Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Tudorovci

Tudorovci (2007)

Zcela jinak zobrazená historie vlády Jindřicha osmého, která se drží historických faktů na rozdíl od jiných podobně laděných filmů či seriálů. Samozřejmě jsou zde prvky, které si scénárista vymyslel, ale netahá to tak za vlasy.

Glee

Glee (2009)

Mezi jedny z nejlepších seriálů řadí tento počin hudba a choreografická čísla. Svým způsobem i napovídá, jak to vypadá na americké střední škole, i když v jiných seriálech (např. 21 Jump Street) či filmech to už bylo tiscíkrát zobrazeno. Člověk si ale stejně stále říká: díky za fungování našich středních škol, kde takové kastovnictví (zatím) není. Samozřejmě že děj jednotlivých epizod je prostinký, ale když člověk přijde zbitý z práce a pustí si jeden dva díly, tak ho to dokonale nabije.

Lovci duchů

Lovci duchů (2005)

Trochu to připomíná Akta X, akorát že hlavní dvojici tvoří dva sympatičtí mladíci, kteří nemůžou využívat výhod FBI... to jim však očividně nevadí v řešení mystérií. Rozdíl od Akt X je především v tom, že napřirozený jev dokážeme pojmenovat (obyvkle to jsou "kupodivu" duchové nebo jiná monstra). Některé díly jsou hororovější, jiné méně, stejně tak to platí o jejich kvalitě. Nicméně jak se jednou začnete koukat, vtáhne vás to a vy musíte vidět další a další díly :-)

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Asi zatím nejlepší seriál, co jsem viděla, předčí i Červeného trpaslíka. Některé díly jsou možná trochu slabší, ale pokaždé se neskutečně bavím :-))

Vraždy v Midsomeru

Vraždy v Midsomeru (1997)

Miluju inspektora Barnabyho, jak s klidem a přehledem řeší záhadné vraždy, které se odehrávají v Midsomeru, kde se na první pohled nic moc neděje. Seriál si celou dobu drží výbornou úroveň - poklona jak scénáristům, tak režisérům. Jeden z mých nejoblíbenějších počinů.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděla. Co díl, to unikát, co díl, to hláška...

Sherlock

Sherlock (2010)

Bezchybné. Přenesení do současnosti celé sérii dodává ještě více šťávy. A člověka dokonale potěší, když slavného (i když fiktivního) Angličana hraje Angličan :-)

Upíří deníky

Upíří deníky (2009)

Já vím, že se nejedná o kdo ví jaké umění a zpočátku byly díly spíše k smíchu a připomínaly tak trochu Twilight - díky bohu z toho naštěstí velice rychle vybruslily a vydaly se jinou cestou... a ze mě se stal závislák... ach jo... Po třetí sérii musím jít s hodnocením dolů, už se to stává pomalu nuda... nicméně koukám stále (guilty pleasure :-)) Avšak čtvrtá série nejslabší, myslím, že končím...

Luther

Luther (2010)

Kriminální seriály jsou v současnosti velkým hitem a tak je docela těžké je od sebe odlišit. Čím mě nadchlo toto dílko? Břitkými dialogy, akcí, inteligencí a hlavně Idrisem Elbou a Ruth Wilsonovou, kteří jsou opravdu úžasní.