sidzej

sidzej

okres Ilava

ICQ: Na požiadanie

33 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 7 13 19 25
    • 12.2.2012  19:38
    Hugo a jeho velký objev (2011)

Nádherný film. Pocta filmovému remeslu so všetkým, čo k tomu patrí. Úžasná výprava, réžia, kamera, atmosféra, strih, hudba, obsadenie. Oscarové nominácie plne zaslúžené a dúfam, že podobne emotívnych a technicky brilantných filmov bude pribúdať. Čím väčší filmový fanúšik a nadšenec z vás je, tým viac vás pohladí po srdci. Nemám žiadne výhrady. P.S: po dlhej dobe výborne spracované 3D

• 11.2.2012  22:44
    The Artist (2011)

Niekedy sú slová skrátka zbytočné.

• 22.1.2012  21:46
    Necronomicon (1994)

čas 37:26-37:46 ...melódia z Dextera .....žeby náhoda? :D

• 15.1.2012  14:08
    Válečný kůň (2011)

Teší ma, že Spielberg po dlhšej dobe natočil film, ktorému môžem bez váhania udeliť plný počet. Krásny a dojemný príbeh o výnimočnom vzťahu mladíka a koňa na pozadí vojny so skvelou výpravou, kamerou, hudbou, strihom a obsadením. Vojnový kôň mi pripomenul režisérove ambiciózne umelecké začiatky s filmami ako Ríša Slnka či Purpurová Farba. Kiež by podobne kvalitných emotívnych filmov bolo viac.

• 11.1.2012  15:31
    Bůh masakru (2011)

Keby mám absolvovať túto konverzačku naživo, po 50tich minútach si strelím guľku do hlavy. 3* najmä za herecké výkony Jodie Foster a Kate Winslet, inak podobné filmy so zložitými dialógmi v jednej miestnosti veľmi nemusím. Skrátka ma nudia.

• 4.1.2012  22:23
    Ocelová pěst (2011)

Stačilo mi vidieť trailer, vypočuť soundtrack a prečítať zopár recenzií a bolo mi hneď jasné, že toto bude film presne pre mňa. A nemýlil som sa. Príjemná atmosféra starých dobrých 80s sa vracia v dvojhodinovej porcii akcie a zábavy na hollywoodsky spôsob. Skvelé obsadenie na čele s charizmatickým Jackmanom, krásnou Lilly pre ktorú mám slabosť už od čias Lostu a na svoj vek veľmi talentovaným a sympatickým Goyom, ktorý má pred sebou sľubnú budúcnosť. Tento film má v sebe tú správnu dávku hravosti a nadhľadu, vďaka čomu sa divák ľahko vcíti do hlavných postáv. K tomu si treba prirátať skvelé technické a trikové prevedenie. Osobne by som uvítal aj zopár flashbackov Charlieho boxových zápasov z minulosti, viac priestoru pre vykreslenie vzťahu medzi Maxom a Atomom a trochu dramatickejší a vážnejší záver (napr. smrť a zničenie Atoma) no možno sa týchto vecí dočkáme v pokračovaní. Takže na záver odkaz pre strýka Spielberga a Levyho- chcem dvojku a to čím skôr!

• 15.12.2011  23:53
    Moucha (1958)

Príbehovo sa mi táto verzia páčila viac než Cronenbergov remake. Ono hororom sa to ani veľmi nazvať nedá (narozdiel od novšej verzie). Skôr to malo bližšie k rodinnej dráme. Jediné negatívum sú masky, tie však na dobu vzniku lepšie byť zrejme nemohli. Inak sa jedná o veľmi vydarené dielo s dobrým obsadením, svižným tempom a skvelým námetom. Bavilo ma to a našťastie si z filmu neodnášam žiadne nočné mory (premeny Jeffa Goldbluma ma v detstve nepekne poznačili do konca života :)

• 26.11.2011  12:19
    Kovbojové a vetřelci (2011)

Ja som sa bavil a preto nemám najmenší dôvod tento film podhodnocovať. Má slušné technické prevedenie, obstojných hercov (vynikajúci Craig a Ford), kvalitné triky, zaujímavý dej, peknú výpravu.... v dialógových pasážach svojím pomalým tempom navodzuje príjemnú old school westernovú atmosféru, v tých akčných nešetrí rýchlym strihom a množstvom explózií. Komerčné fiasko podľa mňa v tomto prípade celkom nezaslúžené.

• 23.11.2011  21:11
    Lidská stonožka 2 (2011)

Hnus je slabé slovo... režisér musí byť riadny úchylák

• 14.11.2011  20:37
    Frankenstein (1994)

Filmy o Frankensteinovi ma nikdy veľmi nebrali, no Kenneth Branagh stvoril neskutočne citlivé a emotívne dielo s vynikajúcim príbehom, podmanivou hudbou, svižným tempom a príjemným obsadením. Helena Bonham Carter je na podobné úlohy priam stvorená :D Veľká spokojnosť, za celé 2 hodiny ani jediná nudná chvíľa, napriek vážnosti a pochmúrnosti námetu nechýba ani hravé odľahčenie plné pozitivizmu, radosti a spontánnosti ....na Branaghove filmy si odteraz lepšie posvietim.

• 9.10.2011  22:26
    Venom (2005)

Obstojná hororová jednohubka. Gillespie je slušný remeselník a s výnimkou digitálnych trikov je film na celkom dobrej vizuálnej úrovni.

• 7.10.2011  21:49
    Caller, The (2011)

Námet skvelý, žiaľ spracovanie veľmi priemerné a amatérske. Napriek tomu niet núdze o hustú atmosféru a napínavé okamžiky.

• 5.10.2011  18:23
    Nebojte se tmy (2010)

V podstate spokojnosť. Značne neoriginálny námet dokonale kompenzuje slušné remeselné spracovanie, kvalitné herecké obsadenie, pôsobivá vizuálna stránka a stupňujúce sa napätie. Vždy som si prial bývať v takom veľkom starobylom sídle s množstvom tajných skrýš pod schodiskom, za knižnicou a vlastným prírodným labyrintom. No dosť bolo snívania....škoda že všetky horory nemajú aspoň takto štedrý rozpočet, potom by sa na ne ďaleko lepšie pozeralo. 70%

• 10.9.2011  13:39
    I Want to Be a Soldier (2010)

Zaujímavé. Nielen zo psychologického hľadiska (osobnostná premena dieťaťa) ale aj spôsobom akým je film natočený. Pomalé tempo s dôrazom na rodinné vzťahy, dialógy, stupňujúca sa vyhrotenosť jednotlivých scén, celkovo vo mne film najmä v prvej polovici evokoval filmárske postupy z prelomu 80 a 90. rokov čo sa v dnešnej dobe často nevidí. Ide o dosť drsný a náročný film na sledovanie s množstvom silných emotívnych scén podporených vydareným hudobným sprievodom.

• 6.9.2011  22:00
    Zlomyslný (2004)

Stevan Mena má potenciál. Budovanie atmosféry zvláda vskutku výborne. V mnohom (vrátane hudby a lakačiek) sa snažil napodobniť Carpentera a vcelku sa mu to darí. Mať po ruke lepšieho scenáristu, vyšší rozpočet a kvalitnejšie obsadenie, dokázal by natočiť solídnu žánrovú klasiku. Len škoda že prvá polovica filmu prakticky nudila a nedržala diváka v napätí ako ta druhá.

• 3.9.2011  18:25
    Thor (2011)

Neskutočne som sa bavil.....skvelé dialógy, dej, triky, akcia, výprava, herci. Presne takéto fantasy príbehy o súbojoch dobra a zla plné intríg, hrdinstva, osudovosti a romantiky zbožňujem.

• 25.8.2011  20:45
    Hunt for Gollum, The (2009)

S prihliadnutím na fakt, že ide o amatérske fanúšikovské dielo natočené za 3 000 dolárov! je výsledok priam geniálny. Výprava a hudba je v niektorých momentoch skoro na nerozoznanie od Jacksonovej trilógie. Masky, triky, kamera a herci sú v rámci možností taktiež na vysokej úrovni. Škoda len, že film je z dejového hľadiska veľmi chabučký a jednoduchý. No atmosféra a kopírovanie Jacksonových režisérskych postupov dopadlo na jednotku. Snažím sa však hodnotiť každý film rovnakým metrom, preto iba 3*. No tvorcovia rozhodne majú môj obdiv za všetky tie hodiny tvrdej driny a môžu byť na seba patrične hrdí.

• 18.8.2011  21:30
    Super 8 (2011)

Veľmi oceňujem Abramsovu a Spielbergovu snahu o navrátenie 80´s atmosféry so všetkým čo k tomu patrí (walkmany, bicykle, vysielačky, modely áut, premietačka, popové hity atď) . Celkom som závidel tomu chalaniskovi, ktorý sa hral na režiséra. Tiež som v detstve sníval o tom, že si kúpim starú kameru z bazáru a s partičkou kamošov skúsim nakrútiť nejaký amatérsky zombie shit :D Je to vlastne taký drsnejší mix E.T.ho, Goonies, Monster Squad, Gate a Cloverfieldu. Koho podobné filmy bavia, sklamaný určite nebude.

• 14.8.2011  21:36
    Zrození Planety opic (2011)

Jedným slovom-nádhera. Skvelé vo všetkých smeroch. Citlivo budovaná atmosféra, trefné obsadenie, vyvážené tempo rozprávania, dynamická hudba a strih, skvelé triky (tie digitálne opice skutočne hrajú), výborná réžia a pútavý príbeh. V postave šimpanza Caesara možno s trochou nadhľadu postrehnúť priam osudovú osobnostnú premenu Darth Vaderovských rozmerov. Spolu s poslednou Potterovkou zatiaľ najlepší blockbuster tohto leta. Málokedy odchádzam z kina takto spokojný.

• 14.8.2011  16:39
    Konkurs (1999)

Nebyť poslednej tretiny, bol by to vážne dobrý film. Ale ten záver bol totálne nelogický a samoúčelný fatal error.

• 11.8.2011  23:45
    Děs v opeře (1987)

Spolu so Suspiriou a Phenomenou, najlepšie Argentove dielo.

• 5.8.2011  22:29
    Inferno (1980)

V porovnaní s prvou časťou hneď o 2 triedy slabší film vo všetkých smeroch. Preč je vizuálna pôsobivosť originálu, dej, atmosféra, hudba, solídne obsadenie a rozpočet.....nudné béčko, ktoré nemá so Suspiriou nič spoločné.

• 4.8.2011  23:27
    Neviňátka (1961)

Hmm....žena s dvoma deťmi a služobníctvom uprostred opusteného viktoriánskeho sídla v ktorom sú duchovia ..... aspoň už viem čím sa inšpiroval Amenábar pri natáčaní Tých druhých. Nutno však podotknúť, že tento film má trochu odlišný dej . No v oboch prípadoch možno hovoriť o skvelých hereckých výkonoch, sústredenej réžii, kvalitnom scenári a stupňujúcom sa napätí.

• 2.8.2011  23:09
    Suspiria (1977)

O Argentovi som z počiatku nemal dobrú mienku....ako prvú som od neho videl Matku Sĺz, ktorá bola jedným slovom tragická. No časom som sa dostal aj k vrcholným dielam jeho tvorby- najprv to bola Phenomena s Jennifer Connelly a teraz konečne aj úvodná časť spomínanej čarodejníckej trilógie, ktorá okrem slušných hercov a pôsobivého vizuálu ponúka zaujímavú hudbu a dusnú atmosféru. Z dejového hľadiska vcelku prázdne, no v rámci žánru dostatočne pompézne.

• 24.7.2011  23:44
    Vřískot 4 (2011)

Mám rád túto sériu. Všetky časti si držia nadpriemernú úroveň a obzvlášť po predchádzajúcom Cravenovom nepodarku My Soul to Take ma teší, že to režisér nepokazil. Máme tu opäť množstvo filmových a popkultúrnych odkazov, skvelé trio Campbell, Cox a Arquette bez ktorého by to skrátka nešlo, Beltramiho známe hudobné motívy a podozrivých potenciálnych vrahov na každom rohu....vôbec sa nenahnevám ak vznikne ešte ďalšie pokračovanie.

• 16.7.2011  17:05
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

David Yates si u mňa po predchádzajúcich konverzačných a pubertálnych naťahovačkách konečne napráva reputáciu a skladá reparát na výbornú. Konečne máme možnosť zažiť veľkolepé, akčné, osudové finále s množstvom silných emócii podporené skvelou temnou atmosférou, výbornou gradáciou, perfektnými trikmi a neutíchajúcim dobrodružstvom. Tento diel skladačky dokonale spája väčšinu trhlín a nezrovnalostí z predošlých dielov a dáva možnosť fanúšikom prvých častí nostalgicky nahliadnuť na väčšinu známych miest (Rokfort, Gringott banka, tajomná komnata, zakázaný les, úniková miestnosť, nástupište 9a3/4, Rokvill atď). No a k záverečnému epilógu predstavujúcemu návrat k prvému dielu s božskou Williamsovou melódiou dodám len jediné- krajší a dojemnejší záver si už len ťažko dokážem predstaviť (to, že sa miestnemu csfd osadenstvu nebude páčiť mi bolo jasné okamžite) ...prežil som s touto sériou dlhých 10 rokov a aj napriek tomu že od Fénixovho rádu to kúzlo detského dobrodružstva s dospievaním hlavných protagonistov akosi začalo vyprchávať, v závere sa to všetko nostalgicky vrátilo a so slzami v očiach som si želal aby to pokračovalo ďalej....s novou generáciou, zase od začiatku.....aby aj naše deti mali fantasy sériu, s ktorou budú môcť vyrastať. Tak, ako bola predchádzajúca časť zbytočná a zdĺhavá je táto brilantná a efektná. Snáď len to 3D bolo priveľmi nevýrazné, rozmazané a v podstate úplne zbytočné ale to nie je dôvod aby som znižoval hodnotenie.

• 3.7.2011  19:24
    Transformers 3 (2011)

Neskutočná audiovizuálna bašta ktorú len tak niečo neprekoná. Sám sa čudujem, ale pre mňa suverénne najlepšia časť. Trápne a nevkusné žartíky z predošlých dielov buď zmizli úplne, alebo sa stali podstatne znesiteľnejšími, akčné scény sú ešte monumentálnejšie, spomaľovačky ešte efektnejšie, dej vážnejší a dospelejší, náhrada za Megan Fox viac než uspokojivá a 3D efekt priam neopísateľný. Dokonca ani ten český dabing mi tentokrát nevadil. Škoda len, že nemám potomka ktorého by som na toto zobral do kina. Pre 10 ročného chlapca to musí byť hotový orgazmus. 90%

• 2.7.2011  10:37
    Kúzelné mestečko (TV seriál) (1982)

Tak súdruhom socialistom nestačilo že každý dospelák musel zo zákona povinne robiť....oni by radi videli pracovať aj deti :D

• 29.6.2011  21:24
    Frusta e il corpo, La (1963)

Na jednej strane uznávam že film má slušné kostýmy, hercov, hudbu a hýri krásnymi farbami, no chýba mu to podstatné. A tým je príbeh.....žial nudil som sa od začiatku do konca, postavy absolútne ploché vďaka čomu sa divák nemá s kým vžiť a o koho sa strachovať. Lakačiek a hororových prvkov je tu minimum....strašidelná hudba a pochmúrny zámok k vytvoreniu dokonalej hororovej atmosféry skrátka nestačí. 45%

• 25.4.2011  21:01
    Tucker & Dale vs. Zlo (2010)

Uz len za ten skvely napad spravit zo "zaporakov" kladne postavy a naopak si tento film zasluzi 4*.

<< předchozí 1 2 3 4 7 13 19 25