Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (694)

plakát

Zabiják (2023) 

Příjemná odreagovačka bez složitého plotu. Michael to zahrál excelentně, jeho myšlenkové pochody jsou hlavním tahákem. Líbila se mi bitka na floridě, která nebyla doprovázená akční hudbou, ale jen ambientním rytmem, to tomu dalo zajímavý punc. Škoda, že všechny oddělá, ale tak nějak to patřilo k premise filmu.

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

Tak Líbáš hako ďábel jsem viděl před lety a teď jsem sjel první díl téhle šílené frašky. Někdo se tam fakt snažil z toho něco vykřesat, všechny ty emoce, hudba, dramata k tomu vybízí, ale vůbec to nefunguje. Je tam tolik balastu a nevkusu, že si to zaslouží maximálně tu jednu hvězdu.

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Jsou to už asi dva měsíce co jsme to s ženou dokoukali a já nebyl pořád co k čemu, abych napsal recenzi. Měl jsem pocit, že to musí být obsáhlá recenze, která pokryje všechny série a moje pocity. Na takovou retrospektivu se mi moc nechtělo. Ale vlastně jen ten pocit z toho, že musím odvézt dobrou práci s hodnocením znamená, co pro mě tohle dílo znamenalo. Je to klenot. Je to koruna. Jestli se má kritika zúžit jen na to, nakolik to bylo věrohodné "originálu", pak není nic jiného, co bych tomu vytknul. Byl jsem skeptický k časovému posunu a výměně hlavních protagonistů, ale všechny další "iterace" mi přirostly k srdci a líbily se mi všechny. V závěru jsme si je pak mohli užít i pospolu, což byla taková odměna pro věrné fanoušky. Jsem rád, že jsme tohle nekousali po letech, kdy to vycházelo, ale hezky najednou. Trvalo nám to několik měsíců, ale máme z toho hezké večery a nezřídka jsme si po díle pouštěli na YT reálné závěry a fascinovaně čuměli, jak se scéna podobá té filmové. Super, super, plná palba!

plakát

Trollové 3 (2023) odpad!

Velebnosti, jdu blejt.

plakát

Akta X - Vypínač (1998) (epizoda) 

Cyberpunk history 109: V rámci vzdělávání a přípravy na replay CP2077 sjíždím top perly cyberpunk univerza. Nikdy jsem neviděl všechny díly Akta X a bylo jasný, že se tam bude nějaký cyberpunk ukrývat. Tenhle navíc napsal sám král žánru - William Gibson. Dnes už můžete říct, že se jedná o klasický příběh, který už spousta děl ztvárnilo - digitální nesmrtelnost. Na krátkou stopáž to bylo pojaté celkem dobře a klasický otazník na konci ke typický pro Akta X. Navíc Gillian Anderson zamlada...to byla kobra :-)

plakát

Smrtihlav (1998) 

Cyberpunk history 108: V rámci vzdělávání a přípravy na replay CP2077 sjíždím top perly cyberpunk univerza. Tohle není úplně klasické téma cyberpunku, ale sdílí s ním spoustu prvků. Tak například temné město, kde slunce nikdy nevychází (CP2077 má Night City), vyspělé technologie tady nepochází od lidí, ale od neznámé mimozemské rasy. Ta si dala za úkol zachránit svůj druh, bohužel však při tom zotročí ten náš. Měl jsem pocit, že čtu knihu, mělo to ten správný knižní vibe.

plakát

Gattaca (1997) 

Cyberpunk history 107: V rámci vzdělávání a přípravy na replay CP2077 sjíždím top perly cyberpunk univerza. Tohle sem stylisticky úplně nepatří, ale žánrově a futurismem nebo genovou disktriminací ano. Super příběh, peckoidní herecké obsazení doprovází neoretro futuristické kulisy, které připomínají nejedno univerzum (tak třeba Blade Runnera). Klidně bych z tohohle světa shlédnul další příběhy nebo pokračování tohohle. Určitě zaslouží pět hvězd.

plakát

Virtuozita (1995) 

Cyberpunk history 106: V rámci vzdělávání a přípravy na replay CP2077 sjíždím top perly cyberpunk univerza. Duo Russel Crowe a Denzel Washington mělo vítr v plachtách. Russel jako záporák a šlo mu to moc pěkně. Zajímavý setting, ale béčkovost z toho čpěla až za roh. Přestřelky, závěr, chyběla tomu jen ta velká pusa ve finále. Příjemné, ale průměrné.

plakát

Zvláštní dny (1995) 

Cyberpunk history 105: V rámci vzdělávání a přípravy na replay CP2077 sjíždím top perly cyberpunk univerza. Strange Days bylo hodně o Braindance (modří už vědí), co by nám nahrávky zážitků a jejich reprodukce mohly přinést a kde už to smrdí průserem. Tady to samozřejmě bude zavánět tím druhým a máme co dočinění s velkou konspirací. Spolu s přelomem milénia a otazníkem, zda se všechny Windows dokážou poprat s dvoujkou na začatku letopočtu tu máme pěkné cyberpunkové drama s typickým nádechem high tech low life. Glavní hrdina byl trošku přitroublý a tak trochu zbabělec, jeho femme fatale byla průměrná holka z Rancho Coronado, ale nakonec to všechno dobře dopadne a ta holka co rozdává polibky jehlovým podpadkem najde své vysněné náručí. Přijemná podívaná a ještě příjemnější soundtrack kombinující tvrdší rock spolu s trochou elektroniky.

plakát

Harry a Meghan: Útěk z paláce (2021) (TV film) odpad!

Útěk z paláce? Ani náhodou. Pokud čekáte nějaké akční drama ve stylu Prison Break nebo Tango & Cash, tak jste na omylu. Nejsou tady bachaři, ani potetovaní vězni. Neviděl jsem nikde zbraň vyrobenou z kartáčku nebo spadlé mýdlo ve sprše. Po téhle stránce to vůbec nesplnilo moje očekávání. Cením píli a houževnatost tvůrců, že dokázali tak tvrdošíjně napasovat děj pro Nova Lady, že kdyby se to jmenovalo Rosamunda Pilcher: Na pokraji zhroucení, tak bych tomu dal tu jednu hvězdu. Jenže Rosamunda má ty krásné přímořské městečka. To tady není, takže za mě odpad.