Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Akční

Recenze (20)

plakát

Maxinožka (2017) 

Vynikající příběh, dojemný i vtipný. Byl s námi v kině i tříletý synovec a dokonce i on to se zaujetím sledoval, animace a střih jsou špička.

plakát

Láska po zlém (2001) 

Atmosféra filmu mi připomněla písničku Anny K. "Ať je ráno moudřejší než noc, co lásku mění na nemoc..." Adrien Brody hraje bohémského podvodníčka a je tam jeden náznak, že čte literaturu, tahle část chtěla podle mě dovysvětlit, protože určovala část jeho charakteru. Je to zajímavě zahraný film, ze kterého zní bolestný vzkaz - být na dně v pekle není nejhorší, nejhorší je být tam sama.

plakát

Infiltrátor (2016) 

Film podle skutečné události. Ukazuje, jak riskantní je dostat drogový gang. Nejvíc mě dostalo chování bank, že se něco takového fakt stalo. Já bych v přestrojení nedokázala ani pozdravit. Smekám před každým agentem, který bojuje za správnou věc. Napínavá podívaná až do konce, kde jsou fotky skutečných postav.

plakát

1929: Velký krach (2009) (TV film) 

Vynikající dokument o zločinném chování bank, které vedlo ke krachu, jež se stal podhoubím pro vypuknutí 2.světové války. Skvělé varování před dnešním všeobjímajícím konzumem.

plakát

1942 (2012) 

Sucho, hladomor a miliony lidí na útěku. O téhle části dějin jsem neměla ani tušení. Bravurně natočený velkofilm, který téměř dokumentaristicky líčí bídu a utrpení uprchlíků, nečinnost vlády a nechutné politikaření... Panebože, tohle se opravdu stalo. Film ve mně dozníval pěkných pár dní. Tady jsou slova zbytečná, to se musí vidět.

plakát

Oddělen (2011) 

Náročný film, který se zabývá otázkou Kam ten svět spěje? Navíc je zasazen do školního prostředí, které zobrazuje mladé lidi na startu do dospělého světa. Film líčí vývoj společnosti pesimisticky a prostřednictvím hlavního hrdiny si pohrává s otázkou, jestli je možné zůstat od tohoto negativního vývoje oddělen. Zajímavě zpracované a přesvědčivě zahrané, zasloužených pět hvězdiček!