Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

District 9

District 9 (2009)

Po dlouhé nekonečné době opět výborná sci-fi s dokumentárním nádechem. Zpočátku mě to trošku vadilo, ale film postupně graduje a zážitek realističnosti je dokonalý.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

V době vzniku nejlepší scifi a dodnes těžko překonatelné. Vynikající atmosféra neznámeho prostředí, zvukové efekty, monstrózní kosmická loď, pastva pro oči a sluch. Dodnes mě celá sága vetřelců ještě neomrzela. Film jsem viděl nesčetněkrát a jsem do celé série takový fanatik, že jsem ji celou koupil tehdy na dvd za 6000 kč, jak jsem se nemohl dočkat a chtěl vlastnit originál. Pěkně jsem prohloupil, vzápětí spadla na 1500 a pak ji prodávali s novinama za asi 180 kč. To jsem ji měl ješte na VHS po 500. V kině jsem každý díl viděl několikrát, odhadem mě shlédnutí jednoho dílu vyšlo asi na 3500!!! Nejdražší a nejvíce viděný nejoblíbenější můj film.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Akčnější než jednička, ale těžko říct, který díl je lepší. Celá série je výborná, ale první dva díly jsou nejlepší. Dodnes nepřekonaný film. Škoda, že dlouho slibovaná 5 a 6 se asi točit už nebude. Spolu s Válkou světů můj nejlepší film, nikdy neomrzí.

Válka světů

Válka světů (2005)

Dle mého názoru nejlepší film od Spielberga a možná nejlepší sci-fi co jsem viděl. Takhle má vypadat pořádný sci-fi film. Divím se,že to má tak slabé hodnocení, možná je to tím, že hodně lidí to vidělo stažené na pc se špatným zvukem, ale v kině to byl nářez. Dakota Fanning je naprosto úžasná herečka, efekty nevídané a napětí dost husté. Jen ten závěr mně přišel dost rychlý, ale je to vlasně jen povídka a ne rozsáhlý román, tak to tak mělo být. Víc takových filmů.

Terminátor

Terminátor (1984)

Nejlepší akční film mého mládí, nejlepší Arnoldova role.

Blízká setkání třetího druhu

Blízká setkání třetího druhu (1977)

Když jsem odcházel z kina, nemohl jsem ani mluvit, jak mě to dojalo. Vůbec první film,který mě tak vzal. Asi nejlepší sci-fi co jsem viděl,byl jsem na něj několikrát. V kině se mi tehdy líbil dokonalý zvuk, když přistávala obří mateřská loď a v celém sále to dunělo. I dnes po tolika letech se rád na to znovu podívám.Tenhle film mě dostal hlavně svou jakoby realitou. Takové sci-fi se má točit, téměř reálné. Už se těším na Interstellar,mohlo by to být něco v podobném duchu,ne nějaká přehnaná fantasy.Viděno dnes po letech je hodně znát stáří filmu a jakási naivita, ale dosud na podobné téma nic lepšího nebylo natočeno a film ještě dlouho zůstane v žebříčku mých nej.

Krvavý diamant

Krvavý diamant (2006)

Tak tenhle film mě příjemně překvapil. Z Capria se stává výborný herec, tahle role mu velice sedla. po dlouhé době film, který hned po skončení mám chuť si ho pustit znovu. Vynikající hudba.

Avatar

Avatar (2009)

Po vizuální stránce a ještě ve 3D naprosto úchvatné, ale jinak dost nuda.Spíše fantasy,pohádka než klasická sci-fi, tam patří např. Distrikt 9, který se mi líbil mnohem víc a neustále jsem na něj musel myslet. Na Avatara jsem si po vyjití z kina ani nevzpomněl, cítil jsem jakési prázdno.Film kromě vynikajících efektů mi nic nedal, herecké výkony nulové. Pocahontas Šmoulová mne moc nebere a závěrečná vychvalovaná bitva,jakou jsme dosud neviděli, je pravda jen v tom, že ji uvidíme v Avatarovi, jinak jsem viděl mnohem lepší bitvy. Samozřejmě si Avatar zaslouží plné hodnocení, ale jako film pouhé 3* I ten někým zatracovaný romantický Titanik byl o mnoho lepší. To neznamená, že se mi Avatar nelíbil,ale mám raději klasickou čistou sci-fi.Podívaná úžasná ale děj hodný béčkového filmu na nedělní odpoledne. Pro všecny ty, co hodnotili 2 a dokonce odpad: To jste viděli v mobilu v tramvaji v rušině s činskýma titulkama, nebo co? Na takový film se musí do kina na 3D, pak je hodnocení úplně jiné!!!

Prometheus

Prometheus (2012)

Vynikající mistrovské sci-fi na které jsem se těšil už hodnou řádku let. Film přesně podle mého gusta. Přesto oproti Vetřelci je to na dnešní dobu trochu zklamání. Čekal jsem od toho mnohem více a ani 3D mě tentokrát nějak neoslnilo. Nejprve to měl být dvojdílný film, prý pro svou děsivost zkrácen a vystříhán na jeden celovečerák, sám Ridley Scott tvrdil, že se strachy poděláme, ale asi jsem už na to tak zvyklý, že to moc nefungovalo. Jediná nervy drásající scéna, která mě zaujala byla operace. Po vizuální stránce naprostá bomba, ale jako fanoušek vetřelčí ságy docela zklamání. Určitě bude dle otevřeného konce pokračování a zrodí se nová sci-fi sága, která krásně naváže na vetřelčí. Tenhle film je povinnost pro fanoušky sci-fi. Teď se zas můžu nedočkavě těšit, až vyjde na BR. Musím na to jít znovu a znovu, tak jako jsem kdysi chodil na Vetřelce stále dokola a nikdy mě neomrzel.