Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Žhavé výstřely (1991) 

Průkopník všech parodií a do dnešního dne, asi nepřekonatelný snímek a dokonalá komedie. Ani další pokračování rozhodně nebyli horší. Úroveň zůstala i potom vyrovnaná.

plakát

Příběh rytíře (2001) 

Taková úsměvná pohádka, která se v určitých ohledech tváří dospěle a vcelku humorně. V několika scénách jsem se opravdu zasmál v daném žánru, jsem toho viděl daleko lepší snímky.

plakát

Kameňák 4 (2013) 

Tentokrát pod taktovkou režiséra Nováka, vzniklo toto 4 pokračování, ve kterém je ale značně cítit, absence původního tvůrčího týmu. Troška se alespoň snažil o obměnu gagů a scén, na kterých tyto komedie vlastně stojí. Novák už jakoby neměl s čím pracovat a celý film na diváka působí už značně otřepaně. Fóry jsou mnohokrát vyřčené, herci se snaží jak jen můžou, ale scénář jim evidentně nedával mnoho šancí vyniknou a tak vaří čaj pouze z vody. Celé je to opravdu už skoro trapné. Nemohu hodnotit jinak, než jednou hvězdou, jelikož jsem se většinu děje vyloženě nudil.

plakát

xXx (2002) 

Vin Diesel a jeho spanilá jízda Prahou, která vlastně Prahou byla pouze v reálu. Filmu Praha posloužila, jenom jako kulisa a je pravda, že vidět v exteriérech kousek za městem Alpy, byla celkem zábavná záležitost. Na pár štěků, si zde přišlo i pár českých herců v čele s Markem Vašutem, nicméně bych neřekl, že filmu jejich kumšt jakkoliv výrazné pomohl. Film je klasický akčňák, kde není moc potřeba hloubat nad odkazem filmu. Je to směs akce, krásných žen a dokonalých auťáků. Vřele doporučuji.

plakát

Rychle a zběsile (2001) 

Kdo má tak jako já, rád rychlá auta a tuning, tak se mu tento film, první s úctyhodné série, nemůže jinak než líbit. To co k autům vždy patřilo, byli hezké ženy a i těch, je tady opravdu požehnaně a tak chlapské oko plesalo spokojeností. Akce je tady dominujícím elementem a film vás doslova vtáhne do děje. Pokud jsem na počátku váhal nad tím, se do této série pouštět, tak teď se podobné myšlence, už jedině pousměji.

plakát

Dobyvatelé ztracené archy (1981) 

První ze série filmů o neohroženém archeologovi a lovci pokladů, který se ve svém prvním dobrodružství, postavil samotné třetí říši. Film na mne působil velmi pozitivně, jelikož je nabitý akcí a rychlým tempem, který film žene kupředu tak rychle, že si dvouhodinovou stopáž filmu, ani nestihnete uvědomit. Rozhodně jde o velmi vydařený dobrodružný film, lehce kopírující filmy o Allanu Quatermainovi.

plakát

Rambo II (1985) 

Pro mne jednoznačně nejlepší film s Johnem Rambem a Sly Stallonem v hlavní roli. Oproti prvnímu dílu, se děj sice přenesl opět do vietnamského pekla, ze kterého se Rambo v prvním díle vracel, ale pro mne to byla opravdu mnohem záživnější podívaná, plná akce a vynikajících bojových scén. Mohu jedině doporučit.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Film je dobrý, respektive hodně dobrý, ale velice mu škodí nelogika děje. Člověk, který by se v takové míře potýkal se zraněními, způsobených medvědí samicí, by se po pár dnech nedokázal producírovat krajinou v celkem fit stavu. A ta plavba v té obří kožešině, která musela mít tak sto kilo, tomu už jsem se opravdu smál i já. Jinak herecky je to dokonalé a příroda, je neuvěřitelná. Chce to určitě vidět v kině.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Velice drsný Tarantino i na tomto filmu zanechal svůj osobitý rukopis a opět to byl zásah do černého. Není mu vlastně co vytknout, dokonce ani délka filmu, mu v žádném případě neuškodila. Jediné co bych vytknout mohl a to není určitě chybou filmu, jsou světle zvolené titulky. Tím pádem divák přichází o dobrou třetinu filmu, která se odehrává při cestě dostavníku, zasněženými pláněmi. Ani dobrá znalost anglického jazyka zde není příliš platná, jelikož některé slovní spojení ve staré angličtině, byli i pro mne těžko přeložitelné.