Reklama

Reklama

VOD (1)

Wendy Darlingová, mladá dívka, která se bojí opustit sůj domov, se setkává s Petrem Panem, chlapcem, který odmítá vyrůst. Wendy, spolu se svými bratry a maličkou vílou Zvonilkou, putuje s Petrem do kouzelného světa Země Nezemě. Tam narazí na zlého kapitána Hooka a prožije vzrušující dobrodružství, která navždy změní její život. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (70)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Politicky korektné - sám režisér a scenárista priznal, že to urobil, lebo doba sa zmenila - a tým pádom aj tradíciu príbehu búrajúce dielo, ktoré obdivovateľom Petra Pana nemôže stačiť. Vizuálne a trikovo pekné, ale všetko násilne feminizovať, genderovo a rasovo vyvažovať, a to aj v starých osvedčených príbehoch, to je fakt päsť na oko. Až tak sa dnešní filmári sústredia na tieto libtardské novoty, že potom celý film stráca kúzlo. Klasiku spláchli do záchoda, ale nedokážu ju adekvátne nahradiť. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Dokud je Lowery svým vlastním pánem a má kreativní kontrolu nad svojí vizí, dokáže diváka odstřelit těžkým a v mnoha směrech jedinečným art-housem (Green Knight, Přízrak). Znova se ale potvrzuje, že takoví tvůrci pod studio Disney prostě nepatří. Peter Pan & Wendy netrpí na současnou snahu točit všechno ultra korektně a diverzně (to je opět problém výhradně primitivů, rasistů a fóbů, kterým to vadí), ten film trpí naopak na snahu vyrežírovat z toho jenom další generický a zoufale neoriginální dětský dobrodružství, bez špetky snahy o osobitost a inovátorství, a to při zachování klasických témat původní předlohy. Orchestrální paskvil jinak výbornýho Harta navíc ani nedokáže budovat napětí nebo atmosféru. Peter Pan & Wendy je prostě klasická sračka, ve který neni jedinej náznak radosti z filmařiny, která vznikla pro vyplnění slotu streamovacích služeb. Bojan Bazelli a jeho vizuální cit je jedinej důvod, proč film nešel do odpadu. Pusťte si radši znova Hooka nebo nedoceněnou Wendy! ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Disney opět jede tvrdohlavě ty svoje woke bomby, které už jsou regulerně na bázi "Kupředu, zpátky ni krok". Když to vezmu z pohledu sluníčka, které tam woke prvky nevidí, pořád mi zůstane nudný kýč, který je obsahově úplně prázdný (děcka se prostě dostanou do Země Nezemě a pak zase zpátky domů a -- co jako?) s divným, zelenohnědým filtrem a hnusnou kačeří držkou (Wendy) v hlavní roli (k tomu až později). Neduhů to má vícero, režisér neumí správně načasovat scény - třeba ta, ve které Hook nechá kačeří držku skočit z prkna do moře. Asi půlhodiny se pak řeší, jestli někdo slyšel šplouchnutí, takže veškerá údernost toho, že kačeří držka létá, naprosto vyprchá a vy jen zdlouhavě čekáte na něco, co už dávno víte. Triky jsou, jak už je dnes zvykem, škaredé. Často je pozadí špatně natrackované (nejvíc to jde vidět u létání), takže neladí s pohybem kamery. Když pak vypneme mód "sluníčko", tak i hlupák musí vidět, jak zprzněné to zase celé je. Hej more, dyk Peter Pan, k tomu dylyna dykeles víla Aranka, parta Ztracených chlapců, je vlastě parta i s holkama (jaký to má pak celé smysl, do háje?) a sice nejsem nějak znalý tohoto lore, ale neměl by být vůdce party more Peter? Tady je vede nějaká Pocahontas. Do toho se samozřejmě kačeří držka šermuje s piráty, dává uvědoměle facku more Peter Panovi, aby jako dokázala, že chlapi jsou póvl, což samozřejmě i korunuje kecama typu:" To není žádné klučičí kouzlo". Prostě na přesdržku. Ale. To není na celém filmu to nejhorší. Alespoň ne pro mne. Nejhorší na tom všem je totiž - ano, správně, kačeří držka. Když jsem viděl protekční dcerunku Jovovich jen letmo, v trailerech, myslel jsem si, že je docela hezká, že se pomamila. Oh, jak šeredně jsem se mýlil. Při sledování filmu jsem si s každou další minutou uvědomoval, jak má až nechutně napuchlé rty, jak má spodní ret napuchlejší než ten horní, takže má neustále výraz jako když mimino trucuje, což podtrhuje i to, že má snad spodní čelist posunutou víc dopředu, než je zdrávo (v jednom záběru z profilu to jde hezky vidět) a do toho přidejte, že tu hubu téměř po celou dobu filmu špulí a má ji furt otevřenou dokořán jak Kristen Stewart, nebo Megan Fox. Jako normálně po půlhodině mi ten její debilní výraz se stále smutnýma očičkama a VĚČNĚ NAŠPULENOU KAČEŘÍ DRŽKOU už totálně lezl krkem. Takže když to budu chtít popsat hodně diplomaticky, tak řeknu, že je Ever Anderson fakt nehorázná tlama. Snad ji moc často obsazovat nebudou. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Dejovo totožný remake verzie z roku 2003 ktorá je však vo všetkých smeroch s výnimkou trikov lepšia (najmä obsadenie, hudba, kostýmy, atmosféra, rozprávkovosť). Tým sa táto verzia stáva absolútne zbytočnou a pre jej rasovú korektnosť pre mňa nepozerateľnou. Čierna Cililink, Peter Pan a dievčatá medzi stratenými chlapcami? Ďakujem, neprosím. Jude Law ako Hook nemastný, neslaný. Celé zle. Úvod sa ešte dal ale s pribúdajúcimi minútami to bolo čoraz horšie. Jediné pozitívum vidím v dcére Mili Jovovich - Ever, tá sa celkom snažila ale Rachel Hurd Woodovej sa aj tak nevyrovnala. Za obsadenie Petra by si castingové oddelenie zaslúžilo jednu veľkú bombu medzi oči. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

S Wendy mám jednu vec spoločnú, tiež som nechcela tak rýchlo vyrásť, ale ostať čo najdlhšie dieťaťom. Aj keď tejto Wendy som to neuverila. Peter Pan & Wendy nemá absolútne nič z toho, čo dobrá disneyovka má mať, čo by pohladila po duši a na chvíľu nás preniesla do krásnych detských čias, do sveta rozprávkovej fantázie. Pre škôlkárov a malých školákov neodporúčam vôbec. Deťom zapnem radšej kreslenú klasiku a ja si radšej znova pozriem Spielbergov film Hook. Pre koho je tento Peter Pan & Wendy film vlastne určený? Pre deti je to nevhodné a strašidelné, pre dospelých nudné a nezáživné. Teraz akoby sa vrece roztrhlo so všetkými tými hranými remake starých klasických disneyoviek. Kedysi boli Disney filmy zážitkom, z tohto tu filmu som nemala veruže nijaký zážitok. Kvóty splnené, lenže očakávania divákov nenaplnené, ak vôbec ešte nejaké boli. Peter Pan tu vyzerá ako Mawgli v oblečení Petra Pana a pôsobí nesympaticky a arogantne. Kapitán Hook v podaní Jude Lawa je jednoducho nezaujímavý. Indiánska princezná na bielom koni je tu navyše. Princezná na bielom koni! V dnešnom svete extrémneho feminizmu už princ na bielom koni nemá miesto! Wendy je tu celkom v pohode, ale určite to nie je tá Wendy Darling z knihy. A jasné, lost boys sú tu aj dievčatá, to by som ešte zvládla a ani čierna Tinker Bell mi tu nevadila, ale kde je príbeh? Scenár tu zlyhal na plnej čiare! Ešte aj tú scénku jedenia z prázdnej misy vynechali a nie je tu ani medveď, ktorý sa prekvapene pozerá na plyšového medvedíka. Peter Pan & Wendy je určite najhoršia adaptácia príbehu o Petrovi Panovi a celkovo to nie je pekná rozprávka. Už minuloročný Zemeckisov Pinocchio bol veľmi nevydarený, ale toto sa mi zdá ešte horšie. Mohli to ako tak zachrániť aspoň peknými pesničkami. Dávam jednu veľmi slabú hviezdičku za krásne prostredie Newfoundland & Faroe Islands a za hudbu. Chudák Walt Disney! 10%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Režisér a scenárista Lowery uviedol, že prioritou číslo jedna bolo pre neho správne zostavenie scenára. Filmár spresnil, že projekt je preňho osobný, keďže je fanúšikom originálu, pričom uznal, že každý pozmenený i malý detail bol pre neho bolestivý. Potvrdil, že v modernej adaptácii musel zmeniť prvky, aby sa vyhla rasovým stereotypom prítomným v pôvodnom filme. (Arsenal83)
  • David Lowery opísal film ako „najosobnejší“, „najdospelejší“ a "najlepší" film, aký kedy natočil. (Arsenal83)
  • Film nenasleduje tradíciu, že kapitána Hooka a Georgea Darlinga (Otec) hrá tá istá osoba. Otca hrá Alan Tudyk a kapitána Hooka hrá Jude Law. (Arsenal83)

Reklama

Reklama