Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Romantický
  • Animovaný

Poslední recenze (214)

plakát

Jibaejong (2024) (seriál) 

Blood Free je mým opětovným nahlédnutím do korejské produkce. Zaujal mě již trailer, ale trpělivě jsem si počkal, až bude skoro celý seriál venku, než jsem se pustil do prvního dílu, přeci jen čekat týden na další dva nové díly by bylo na mě moc. A vyplatilo se to. Blood Free má spád; kvalitní postavy, které mají mezi sebou tu správnou chemii i chytlavé OST. Akční sekvence střídá pletichaření, které ale v nejmenším nenudí. Deset dílů je tak akorát, aby seriálu nedošel předčasně dech a gradace příběhu byla zaručena. Chápu, že závěr přijde mnohým málo a doufají v druhou sérii, která by mi sice vůbec nevadila, ale jsem v tomto ohledu dost skeptický. Doufám alespoň v brzké vypuštění OST, hlavně endingové hudby – 4* (8/10)

plakát

The Legend of ShenLi (2024) (seriál) 

Upřímně jsem ani neměl v plánu na tenhle seriál koukat. Minimálně ne v době jeho vysílání. Když pominu fakt, že je to Xianxia a já tenhle žánr aktivně nevyhledávám, tak už jen samotné fanouškovské očekávání, které tuhle doramu provázelo, mě drželo zkrátka. Ono velké očekávání hodně často končí velkým zklamáním. Nějak mě ale poslední dobou žádný nový seriál nezaháčkoval. Už jsem chtěl prohrábnout svůj watchlist a zkusit nějaký starší kousek, když na mě Legend of Shen Li zpoza rohu mrknul a já ze zvědavost zmáčknul přehrát. A stačila úvodní scéna s ohňostrojem a měl jsem jasno. Rozhodně se budu koukat.***** Seriál měl od prvního dílu Atmosféru (ano, s velkým A), jednotlivé scény ze světa smrtelníků byly až malebné, CGI velice povedené, hudební doprovod chytlavě úderný a začátek příběhu až překvapivě odlehčeně humorný. Bylo mi jasné, že bude přituhovat a přibyde vážných scén, jen jsem doufal, že seriál neztratí na lehkosti vyprávění a neutopí se v prázdném ději, až se přesuneme se sledováním na nebesa.***** Při návratu do světa nesmrtelných nevyhnutelně přibyde více CGI, přesto mě to jako diváka nebilo do očí, jak jsem se obával. Též mě překvapilo, že příběh neztratil na humoru. Na ústřední dvojici byla radost pohledět, protože nejen v jejich případě veškerá klišé a dané žánrové škatulky byly postaveny na hlavu.***** Děj přibližně ve druhé čtvrtině zpomalí, takže seriál doporučuji dávkovat postupně, tak díl až dva denně, aby se předestíraná poetika nepřejedla. Byla by to totiž škoda.***** Příběhu též prospívá fakt, že diváka nezahltí množstvím jmen a titulů nejrůznějších smrtelníků i nesmrtelných, ale že operuje jen s určitým množstvím postav. Člověk tak má možnost vytvořit si k jednotlivým (anti)hrdinům pouto a více se tak zajímá o jejich osud. Jednotlivé postavy totiž prodělají v průběhu seriálu skvělý vývoj.*****   Dalším velkým plusem byl pro mě fakt, že příběh se ve výsledku pohybuje ve velmi krátkém časovém rozmezí (na poměry Xianxia) a vyhneme se tak několikanásobné reinkarnaci a citovým veletočům, které se táhnou přes několik životů.***** A finále? Nebudu spoilerovat, ale myslím, že většina diváků bude se závěrem spokojena. 39. epizoda je spíše jakýmsi epilogem, o to je ale zábavnější a sváže veškeré volné konce.***** Legend of Shen LI je důkazem toho, že Xianxia může být vtipná, mít líbivé CGI i uměřené kostýmy a make-up. Mít silné ženské postavy, které ale neztrácí nic ze své ženskosti; romantiku, které se obejde bez velkolepých gest, stačí jí totiž jen pohledy. Pro mě zatím jasná TOP roku 2024 – 5*(9/10)

plakát

Flight to You (2022) (seriál) 

Tenhle seriál mi prostě kápnul do noty. Příběh z pracovního prostředí proložený romantikou i jemným humorem. Wang Kai patří mezi mé oblíbené herce a tady mu role přísného instruktora poznamenaného životní tragédií sedla jako ulitá. Seven Tan patří mezi herečky, na které se sice rád podívám, ale aktivně je sám nevyhledávám. (Mám v plánu s ní dokoukat Under the Power nebo zkusit Go Ahead.) Tady jim to ale společně s Wang Kaiem dobře klapalo. Vedlejší postavy a jejich dějové linky též nebyly špatné. Rozhodně tam nebyly jen do počtu a měly co nabídnout. Politikaření v letecké společnosti mě občas dost točilo, ale bez něj by příběh taky nebyl ono. Hudební podkres byl nenásilný a finále povedené – zasloužené 4* (8/10)

Poslední hodnocení (499)

Jibaejong (2024) (seriál)

08.05.2024

The Legend of ShenLi (2024) (seriál)

29.04.2024

Flight to You (2022) (seriál)

26.02.2024

Mravnost nade vše (1937)

13.02.2024

Vrah skrývá tvář (1966)

12.02.2024

Scooby-Doo (1976) (seriál)

05.02.2024

Čas pracuje pro vraha (1979)

04.02.2024

Beetlejuice (1988)

04.02.2024

„Pane, vy jste vdova!“ (1970)

03.02.2024

Reklama

Poslední deníček (13)

Úkoly do budoucna aneb co bych rád na ČSFD přidal XIII

Misty Creed

Shrnutí:

Wu Xie, Zhang Qi Ling, a Wang Pang Zi se kvůli starým dluhům rozhodnou pomoci staršímu muži, který přišel z vesnice, kterou obklopuje neustálá mlha, ve které mizí lidé. Veškeré záhady jsou spojený s opuštěným dolem, kde se vyjma vzácné rudy ukrývají i temnější tajemství.

Recenze:

Na pokračování Conjuring Curse jsem se docela těšil. A musím říct, že se má očekávání celkem splnila. Film má dobrou atmosféru, příběh, který jednotlivé záhady staví do jiného světla a celkem líbivou choreografii soubojů. Bohužel interakcí mezi hlavní trojicí je minimum, ale třeba se podle náznaků dočkáme dalšího filmu – slabé 4* (7,9/10)

Úkoly do budoucna aneb co bych rád na ČSFD přidal XIII