Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (690)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděl, s rychlodabingem a asi ve čtvrté kopii, když mi bylo asi tak 9 let. Kdo tenkrát neviděl Ramba II, nebyl nic. Nedávno jsem ho viděl znovu. Po těch letech působí tento vrcholný akčňák 80. let úsměvně. Například scéna kdy Rambo zbrojí, plná samoúčelných záběrů na Stalloneho našlehanou muskulaturu skoro už ani není třeba parodovat. Legrační je i scénář: Rambo si s vietnamskou agentkou vyznají lásku jen pro to, aby jí mohli pět vteřin nato proděravět na řešeto a on se mohl chladnokrevně pomstít. Je to prča. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Rambo je ryzí bojující mašina, která chce jenom vyhrát válku, kterou jiní prohráli. A pokud vyhrát znamená zemřít, tak zemře...... Oproti originálu je pokračovanie už len prázdna akčná jazda s veľmi hlúpym dejom a dialógy sú tiež na facku. Aj napriek tej hlúposti je to ale neskutočne dobre natočená akčná jazda s parádnou hudbou. Od scény ako nasadne Rambo do helikoptéry je to priam luxusný masaker a súboj dvoch helikoptér je čerešnička na torte. Ak beriem len čisto akciu, tak je jednou z najlepšie natočených vôbec (akčné scény písal Cameron a na to ostatné sa podujal Stallone)..... Čemu vy říkáte peklo, je pro něj domov. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dvojku mám strašně rád, protože právě v ní je (můj subjektivní názor) John Rambo úplně největší drsňák. Dostane tady pořádně přes p**u, což se v ostatních dílech už moc neděje, navíc mu zabijou blízkou osobu, což bych paradoxně normálně bral jako úplně nejlacinější trapas, ale tady to prostě z nějakého neohalitelného důvodu funguje fajnově, plus se to celé odehrává v džungli s rákosníkama, což filmu zvyšuje body count. Tohle je už čistě akční superdrive, kterej uplně chápu, že ve srovnání s jedničkou nemusí každýho potěšit, ale mě celkem překvapivě naplnil skvěle. 90% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Symbol béčkových pokračování áčkových filmů. Vytratila se nějaká hloubka, tady je to jen a pouze o akci, nějaká motivace vyznívá do ztracena jako špatný pokus o nějaké herectví nebo režisérské umění. Postavy těžce šablonovité, děj předvídatelný. Opět výborná hudba od Jerryho Goldsmithe. Hrátky s lukem (respektive explozivními šípy) a "rambokudlou" nicméně ve své drsňácké coolovosti přetrvaly několik desetiletí. A na rovinu řečeno, bez tohohle by Žhavé Výstřely 2 byly o ničem:) 70% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mno, Rambo dvojka sa mi lúbila viac, ako jednotka, ale furt to je na jedno kopyto. A tak isto, ako v prvej časti, tak ani tu som sa nedočkal, kedy sa plukovník Trautman, stvoriteľ Ramba - mašiny na zabíjanie, konečne vytasí s nejakými ťahmi, no a opäť nič. Ved' ten chlap je tam úplne nahovno! Uvidíme, ako sa veci vyvinú v trojke, ale kedy sa do nej pustím, to vie len pánboh... ()

Galerie (143)

Zajímavosti (74)

  • Sylvester Stallone (Rambo) za svou roli dostal ve své době rekordní honorář 10 milionů amerických dolarů a procenta ze zisku. (Edgerton)
  • Postavení zajateckého tábora stálo přes 200 000 amerických dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama