Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (834)

plakát

Dětská hra (1988) 

No čekal jsem teda větší parádu plnou lekaček, temný atmosféry alá 6th Sence, zvrácenejch a úchylnejch vražd nekompromisním Chuckiem, ale ani tak jsem se nenudil. Zpočátku jsem amtosféru poměrně nasával, místama mi u scén docela i tlouklo srdce, ale zhruba po půlce se misky vah přesunuly na poměrně uvolněnější vlnu a mohl jsem si film vychutnávat dál i s trošku větší rezervou. :-)

plakát

Rozsudek smrti (2007) 

Někdo nemá rád hiphop. Já nemám rád Kevina Bacona. Ale tady musím udělat obrovskou výjimku, protože Kevča, kterej obrovskou bokovnicí trhá nohy, tu zahrál přímo excelentně!!!! A nejen on. Všichni! Herecký výkony jsou ovšem jen třešničkou na tomhle perfektním revange filmu. Plaketu a pohár by si zasloužil především režisér James Wan, kterej slovo pomsta skutečně pochopil do písmene a tomuhle filmu dal koule. Někdo může říct, že podobnej námět je balbilionkrát ohranej, mně je to šumák, pokud to má atmoséru, gradaci a akci. Ta je tu přímo kulervoucí. Nahánečka v garážích nebo poslední přestřelkaí, to je teprv něco! Tenhle film jsem si zamiloval a řadím ho na piedestal hned vedle Taken!

plakát

Kruh (2002) 

Hned jdu zkouknout původní verzi!

plakát

Proč? (1987) 

Pro nás Sparťany asi must see. Pro ostatní je to jen zábavnej, nijak šokující, dobře zahranej, místy až dokumentarisickej snímek o pár opilcích, násilnících a fanaticích. Na svou dobu je to poctivě natočený, nechyběj ani vulgarismy či nahota a flešbekovej styl vyprávění, kterej mě u tak starýho filmu hodně potěšil. "Chlapci, já taky fandím! Ale Slávii!" - "Se Slávií jdi do prdele, dědku!"

plakát

Odplata (1999) 

Jestli můžu zas někomu doporučit poctivej akční thriller, tak to udělám teď. Odplatě nechybí totiž ale vůbec nic. Charismatickej a lehce psychopatickej hlavní hrdina - zastánce principů, temná atmosféra, skvělá kamera, přestřelky, rvačky, mučící scěna, ale i nekompromisní záporáci. Potěší i sympatická Maria Bello nebo sadomaso prostitutka Lucy Liu.

plakát

Pekelná ženská (2001) 

No sice to nebyl žádnej zázrak a po oskarovejch nominacích to rozhodně nekoukalo, ale především to byla prdel od první do poslední minuty a úlet jak má bejt. Naordinovanej styl humoru mi přesně sednul, protože je nekorektní, ujetej a (aspoň pro mě) nespadá do trapnosti. Stejně tak mi seděli i všichni herci a postavy. A bylo jedno, jestli to byl podpantoflák Biggs, megapsychouš Erney, teplej Jack Black nebo třeba Neil Diamond. :) V první řadě jsem to bral jako prdel a proto jsem se bavil, narozdíl od místních, co si nejspíš původně mysleli, že budou koukat na sladkobolný hlubokomyslný film na téma neopětovaná mezilidská láska. "Jsem gay a ona ho ve mně objevila protože mě poslouchala. Narozdíl od lidí, co mě znají roky a přehlížejí všechny jasné příznaky." - "Jako co?" - "Jako mou posledlost Beth Middlerovou, slabost pro vodové osvětlení. Ohh, a skutečnost, že rád kouřím péro." - "Cože???? To že jsi dělal????" - "Ne. Teda ne s jinym chlapem. Ale pamatuješ na tu knížku o józe?...."

plakát

Loudilové (2009) 

Oh, YES! Dávám jednoznačnejch 5 hvězd. A jak si je obhájím? Nijak. Je to prostě teenagerovská komedie jak má bejt a která tu dlouho nebyla. Dá se tu do jistý míry mluvit o klišé, ale to se dalo čekat už po přečtení popisku k filmu. Jinak je to perfektní zábava. Hlavní dva hrdinové jsou mega sympaťáci + hrajou dobře, vedlejší postavy jsou zase super namixovaný. Ale hlavně ten film rychle utíká, vtípky a scénky jsou neotřelý - zasmál jsem se víc než dostkrát - a vyhejbá se jakýmukoliv fekálnímu humoru. Taky se mi líbí, jak se film snaží nikoho nekopírovat a nehraje si na nic víc, než je. Jako poslední z nemála kladů napíšu dobře vybranou hudbu, která mi tam pokaždý pasovala, ať to byli Chumbawamba, Avril, Jackson 5 nebo i Whitesnake. Pivo k ruce a bavit se! "No a co ten fotbalovej kemp?!" - "Ser na fotbal! Stejně ho hrajem jen proto, abysme balili holky. Počkej, snad mi nechceš říct, že tě baví běhat v tom skafandru a snažit se chytit přihrávku 2 vteřiny před tím, než tě nějakej metrákovej debil napálí do koulí."

plakát

Tajemství loňského léta (1997) 

Jestli jsem tomu dobře rozuměl, tak tohle je úplně první natočenej slasher, na kterej ostatní jen navazovali. Čili je to něco jako Prcičky mezi teenage komediema. Průkopník. Kult. OK, bral jsem to tak. Začnu ale negativníma věcma. První je absence strachu a napětí, režisér se o to pokouší, ale aspoň u mě marně - nenašel jsem tu jedinou scénu, kdy bych až nedejchal nebo byl vypjatej, že by mi tekl po čele pot. Další minus jsou herci. Přehrávají a ve spojení s často dost plytkejma dialogama působěj někdy až trapně. Až na Phillipeho, ten působí trapně celou dobu. Má asi 50 kilo a na xichtu mejkap, ale hraje takovýho ultra hardcore tvrďáka, před kterým maj všichni nachcáno v kalhotách. Co se týče kladnejch vlastností filmu, musím ocenit celkovou nadvěcnost. Taky se mi líbilo tempo filmu - aspoň mě rychle utekl - a taky jsem se u něj nenudil. Na pokračování se ale necejtim, protože nevěřim, že si to to dobrý s sebou vzalo.