Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 836)

plakát

Stále spolu (2014) 

Profesionální otec Petr by měl okamžitě dostat padáka od svých dětí, protože je nenaučil ani pořádně mluvit, natož samostatně uvažovat. To nemůže nikdo myslet vážně, že by ho takový život bavil. Upřímnost jsem tady viděl jenom u demagoga Petra, přičemž upřímný demagog je vždycky nejnebezpečnější. Zaplať Pánbůh, že takový člověk žije daleko od ostatních a otravuje život jen svojí rodině. Jinak dokumentaristika na bodě nula, Mlčoch jakoby tady působil i jako cenzor a film si stříhal ve Španělsku pod mostem. Dokument není obraz, aby něco prostě jenom zachytil.

plakát

Divné zvuky (2015) (studentský film) 

Spíš než povídkou Odpuštění bych řekl, že je film inspirován lidovou slovesností "kocour v troubě."

plakát

Řeky (2014) 

Fakt zvláštní, že to říkám zrovna já, ale tenhle kraťas měl být delší. Pěkná animace, ale tři minuty jsou vážně málo, to Daria neví?

plakát

Mozaika, valčík splínu (2015) 

Kdo si přečte obsah, ten by podle mě jen těžko tipoval, že jde o obsah film. Možná o popis obrazu nebo videomapingu, ale že se takováhle psychadelie dostane už i na filmové plátno, to pochopím asi až s odpovídajícími léky.

plakát

Čím víc vím (2015) (studentský film) 

To je sranda, jak se význam i smysl krátkých filmů dozvídám až dodatečně z obsahu. Pokud to byl záměr, abych si na konci stejně jako Falcon položil otázku "co se snaží říct?", měl bych asi změnit hodnocení. Jinak je sice príma, že to má průvodní slovo, ale celkovému vyznění to nijak nepomáhá.

plakát

Ploty (2015) 

Myšlenka je jasná, to snad leda že by někdo nevěděl, co je to plot. Ani trochu se mi ovšem nelíbila animace, troufám si tvrdit, že sám bych nakreslil ne o moc ošklivější panáčky. Omezené vnímání svobody a člověka nemám, jestli ale něco mám, tak omezené vnímání krátkých animovaných filmů.

plakát

Vlčí hrátky (2015) odpad!

Fascinuje mě ten čtyřřádkový obsah Falconu, takovou niternou sondu tady nemá ani Pulp Fiction. Jestli ve Vlčích hrátkách někdo něco z toho vážně viděl, má můj obdiv. Já viděl jeden velký otazník.

plakát

Zátopek (2016) (TV film) 

Já jsem jedině rád, že si dokument odpustil politické kecy a šel jenom po sportovní části Zátopkova života. Politika se dneska míchá úplně do všeho a ono koho to má pořád zajímat... Místo ní tady hodně prostoru dostává smysl pro fair play a úcta k soupeřům, snad se tenhle film dostane k co největšímu počtu mladých sporťáků. Jestli jsem u dokumentu o Štěpánkovi remcal, tak takhle nějak si to naopak představuji.

plakát

LEGO® Ninjago® film (2017) 

LEGO filmy se nikdy moc netrápili s příběhem, ale tohle už je vyloženě rezignace. Akční části na mě působily jako kdyby mi někdo před obličejem máchal omalovánkama, z toho by nemělo nic ani jojo. Co Ninjago drží nad vodou jsou kecací scény, tam se někdo vyřádil, i když asi trochu zapomněl na to, že píše hlavně pro děti. Ve výsledku je to ale pořád dvakrát povedenější, než drtivá většina animáků, které k nám dorazí.

plakát

Rodinný film (2015) 

Čtvrtá hvězda je za sympatické klábosení režiséra a producenta v Evaldu. Chtěl bych po každém filmu slyšet mluvit tvůrce, protože snad jenom Zdenda Trošků točí záměrně blbě. Tady se mi líbil informační minimalismus, protože v našich filmech to většinou vypadá tak, že postava žere červené jablko a má větu "to je ale dobré červené jablko." Překvapily mě výkony hereckých juniorů, oproti tomu jsem se znovu utvrdil v tom, že víc než Karlu Rodenovi věřím herectví i cvičené Border kolii. Ten chlap prostě nemá kule, Vanda Hybnerová tu coby manželka byla příjemná asi jako hřeben místo toaleťáku, ale jenom pohledem Rodena rozsekala na maděru. Tomu příště nevolejte, jinak za mě jen tak dál.