Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (20)

plakát

Zalez do spacáku - Epizoda 1 (2024) (epizoda) odpad!

V nasi kotline mame 2 vyznamnejsi komercni televize, jedna je zde jiz pres 30 let a prinesla cas od casu zajimave serialy. A pak je tu Prima, ktera jede jednu "bombu" za druhou. Ohrany serialovy vzorec jednou okoreneny zviratky (Zoo), brutalni tyrani divaku v podobe ne-pohadkoveho pribehu (Eliska a Damian) a ted si mame zalezt do spacaku.. Nekdo, kdo sedi v Prime na penezich ma bud naprosto zvraceny vkus na s prominutim sracky anebo absolutne postrada soudnost. A vse jen podtrhuje nekonecna recyklace tech samych otravnych tvari jako je Smetana, Buresova, Klus. A konkurence mezitim prisla s Metodou Markovic.. sakra nepomer, ze? Takze odpadni roura, opet a zase, je me lito, prima podivana se znovu nekona.

plakát

#annaismissing (2023) 

Po dost dlouhe dobe muzu konecne rict o nejakem ceskem filmu (anebo serialu, viz. zajimamosti), ze se hodne povedl, tyto rohlicky byly zkratka obvzlaste vypecene. Kriminalni drama s ne rozhodne tuctovou zapletkou, dobre zakomponovana aktualni temata mladych lidi (a nemyslim jen vecne vysedavani na socialnich sitich), k tomu neokoukane herecke obsazeni (vcetne okoukanejsiho ale dobre hrajiciho Marka Nemce). K tomu pridejte vybornou technickou stranku, skvele vybranou hudbu a dobre napsany pribeh. Videl jsem filmovou verzi, celkove to na me pusobilo spis jako severska tvorba (a tu ja rad), za me jasnych 5*. P.S.: ani se me nechce verit, ze reziserovi je jen 33, scenaristce 35. Konecne to vypada, ze by u nas zase mohly vznikat zajimave filmove pociny ;)

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 11 (2023) (epizoda) odpad!

Nateseny, ze se jde do finale a konecne prijde poradny mindfuck, za ktery by se nemusel stydet ani Alex Garland a ono ne, zatim jen predposledni dil a navic porad stejna mizerie. Kamera uz se ani nesnazi, dialogy tragedie, herecke vykony - na to uz rezignovali snad uplne vsichni. A tresnicka na dortu, Smetana. Porad toporna, divne se ksichtici, hnus velebnosti. Ale jak ctu dalsi recenze, divaky si to ocividne naslo, nekteri to i bezmezne adoruji za 5 hvezd, to musi byt panecku podivana, kam se hrabou sragory jako Spielberg, Scorsese nebo Nolan!

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 5 (2023) (epizoda) odpad!

Nebyt trollu, tak je tento "serial" zaslouzene pod 10%. Ale kdyz par hlupakum pripada jako dobry napad tomu davat 5*.. Jinak z cire sebe-zlomyslnosti jsme zkoukli dalsi dil a je to porad bida. Smutne, kam az muze Ceska tvorba klesnout.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) odpad!

Na Prime predvadeli tuto serialovou "senzaci" jako kdyby se melo jednat o prequel Game of Thrones, takze zvedavost byla silnejsi nez prirozeny pud o preziti. Jak to rict a neurazit: cekal jsem sracku, ale ze to bude jeste v radech horsi nez dosavadni vlastni tvorba Primy, to bylo prekvapeni. Prostredi asi ok, kamera se nebala i vyletu mimo studio (jen aby se nereklo), ale jinak kamera a cely vizual Prima klasika = nuda, invence nikde, kompozice neexistuje. Zvuk a zbyle technicke aspekty = opet Primacka klasika, spis horsi nez obecny prumer. Dej, scenar, dialogy: tvurci meli jedinecnou sanci se vyradit; ona ustredni premisa neskutecne laka k humoru, ale kde se mozna pousmejete, tak hned prijde tak stupidni dialog, ze se az stydite za ty herce, takze tady vidim prvni velky spatny. Dalsi jeste vetsi spatny - herci. Kdo me prekvapive neiritoval byl Damian (Robert Urban) a kdo nevadil: Dana Syslova a Jan Kominek. Hrat co nemeli (viz. scenar), ale alespon nebyli otravni. Zbytek hercu vypadal, jako ze je to vubec nebavi, ze si prisli odrikat dialogy a tim to pro ne konci. Mezi bidu pak patrili ti z kategorie "mame herectvi v rodine": Anezka Rusevova, Anna Dvorakova a vzdy absolutne otravny Petr Buchta. Specialni kategorii je ale Smetana, leda ze by mela ve scenari "hrajes otravenou menstruaci", pak hrala na vybornou. Secteno podtrzeno: Prima kdysi mozna mela sanci konkurovat Nove; oboji dost casto bida, ale mozna nekdy neco melo svoje kvality. Ale ted by meli kompletne vyhazet vedeni, scenaristy, rezisery anebo to radeji zabalit uplne, protoze aktualni serialova tvorba Primy je uz za hranici divackeho sadismu.

plakát

Specialisté (2017) (seriál) 

Kamera krasna, dialogy nerealne, herecke vykony tristni. Neni to takova tragedie, aby to byl odpad anebo 1/5, ale je to porad spatne. Zeman byl desive ideologicky zabarveny, Dobrodruzstvi kriminalistiky obcas i pretazene, toto je ale jako delam si kureci rizek a mam ho rad vevnitr nedopeceny ;-) Jinak: Jestli timto chteli reagovat na Pripady 1. oddeleni, tak se to nepovedlo, ani omylem.

plakát

Jak dostat tatínka do polepšovny (1978) (TV film) 

Souhlas napr. s Mi Nü-Chai. Radoby komedie spociva v cem? Matka chce klid, tak sebestredny radoby dobrodruh tatinek vezme spratka k dedovi, co je jeste vetsi pometlo mez tatinek? Pripadalo me to vtipne asi jako prave navsteva u zubare. Od Polednakove mam rad S tebou me bavi svet, toto me vubec nepotkalo.

plakát

Tenet (2020) 

O Tenetu jsem slysel mnohe: Nolanuv vysneny (uz zase?) a vypiplany film, budoucnost 'Bondovek'.. Asi takto. Nolana mam rad, hodne rad. Asi nikdy ode mne nedostal mene nez 5* (ok, musim si zkontrolovat profil). Ale toto me nebavilo, nechytlo, nevtahlo ani neoslovilo. Co to je? Nolan dostal evidentne spoustu penez, ztratil dohled studia, nemel po ruce bratra jako scenaristu.. Sam je evidentne posedly casem a jak jeho tok zlomit / zmenit / otocit (Interstellar?), ale tady uz to bylo moc. Vseho moc, a moc malo vseho. Moc akce, moc primocare, komplikovane, provazane. Malo emoci, motivace, moznosti vcitit se do jednotlivych postav. Marne si vzpominam, o koho jsem mel vybec starost: mozna o Pattinsona, ten jeste projevoval nejake emoce, chapal jsem i vysinuteho Branagha, ale jinak me byli vsichni absolutne ukradeni, vcetne a hlavne Washingtona JR. Secteno podtrzeno: technicky asi dokonale (jen paradoxne Nolanova snaha o realisticnost spolykala ocividne vetsinu penez a u me osobne se wow efekt nedostavil), scenar lehce diskutabilni, zbytek 0. Pro tentokrat silnejsi 3*

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Je okurkova sezona, vetsina zajimavych premier odlozena na 'az nekdy', tak pojdme na resty. Epizoda 7 me nenatchla, 8 vylozene stvala a 9 jsem proto ulozil na dlouho k ledu. A led povolil a tak byl cas si pribeh rodiny Skywalkeru vyslechnout az do konce. Jak jsem k filmu pristoupil: po serii vykradajici 7 (epizodu 4), prapodivne 8, jsem uz necekal nic, jen jizdu za 200+ milionu dolaru, proste blockbuster jak ma byt. A ten jsem dostal, krasne kamerove prostocviky, efekty velkolepych bitev i malych osobnich souboju, nadherne vice ci mene digitalni exteriery, visualni napady hodne pana Abramse. Dej? Neresim. Uprimne neni proc. Polozme si ale otazku, jak by to cele pokracovalo, kdyby to dal psal Lucas? Lepe, hure, jinak? Muzeme Ambramsovi spilat sebevic, ale s tak spatnymi kartami, jako je Mysak za zadkem, toho moc proste nemate jak vykresat, jen trikove orgie zabalene do obcas wtf pribehu, obcas citujici predchozi trilogie a hlavne snahu neurazit pokud mozno vsechny. Takze nakonec smirlive 4 za vizual, kamea, obcasne vtipky a i mirnou snahu posunout silu o lvl dal. Ale vazne jen smirlive 4.

plakát

Příběhy Tinga Tinga (2010) (seriál) odpad!

Videl jsem to omylem na Decku a je to neskutecna sra*ka. Jak ma otravne vresteni 'hu-hu' tance rozvijet v detech cokoli krome demence, to netusim. Jestli serial pro male deti, tak at nekdo nadabuje Pocoyo, toto je jen odpad.