů "duchovna", jsem prostě čekal něco víc.....nadpřirozeného. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Prima, prima, prima. I horor s panenkou se dá ještě natočit zajímavě a člověk je příjemně napnutý. Starej dobrej ponurej anglickej barák kdesi v prdelově, málo okoukaná Lauren Cohan je sympatická a Rupert Evans jí zdatně sekunduje. Příběh několikrát překvapí v pozitivním slova smyslu, a to je minimálně za jednu hvězdu. V porovnání s Lesem sebevrahů tohle vyhrává na plné čáře. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé. Slušný úvod, ešte lepší záver. Nie je to jeden s tých hororových príbehov, ktorý je plochý ako doska a každý po celý čas vie odkiaľ kam. Aby bolo jasné, toto tiež nie je nič prevratné, ale v závere to chytí aspoň nový impulz, čo je vítané plus. Herecký tiež fajn, Lauren Cohan s Walking Dead snáď viac sexi na filmovom kotúči ešte nebola. 65% - 3* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)
  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)
  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)

Reklama

Reklama