Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (834)

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Pohádka, která mi naprosto učarovala. A to hlavně díky profláklým burtonovým tvůrčím schopnostem, protože tady je z každýho záběru znát kreativita na sto honů. Ještě o kousek výš pomohla film vyšponovat hudba Dannyho Elfmana, výkon Johnnyho Deppa, legrační Umpalumpové i celkem slušný postavy dětí, kde akorát Karlíka celkem převácloval naducanej tlouštík z Düsseldorfu. :) Poutavé a plné geniálních nápadů

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

"Heil Hydra!" Moc dobrá marvelovka s minimem hluchejch míst. Líbily se mi v podstatě všechny pasáže a možná vůbec nejvíc ta první, ještě před přeměnou v Kapitána Ameriku. Je tam vidět, že je Steven Rogers normální hubenej kluk, kterej sice dostává často přes hubu, ale je to skutečněj dobrák. Pecka byla i když dělal cvičenou opičku jako hlavní tvář propagandy a dost mě bavily i akční scény, který jsou tu docela různorodý (od standardního mlácení nácků až po bitku na stíhačce). Navíc to má perfektní stylizaci a vtipný dvouvteřinovvý cameo Stana Lee. Spokojenost.

plakát

Revizoři (2003) 

Historicky první a jedinej film z maďarský produkce, kterej ve mně kdy vzbudil nějakej zájem. Přemlouval jsem se dlouho, než jsem ho zkouknul, ale ve finále to stálo za to. Nejvíc se mi na tom líbila ta syrově potemnělá atmosféra, kterou režisér nastavil a k těm mysteriózním událostem přesně seděla. Taky se mi líbí, že to nesází jen na atmošku, ale jsou tu i scény s humornejma prvkama, u kontrolování nějakejch freaků jsem se docela i pousmál. Samozřejmě jsem na to kouknul dabovaný, protože maďarština je pro mě něco jako čínština.

plakát

Freerunner (2011) 

Zápletka s "běžcema", na který vsází velcí bossové, je sice naprosto stupidní, ale já jsem zrovna měl potřebu si pročistit hlavu u nějakýho akčňáku. Parkour (nebo freerunning) je teď docela in sport a navíc v tom hrají moji oblíbenci Sean Faris a Danny Dyer, takže jsem neváhal si to pustit. Jenomže od prvních minut mi bylo jasný, že tenhle film je naprosto amatérská práce, kde jsou "running" scény zmatený příšerným střihem, nudný scény chudáka Seana Farise s jeho přítelkyní s naprosto stupidníma dialogama nebo s jeho nemocným dědou a do toho vstupující megatrapnej záporák. Po nějaký půlhodině, kde závodníkům nasadí vybuchující obojky a nechaj je utíkat o život, to začalo bejt chvilkama i zábavný. Ale opravdu chvilkama, protože tu nic není natočenýho pořádně, ani bitky, ani zmiňovaný skákání po zdech. Sean Faris tu přehrává takovým stylem, že to muselo bejt vidět až z Petřína a horší hereckej výkon jsem neviděl hrozně dlouhou dobu. Jasně, v Never Back Down jsem si ho oblíbil, protože to byl cool odsejpající film a moc jsem jeho herectví neřešil, ale tady mi (po Forever Strong) extrémně vadil. Danny Dyera jsem si zase oblíbil ve Football Factory, ale tady jsem mu nevěřil ani vteřinu, že je to velkej boss s doutníkem a navíc jeho postava byla děsněj vocas. Další z herců, kteří mi vadili, byla ta přítelkyně Chelsea, protože neuměla hrát a navíc mě vysloveně sral ten její (sna ukrajinskej?) akcent. Prachbídně natočené, ještě hůř zahrané, se stupidním (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) scénářem a prostě nuda, po který už nikdy ani neflusnu.

plakát

Sedm (1995) 

Pro mě asi nejlepší kriminálka, jakou jsem doposavad viděl. Promyšlená a setsakramentsky ponurá, se skvělejma hercema a chytrou pointou.

plakát

Batman navždy (1995) 

"Riddle me this, riddle me that, who is affraid of big black bat?" Po hoooooodně dlouhý době jsem si tenhle díl Batmana oživil. Srovnávání s novodobým rebootem od Nolana snad ani nemá smysl, tady jsem se bavil spíš naivitou celýho snímku. Začneme od záporáků, Jim Carrey je tu docela funny a ujetej a byl asi nejlepší článek filmu, zato Lee Jonesův Two-Face byl totální trapnej manták a to, jak režisér pojal jeho rozpolcenou osobnost, byl totální propadák. Samotnej Batman/Bruce Wayne se tu pořád točí okolo Kidman a jejich romantickou linku během filmu bych klidně vystihnul. Přírůstek cirkusák Robin....no, jakž takž. Burtonovská atmosféra se vytratila a bitky jsou tu natočený snad s ratingem do šesti let. No co, stejně jsem se u toho furt bavil, i když kolikrát nechtěně.

plakát

Cela 211 - Vězeňské peklo (2009) 

Zajímavá story o chlápkovi, kterej byl ve špatnou dobu na špatným místě a stal se nedopatřením součástí vězeňský vzpoury. Jsem rád, že se i Evropani odvážili natočit solidní vězeňskej biják, kterej je drsnej, syrovej a poměrně zábavnej.

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Road movie řízlá s děsně ponurou rodinnou komedií. Bohužel jsem se do ní nebyl schopnej úplně zažrat a moc mi neodsejpala. Nutno však podotknout, že má spoustu skutečně epickejch momentů (nemocniční scéna, odstavení auta policajtem). Finále s volnou disciplínou byl ale vrchol vší podivnosti.

plakát

Dredd (2012) 

Naprosto příšerný zpracování. Postava Dredda je supermegacool, musíte jí fandit, a jenom za ni dávám aspoň nějaký hvězdičky.Totálně přiblblej scénář (i když jsem od prvoplánový vyvražďovačky nečekal nic spešl, i tak to bylo hrozný) s trapnejma hereckejma výkonama a nejhorší záporačkou historie komixu (teda možná po Sharon Stone z Catwoman). A řemeslný zpracování je pro mě největší zklamání, protože atmosféra, efekty, přestřelky a dokonce i triky s krví tu byly na tak drahej film mizerný a neadekvátní. Béčko, který mě nudilo.