Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 405)

plakát

Genderation (2021) 

Jako neznalý divák předchozího počinu Gendernauts, na který Genderation po dvaceti letech přímo navazuje, jsem tento skvělý dokument užil. Příběhy stárnoucích lidí ze san franciské trans* komunity mě potěšily a někdy i dojaly. Monika Treut se svými hrdiny a hrdinkami pracuje famózně a neskutečně citlivě. Přál bych si mít také důstojné stáří.

plakát

Brambůrkovy sny o Americe (2021) 

Prý kontroverzní a nekorektní... Nikoli ale pro středoevropského diváka z postkomunistické země. Brambůrkovy sny o Americe jsou nádhernou satirou na Rusy a Američany a nádherným způsobem si dělají legraci ze všeho a ze všech. A přitom se snímek nebojí gradovat napětí a pak to celé shodit krásně odlehčenou pointou. Je to totálně boží, a pokud znáte Taxikáře a Hvězdný prach, budete se bavit o to více.

plakát

Moneyboys (2021) 

Zvyknout si na pomalý styl vyprávění v asijské kinematografii není nic snadného. Pokud tohle víte, jste na to svým způsobem připraveni. Pokud ne, máte smůlu. Příběh o hledání štěstí a sebe sama plyne pomalu a nikam nespěchá. Pomáhá dokonalá kamera s jedním záběrem lepším než druhý a divákovy oči budou milovat nádherné mladé tchajwanské herce. Rozhodně nejde o film pro každého, ale za ztrátu času bych jej rozhodně neoznačil.

plakát

Před odletem (2021) 

Podobnost se známou Linklaterovou trilogií je očividná, ale to vůbec nevadí. Místo Vídně nebo Paříže tu máme Berlín a místo hvězdné dvojice dva nádherné kluky, kteří si bezvadně rozumějí a pak se to jaksi pokazí. Skvělá konverzačka jako ze života, prodchnutá úžasnou kamerou a fantastickou chemií obou představitelů.

plakát

Jak přežít mor (2012) 

Název tohoto fantastického dokumentu nechtěně koresponduje s koronavirovou současností... Autentické záběry vám zprostředkují neuvěřitelně silnou atmosféru Ameriky 80. a 90. let, které jsou naštěstí definitivně pryč. I když...? Hodně tu rezonuje skvělý střih a vynikající soundtrack. A snad jednou budou viry typu HIV nebo covid-19 hlubokou minulostí.

plakát

Joanina první smrt (2021) 

Podle anotace jsem čekal napínavé drama o třináctileté dívce, která pátrá po tom, proč se její zesnulá prateta nikdy nevdala. Dostal jsem uvolněný snímek, který víceméně toho zase moc neřeší a který víceméně vyznívá do ztracena. Což je velká škoda, protože na papíře to znělo dost dobře.

plakát

Proč zrovna já? (2020) 

Skvělé a silně provokativní drama, které se naštěstí vyhýbá jakékoli černobílé popisnosti. Hlavní hrdina se musí vyrovnat s tramatickou událostí, při které zemřel jeho nejbližší kamarád, a hledá odpovědi u Boha. Jenže vyrovnejte se s tragédií na vesnici, kde vás všichni znají... Tady vévodí nádherný představitel Maria Thomas Prenn, který podává úžasný herecký výkon, a nádherná rakouská příroda. A v neposlední řadě vynikající písničkový soundtrack.

plakát

Bod zlomu (2021) 

Neuvěřitelně silný filmový zážitek, který mi svou genialitou připomněl 120 BPM a Smrt pana Lazaresca. Fantastické herecké výkony a dravá režie vás doslova přikovají k sedadlu.

plakát

Duna (2021) 

Dennis Villeneuve natočil mistrovské dílo, kterým jsem se doslova kochal. A moc prosím Boha a všechna další božstva, aby měl možnost natočil zbývající druhou část. Byla by škoda, kdyby se z nádherně fantastické Duny stalo torzo. A musím přiznat, že jsem se neméně kochal pohledem na Timothéeho, který z plátna vůbec neslezl, jak jsem si vroucně přál. Jsem do něj platonicky zamilovaný. Líbí se mi.

plakát

Sexuální výchova - Série 3 (2021) (série) 

I třetí řada mého milovaného seriálu je totální bomba. Hlavně oživující francouzská a nigerijská odbočka. Celé je to totálně boží a moc mě těší, že tvůrčí tým dává velké prostory nejen hetero a LGBT+ lidem, ale i lidem nebinárním. Celé je to navíc totálně britské a kousavé, je to obrovsky spontánní a představa, že na čtvrtou řadu budu zase čekat minimálně celý rok, mě naplňuje smutkem. A ten geniální soundtrack...