Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Bleach

Bleach (2004)

U mně jednoznačně nejlepší anime, kam se hrabe Naruto se svým rozvleklým dějem a pořád dokola opakovanýma flashbackama. Je pravda, že všechny díly nemůžou být zábavné, dobře nakreslené a podle mangy, když má každý týden vyjít jeden. Ale stejně si víc vážím dlouhotrvajících anime - tam už je opravdu potřeba děj propracovat, ne jako v anime, které nemají sice nudné díly a jsou celé perfektně nakreslené, ale zmůžou se sotva na 30 dílů. Navíc se po fillerech kvalita vrátila na původní nedostižnou úroveň... Tak oprava 4.11.2007: Na původní úroveň se Bleach vrátil na pár dílů (zato fakt dobrejch), ale pak zas nastoupily fillery a co se děje teď je ještě horší než fillery - míchání děje z mangy s filleroidním. Bleach u mně pořád zůstává top anime, protože anime řadím podle nejlepších dílů, které obsahují, ovšem už bych se ochotně znova na všechny díly nepodíval (btw: na vybrané díly bych se pořád klidně díval dokola)...

Hunter x Hunter

Hunter x Hunter (1999)

Nemůžu souhlasit s odsouzením hlavního hrdiny... Hunter x Hunter je podle mě lepší než Naruto hlavně v porovnání hlavních hrdinů. On vlatsně kdokoli by byl lepší než Naruto..) Navíc se mi zdá Hunter x Hunter naopak jako nejvyváženější anime seriál vůbec. Sice obsahuje fillery, ale to jsem poznal až po přečtení mangy, protože docela trefně doplňují děj. Taky bych chtěl dodat, že i když je děj zdánlivě krásně ukončený v OVA, nic není jak se zdá - viz manga (a musím říct, že následný děj se mi líbil víc než jakýkoli předtím - škoda, že zatím nemá konec..). Celkově je HxH jednoznačně v mých top 5 anime a celkovou kvalitou má možná i na první místo.

Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan

Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (1996)

Tak tenhle seriál má něco, co se jen tak nevidí. Dokonalá hlavní postava Kenshina a celkově nevážná nálada, která je taky díky němu možná, dává možnost ubrat na ději a přesto být zábavný. Proto se mi líbily i díly, které bych u jiného anime považoval za prachsprosté fillery; dokonce možná platilo, že čím méně dílů na sebe navazovalo, tím víc jsem se bavil. To ovšem neplatí o hlavní dějové linii v Kyotu - to byl určitě vrchol seriálu. Po ní měl asi seriál skončit nebo se vrátit k dílům podobným jako na začátku. Přesto se jedná o jeden z mých top 5 anime seriálů. Edit: Tak opravdu, od dílu 62 jsou to fillery, které s mangou nemají nic společného. To pomyšlení, že kvůli nim klesla popularita natolik, že se neanimovala celá poslední část mangy!

Džúni kokuki

Džúni kokuki (2002)

Řekl bych Silmarillion mezi anime. Spousta zemí a místních názvů, spousta postav s nejlépe třemi různými jmény, nepočítaje oslovení přes společenský status - na první pohled jednoduše zmatek. Ovšem podobně jako v Silmarillionu i velice propracovaný svět a spousta pěkných příběhů, které se proplétají někdy více a někdy méně, ale vždy skvěle. Po skončení posledního dílu jsem sice tomuhle skvostu chtěl dát jen 4*, protože mě ten díl docela naštval a taky mi vadilo nedokončení některých příběhů, které v předloze ukončené jsou (hlavně o Taikim). Pak jsem si ale uvědomil, že by to byla velká chyba - seriálům jako tenhle se 4* hvězdy nedávají. Pro mě v top 5 anime.

Kenpú denki Berserk

Kenpú denki Berserk (1997)

Berserk je k neuvěření. Je to jedno z nejlepších anime, které jsem kdy viděl a přesto je to první anime, u kterého je podle mě přečtení mangy ještě dvakrát větším zážitkem. Ale je pravda, že si k tomu musím pustit opravdu dobře pasující berserkovskou hudbu)) Nedokážu si představit, že poslední díl nevznikl z nedostatku peněz, což je oficiální důvod. Spíš by se už tvůrci nemohli vyhnout představení Skull Knighta aniž by se zásadně odklonili od mangy. Právě absence Skull Knighta, vystříhání mnoha gore scén a krátký děj (ani ne třetinový proti manze) jsou snad jediné vady tohohle seriálu. Z těch tří vad jde snadno pochopit vystříhání gore scén, protože i tak je to seriál "pro dospělé" a když ho vysílali třeba v italské televizi museli ho dávat až po jedenácté(!) hodině. Je taky pravda, že v době vzniku manga - která stále ještě vychází - nebyla tak dlouhá a tvůrcům se možná zdálo, že zůstane nedokončená a děj teda zapíchli v nějaký vhodný okamžik... a Skull Knight nebyl třeba. Bohužel je ale podle mě teď už nemožné udělat druhou navazující řadu. To spíš remake úplně od začátku. Přes všechnu kritiku ale Berserk rozhodně patří do mojich top 5 anime.

Futurama

Futurama (1999)

Vynalezl jsem automatický univezální překladač. Jediná nevýhoda je, že všechno překládá jenom do nějakého neznámého, dávno mrtvého jazyka, kterému nikdo nerozumí. Podívejte: - Hello. překladač: - Bon jour!