Reklama

Reklama

30 stříbrných

(seriál)
  • Španělsko 30 monedas (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kněz Vergara prchá před svou minulostí a nachází útočiště u Ďábla, který mu dá pokyn, aby našel poklad - jednu z 30 mincí, pro něž Jidáš zradil Ježíše Krista. Je čas se mu znovu postavit tváří v tvář, ale tentokrát je opravdu připraven... Vítejte ve světě, kde nic není tak, jak se na první pohled zdá, a nikomu nelze věřit. Otec Vergara (Eduard Fernández) je vymítač, boxer a bývalý vězeň, který je církví vyhoštěn do odlehlého španělského města, kde má působit jako kněz. Přestože touží zapomenout a být zapomenut, nepřátelé si jej brzy najdou. Začnou se dít podivné věci. Ambiciózní starosta města Paco (Miguel Ángel Silvestre) se společně s místní veterinářkou Elenou (Megan Montanerová) pokusí odhalit tajemství z Vergarovy minulosti. Všichni tři nakonec spojí své síly a ocitnou se v centru celosvětového spiknutí s cílem získat 30 stříbrných, které byly vyplaceny Jidáši Iškariotskému za to, že zradil Ježíše z Nazaretu. Mince jsou prokleté a mají nadpřirozenou moc. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (75)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Nápad sám o sebe špatný nebol, ale to spracovanie... Seriál sa od výborného začiatku postupne s pribúdajúcimi epizódami prepadá do scenáristického pekla (preboha, tá dejová linka s Talibanom, box MMX v Dolnej-Hornej bola dobrá haluz). No a záverečné 2 epizódy v hmle nie sú dokonca ani technicky zvládnuté. Úvodná titulková sekvencia je na parádu, zvyšok je blééé! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj oblíbený režisér Alex de La Iglesia mě ve výsledku svým novým počinem moc nepotěšil. Po prvním díle jsem byl vyhajpovaný a očekával jsem nálož roku, bohužel se děj ubíral směrem, který mě příliš nezajímal. Nutno uznat, že jsou v seriálu výborné věci ( Úvodní znělka je naprosto fantastická), nábožensky nasáklá atmosféra má taky, co do sebe a když příjde na monstrum, tak se je rozhodně na co koukat, ale fakt, že za seriál ukážou jen 2 je pro mne zklamáním. Nejzajímavější postavou je Kněz, který v úvodních dílech boxuje do pytle, ale víceméně k ničemu, protože od druhé půlky pořád někde cestuje a většinou je neustále zavřený, takže nevyužitý potenciál. Z postav zaujme i role veterinářky Elena, na kterou se dost dobře kouká, ale zbytek postav mi k srdci příliš nepřirostl a jejich osud mi byl poměrně ukradený. Kdyby se děj soustředil na lovení jednotlivých mincí v zajímavých lokacích všude po světě, tak si myslím, že by z 30 Coins byla daleko zajímavější podívaná, takhle tomu od druhé půlky dochází dech a spíš než horor seriál připomíná historické fantasy drama, které bohužel spíš nudí než baví. Zhlédnutí nelituji, ale těch dobrých momentů by se vešlo ani ne do jednoho dílu. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6.5/10. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V niektorých momentoch dych berúci seriál svojim nápadom aj spracovaním avšak v tých ďalších zbytočne odvedený dej niekam inam...flashbacky boli spracované dobre, ale chýbalo v nich trochu viac objasniť osud záporných protagonistov a ich postup v kariérnom rebríčku vo Vatikáne, ústredným hrdinom ktorý seriál seriál nad vodou bol kňaz Vergara a 5 z 8 epizód ponúklo aj zaujímavé príbehy. Ak si však spomeniem na skvelé knihy Evanjelium podľa Satana či Apokalypsu podľa Márie tak v týchto románoch sa autorovi oveľa lepšie podarilo držať ucelený príbeh a snahu ovládnuť cirkev za pomocí relikvií či neexistujúcich evanjelií ako tomu bolo v 30 strieborných. Najmä Satanovo evanjelium v podobe knihy viazanej v ľudskej koži by mohlo byť lepším námetom na seriál ako spomínaných 30 strieborných. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V knižním světě jsem, počínaje Danem Brownem, měl období, kdy jsem hltal jakoukoliv fikci točící se kolem křesťanství. Jenže tyto fikce můžou fungovat knižně, ale těžce se pak převádí na filmové plátno. Jednu takovou si vyzkoušeli Španělé ve jméno HBO a víceméně se jim to povedlo. Jediný problém je, že celá ta kvalita námětu se točí kolem samotného námětu, a pokud tedy nepřijmete fakt, že je to tady víc fantasy, než jakákoliv realita všedních dnů, nemůžete být spokojeni. Logika tady totiž neexistuje. Všichni tady mají jasně daný smysl existence. Nejvíce mě teda rozčilovala ta španělská Lucka Bílá v podání Macarény Goméz, ale co mi je to platné, když to nejspíš byl i záměr. Sedm dílů se pak těšíte na rozuzlení a to nakonec vlastně ani nepřijde. Škoda. Sice dávám tři hvězdy, ale můžu říct, že tohle rozhodně nebyl promarněný čas. Mám podobné náměty moc rád a je pravda, že málokterý to uhraje i s pointou. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Ze zdánlivě geniální atmosférické lahůdky se stala podivná všehochuť zvyšující si sebevědomí podivnými CGI démony a tunou krve. Ale nezoufejme, těchto 30 Monedas je v podstatě jako každý horor, s výborným startem, ale podivným a částečně kýčovitým závěrem. Zde je ovšem výhodou, že je celý horor rozplácnutý do více epizod a minimálně první tři jsou skutečně výtečné a potěší i fanouška komplexnějších hororů. Později se ovšem výtečná tajemná zápletka odhaluje a je nám servírována zajímavá ale občas přestřelená vatikánská konspirace, která v závěru snad ani neví co chce. Ovšem i v pozdějších epizodách je stále na co se koukat a nemluvím teď jenom o andělsky krásné Megan Montaner. Celek sice působí dojmem míchanice všech různých hororových motivů, často však mají zajímavé pojetí a mnohdy do děje výborně sedí, tedy až na drobný detail, že od určité epizody to už jde jen těžko nazývat hororem. Možná akcí nebo fantasy, ale už to neděsí. A přestože je to poněkud antiklimatické, tak se mi líbila i cestovatelská část do Říma nebo do Sýrie. I přes rozporuplné hodnocení však doporučuji minimálně začátku dát šanci, protože ten, počínaje dítětem narozeným z krávy a konče tajemnými zrcadly, skutečně stojí za to. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Název seriálu odkazuje na 30 stříbrných mincí zvaných statéry, které Jidáš Iškariotský obdržel za zradu Ježíše Krista. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama