Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Válečný

Oblíbené filmy (10)

9. rota

9. rota (2005)

Dříve opomíjený dnes již však dobře známý ruský válečný kousek s ruským rambem Alexejem Čadovem v jedné z hlavních rolí. Hlasické rozdělení válečného filmu na první část která zobrazuje výcvik a druhou část ve které je samotné bojové nasazení. Film je zpracovám dle skutečné události ale je lehce přikrášlený. Každopádně Ti chlapi kteří tam bojovali si zaslouží trochu té glorifikace. Výtečná hudba dotváří jeden z nejlepších současných ruských filmů. Jediný krok vedle je možná scéna s vlčími máky =)

Nebeští jezdci

Nebeští jezdci (1968)

Pro mě byl tento film srdcová záležitost. Poprvé jsem ho viděl už za útlého mládí ale ted, po tom co jsem přečetl knižní předlohu, jsem si ho teprv mohl pořádně vychutnat. Prcek Hrzán celou dobu válí a přidává jinak vážnému filmu komickou rovinu. Krásná Jana Nováková si zahrála doslova životní roli. Celý film působí velmi reálně díky kvalitním replikám bombardéru Welington a také díky přesným uniformám. Oproti Tmavomodrému světu nemá digitální efekty, nemá tolik barvité hudby, má méně akce ale MÁ hlubší myšlenku. Kdo četl předlohu může si všimnout drobných odchylek. Každopádně asi nejlepší českoslovnský a český válečný film.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Christopher Nolan opět nezklamal, naopak velmi překvapil. Prestige jsem viděl už jednou celkem dávno ale po pár minutách sem film vypnul protože nic nedávalo pořádně smysl, teď bych si za to nejradši nafackoval =) Ano pravda, taková spousta herců kteří mi opravdu sedí to je co říct. Ale to čím si toto skvostné dílko zasloužilo mojich pět hvězd nejsou herci ale bravurní gradace děje a udržování diváka v napětí. Dokonce přímo nutí diváka přemýšlet a spekulovat co se vlastně v tu chvíli na plátně stalo, no a závěr tomu dodal vskutku zlatou korunu. Není co řešit.