Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Horor
  • Komedie

Recenze (111)

plakát

30 stříbrných (2020) (seriál) 

Zajímavá Evropská produkce kde první a druhá série je naprosto rozdílné kvality... ...prvotní hutná tematická horrorová linka víry, křesťanství, náboženství ,satanizmu, wiccky v druhé sérii exploduje do neskutečné fantasmagorie , která paroduje snad sama sebe...  ...natočeno docela nízko rozpočtově, herecké výkony hrající kněze Vargary a třeba Lucifera jsou velice dobré... ...exteriéry působivé.. ...záběry samo osobě průměrné... ...první série má i zajímavý scénář , který ale využívá částečně koncepci použití novodobé mytologie jako série Ospalá díry... ...ale forma ujde. Možná připomenutí , že ošklivé ženské nejsou jen doménou Anglie....  ...dal sem tři ale je to spíš na dva a půl. To za tu druhou serii.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Nuda a CGI kam se podíváš.  Ano snaží se to humorem , ale pokud bylo účel narážet na D&D  chtělo to  víc šlápnout . Vizuálně hezké, triky dobré, výprava dobrá.  Rozhodně neurazí a na odpoledne to stačí. Ale vracet se asi k tomu nebudete. Upřímně seriálový Zaklínač neměl o tolik humoru méně.  Chtělo to méně USA přístup a víc Britský  ...a bacha kde je okno.

plakát

Renfield (2023) 

Víc než zábavné, metafora na nejen bossing.  Vizuálně dobré , hudebně  neutrální. Zajímavé záběry a super triky se nekonají. Spíše to těží z drobných detailů a konverzací. Cage to přehrává výborně . Když nechcete pozvat upíra dál tak bacha na předložku...

plakát

#annaismissing (2023) 

Prvoplánově hloupé, odkazující/určené k zabrzděným bomberům.  Které to může "šokovat". Edukativní/agitační linka pro mladší a kosmopolitní je malá a náboje jako měl mrtvý Marti to nedosahuje. Zbývá tak průměrný detektivní thriller který když neuvidíte o moc nepřijdete.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Paralelní světy byly vrženy... ....většina lidí se po konci Anger nechytá , What If a Agent of Shield  a podobně neznají. Komix už vůbec ne...  ...hezká jízda na vlně různý vesmírů... ...hezky řemeslně zpracované... rozhodně tohle by neměl být první film pro ty který to ještě nesledovali nebudou vědět o co jde... ... podle mě  velice dobré a po dvojce to zvedá.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Vtipné tak jak Spidy má být... ...je to mladý pro mladé...  ...uvádí rozvádí to jak to je okolo paralelních světů\vesmírů...  trochu sem čekal bořený čtvrté stěny , ale od toho je Deadpool...  ...slabší než jednička s Hollandem a než trojka , ale stále na motivy lore kam Mysterio patří.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Nadsázka a humor, možná i boření té čtvrté stěny. Komiksový svět, který částečně paroduje i sám sebe. Dalo by se říct takový postradatelní v komiksovém světě. Spousta narážek a humoru je ukryto v drobných detailech... ... Film udržuje podle mě rovnoměrné tempo...  ... Příběhy nepřišlo že by tam byl úplně nějaký velký zásek.... ....Záběry průměr, výprava hezká, CGI obstojné, hudební stránka lepší... ... A nakonec happy end...

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Po ukončení příběhové linie v posledních Avengerů přichází několik filmů a seriálů které naznačují nové příběhové linie , které se po konci Thanose tomhle tom vesmíru zrovna budou odehrávat a nejen v tomhle vesmíru...  ... Film hodně navazuje na seriál Wanda vision, který pokud lidé neznají tak nemusí vše chápat stejnak obsahuje odkazy na kreslený seriál What if...  ... Záběr je dobré ozvučení sedělo vtipné momenty což je zvláštní , protože Strange by měl být teoreticky pěkný suchar....  ... Teoreticky lze říct a nebude to zase takový spoiler, že film je víc o Vandě než o Strangeovi... Prostě u mě dobrý.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Na úvod, že Marvel nejsou jenom vysmáté sci-fi příběhy, kde jsi ženský ujížděj na svalech Thora. Ale jsou to i roztahané hodně psychologické a politické ságy. Který ale většina lidí nezná , protože nezná komiksy. No jednou to přijít, po sérii Marvelovek kde Wolverine byl výjimka. Přichází čas pro vážnější příběhy a potřebujete trošku víc znát lore...   …Příběh se graficky stylizuje do komiksu staré éry. Záběry z nějak zvlášť nenadchnou, ale ani rozhodně neuráží. Hudební stránky jsem si nějak zásadně nevšimnul, takže pravděpodobně byla neutrální. Naprosto mě vytočil český dabing. A 3Déčko fakt není potřeba…   …A příběhově jak už bylo řečeno je to úvod nějaké další ságy. I když tam byly vložené některé humorné momenty tak hlavní linie je a má být docela vážná… …Zvláštní je , že se neobjevila Ghost a trochu zaniklo že v minulých Ant-man jak bylo naznačeno, že postava kterou hraje Michelle Pfeiffer by měla být taky trošku jiná….   …Asi bych měl hodnotit tak nějak jakoby průměr , ale pro mě je v tom pozitivum, že právě po Marvelovkách , který byli prostě mnohdy vymaštěný jakoby vtipné komedie, nebo něco bezpohlavního jako první Hulkové a Spidermani a impotentní Fantastická čtyřka , mohlo přijít něco trošku z vážnějšího notou...   …Samozřejmě , že ve světě Marvelu je možné vše, takže Thanos dělal i uklízečku a X-meni měli draka místo letadla….   Takže lepší trojka , nebo horší čtyřka.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Waititi se projevil opět jako super šílenec a tohle je barevná jízda bipolárního kozy, která šňupnula celou duhu..... Barvičky, barvičky,  glamrocková estetika  rádoby hewíkových drsoňů přelomu sedmdesátek....  ....situační a nenápadný slovní humor. Málo kdy to sklouzává k slapstickovým ubohostem...  ...záběry dobré plné různých narážek...  ...hudební podkres super...  ...samozřejmě, že nechybí ani vážná nota, která je podle mě, ale vyvážená. Nebo spíš není, protože komediální složka převládá.... ...Hlavně je to na motivy nikoliv podle Marvel komic.. Ale stejně na tom si někteří puritáni budou stavět...   ...a bacha na plyšáky.