Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Maléry pana Šikuly (1999) 

Pro člověka pracujicího v nadnárodní firmě na pozici specialisty je to nejlepší komedie z tohoto prostředí. Nebo aspoň první 2/3. Ron Livingston hraje velmi přesvědčivě člověka, který rezignuje na zajištěný život, jenž však nenávidí a začne poslouchat své lidské instinkty. Bohužel v druhé půlce se ze skutečně reálného světa stane série nepravděpodobných náhod a film tak ztratí své kouzlo. Škoda. Ale díky dokonalému startu 4*.

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Technicky dobře zvládnutý film a skvělý výkon Jude Law bohužel nezachrání velmi chabý scénář. Ne že by se tam nic nedělo, ale přijde mi jakobych viděl film, který vypráví tři lidé. První ho nemůže ukončit, protože by byl moc krátký, tak se do toho vloží druhý a ten ho nemůže ukončit, protože by to bylo moc předvídatelné, tak se do toho vloží třetí, který ho ukončí s rádoby šokujícím závěrem. Ale vyústění je tak hloupé a rozhodnutí protagonisků nereálné, že to celý film pohřbívá. Jakoby scénárista nevěděl, co chce.

plakát

Popelka II: Splněný sen (2002) 

Mam rád animáky a první popelka je moje srdcovka, ale tohle je nudné, s prvoplánovým dějem a bez jakékoliv skryté myšlenky. Jednu hvězdičku za stylizaci prvního dílu z roku 50 a druhou za to, že jsem viděl, že se to malým dětem skutečně líbilo. Radši bych se podíval 3x za sebou na jedničku než znovu na tohle.

plakát

Král rybář (1991) 

Tento film jsem videl asi pred 15 ti lety aniz bych znal jeho nazev, herce ci pribeh. Presto jsem si z neho pamatoval mnoho obrazu a hodnekrat jsem ho hledal. Ted jsem ho videl podruhe. Naprosto me okouzlil a povzbudil. Ma svou vnitni magii, kterou na me pouzil a pomohl mi myslet na neco jineho nez strasti bezneho dne. V podstate vsichni herci hraji paradne a na rozdil od podobnych filmu mi v mysli nezustava smutek z meho obycejne prumerne nudneho zivota ale cista radost. 5/5

plakát

Prometheus (2012) 

Maximální zklamání. Kdo neviděl a nemá rád Vetřelčí univesum, tak má naději, že se mu to bude líbit. Pro nás ostatní radši zapomeňme, že to s tím nějak souvisí. Hvězdičky dávám jen za efekty a střih.

plakát

Madagaskar 3 (2012) 

Na Madagaskaru se mi vždycky líbilo, že jde zejména o pomatený hlášky a situace a příběh či moralizování jde do pozadí. Trojka naštěstí toto splňuje také nicméně s předchozími díly to má společné jen postavy. Stejný scénář by mohly zahrát lidské postavičky a vyšlo by to na stejno, už nejde o to, že lev je šelma a zebra lovená zvěř ani o to, že život v divočině není tak podobný tomu ze zoo. Je to prostě nějaký příběh a náhodou ho hrají postavy z Madagaskaru. Slabší tři hvězdičky si to asi zaslouží. Za první dvě třetiny bych dal možná i čtyři, ale ta maximální přebarvenost v poslední třetině to strhává přímo neskutečně. Zatímco ze začátku jsem se smál a užíval si to, tak na konci jsem se skoro styděl, že se na na takovou infantilnost dívám.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Pěkné, pěkné... velmi důstojné zakončení desetileté ságy. Závěrečná limonáda není naštěstí tak dojemná jak jsem jí čekal. Naopak mě příjemně potěšil celkový spád. Nebyl jsem nadšen, ale ani zklamán. Fanoušci ságy musí skákat nadšením. A přestože mě to úplně neodvařilo, tak díky těmto objektivním kvalitám nemůžu dát nic než 5ku. Spousta mrtvých dětí... to je Harry Potter 9

plakát

Czech Made Man (2011) 

Tedy musim priznat, ze po velmi dlouhe dobe cesky film, ktery se mi libil. Inspirace a vykradacka Guye Ritchieho (a trochu i Martina Scorsese) je zde sice citit za kazdou bankovkou, ale ani to moc nevadi. Velmi positivne me prekvapila celkova postprodukce, ktera je podle meho temer na svetove urovni. Posledni veta (ta po titulcich) v podstate dela cely film. Tak jedine co bych vytkl, jsou pomerne nemastne neslane herecke vykony a obcas urcita polochost ve vyprave. Celkove palce nahoru

plakát

Jistě, pane premiére (1986) (seriál) 

Tomuto brilantnímu dílu nejde dát nic jiného než plný počet. Každý díl jsem viděl nejméně 10x a pořád v něm nalézám nové a nové myšlenky, které se dají úspěšně konfrontovat s realitou. Nejenom že se člověk zasměje (o což tu podle mě jde až na druhém místě), ale především dostane náhled do politických kuloárů vyspělých demokratických zemí. Na rozdíl od Jistě pane Ministře, se teď díly týkají obecnějších a pro prostého voliče více bezprostředních a kontroverzních problematik - školství, omezování kuřáctví, kultura, principy demokracie,... Oba seriály vydají za roky studie politologie.

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Dobývání ženského srdce z pohledu roztomilého nerda zabalené ho cool kabátu. Unikátní jízda plná perfektních a originálních vtipů u kterých se bude bavit nejenom 30ti letý geek, ale i jeho přítelkyně, která většinu scének pochopí asi úplně jinak. Pro mě určitě překvapení roku.