Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Gomora (2014) (seriál) 

Savianova knížka je kult. První dvě série jsou mistrovské kousky. Třetí na začátku poněkud kulhá ale potom vám to vynahradí. Vedle Okupace jedna z nejlepších evropských seriálových sérií.

plakát

Jack staví dům (2018) 

Larsi tak tohle se ti povedlo. Brutální film který je tak narvaný takovou dávkou toho nejčernějšího humoru co jsem kdy viděl. Jen jednou jsem měl tendenci odvrátit zrak a to když hlavní postava v retrospektivě z dětství ušmikne živému káčátku nohu. Za mě jeden z nejlepších filmů tohoto roku a za Vergilia a odkaz na Božskou komedii od Danta velké plus.

plakát

Bůh s námi - od defenestrace k Bílé hoře (2018) (TV film) 

Jedna hvězdička za kostýmy. Celkový děj je velká mizérie. Pokud na tohle kouká člověk který všechno z dějepisu zapomněl, nebo se o historii nezajímá, je ztracen. Všechno jsem po shlédnutí musel vysvětlovat. Někdo by se měl zamyslet jestli filmy tohoto formátu má vůbec cenu točit.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Tak si to shrňme. Schindler byl bídák, rozhodně nebyl lidumil. Hochštapler a podvodník kterému se říkalo v Brněnci Švindler. Že vykořisťoval židy je také známá věc. I přes tyto aspekty jsem se rozhodl dát filmu plný počet bodů. Spielberg natočil něco co přesahuje úplně vše. Správně vybral černobílý film, přidává na dramatu a temné atmosféře, která od začátku snad nejde přes svojí hutnost ani krájet. Jednoznačně postavený pomník obětem holocaustu a zároveň memento pro všechny co dokáže totalita v kombinaci s nenávistí ke skupině obyvatel.