Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (7)

plakát

Sahara (2005) 

Milý pokus o zamazání díry v novém miléniu po Džounsíkovi. Neškodný propadák, který se z díry hned vydrolí a zedník to může za několik let zamazat znova, tentokrát regulérně neregulérním Džusíkem a křišťálovym brčkem, který nedopadne o moc líp...

plakát

Tropická bouře (2008) 

Všemu vládnou především dva herci: Tom Cruise a Rober Downey Jr. Oba pod make-upem a k nepoznání. Oba se správnou nadsázkou, která by málo komu prošla podávají vejkon na zlatýho holohlavce.

plakát

Deset dní, které otřásly světem (1928) 

Filmařský klenot, který pro mě znamená víc než Křižník Potěmkin. Totální a absolutní propaganda a kompletní převrácení skutečnosti, které s Křižníkem tvoří základní páteř propagandistických filmů, od nichž mnohé odkoukali Nacisti. Věčnost tohoto filmu spočívá bezesporu v inovativní montážnické škole, která učinila zásadní milník v historii filmu a zanesla střih mezi opravdové umělecké profese.

plakát

inscenacEno.1948 (2018) (studentský film) 

Jeden z nejlepších animovaných filmů poslední doby vyrobených v Česku. Chladná sürrealističnost přesně vystihuje ducha doby. Spojení loutek s tématem je všeříkající. Film má dvě vyprávěcí roviny, první hlasovou, která stručně shrnuje dějinné okolnosti a druhou obrazovou, která inscenuje skrze loutky převyprávění rudého února. Obě roviny fungují souběžně a navzájem se doplňují a zároveň fungují i každá sama o sobě. Závěrečný epitaf, který promlouvá k současnosti a zároveň mluví i o ní, je geniální. Dovedu si představit, že by se tenhle film bez problému promítal na základních a klidně i středních školách, aby nenásilně představil nejmladším generacím jednu z nejhorších etap historie Československa.

plakát

Katyň (2007) 

Film o událostech, které si je třeba nepřetržitě připomínat. Kdo jiný než Wajda by se měl ujmout tohoto velkého tématu. Troufám si tvrdit, že po shlédnutí pochopíte vztah Poláků k Rusku.

plakát

Já, Tonya (2017) 

Margotka je skvělá a dokazuje, že není jenom hezká herečka, ale taky super herečka. Paul Walter Hauser je nejlepší hňup široko daleko. Sebastian Stan je super hňup číslo 2. A Allison Janney byste za matku opravdu mít nechtěli. Obecně nejsilnější stránkou filmu jsou herecké výkony.

plakát

Sicario 2: Soldado (2018) 

Jako jednohubka stravitelné a neurazí vás. Problémy filmu jsou: na prvním místě scénář, na druhém režie, na třetím střih. Scénář staví bohužel na předvídatelných konstrukcích a zemotizovaných motivacích, kterým se v první díl poměrně dobře vyhýbal. Režie není ničím inovativní (což by nevadilo), ale není vám schopna bohužel navodit patřičný pocit jak v akčních tak v lyričtějších pasážích a uprostřed filmu nezvládne tempo. A střih selže především na konci filmu, kde zmatečně prostříhává a rozbijí neopodstatněně kontinuitu času. Ale nebojte se tohohle filmu. Není špatný, jen si ho asi víckrát nebudete chtít zrovna pustit.