Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Svéráz národního lovu (1995) 

Rusko. To prostě mluví za vše. Různorodá partička chlápků s velice kladným vztahem k alkoholu se vydává na lov. Už jenom podle toho je zřejmé, že toho moc neuloví, ale o to víc zábavy si užijí s opilým medvědem a Kuzmičovou krávou. Doporučuji sledovat v originálním znění a s titulky, dabing tomu filmu trochu ubírá na "svérázu" a třeba se u toho ještě naučíte finsky. Pro náročnějšího diváka si lze sledování filmu zpestřit popíjením vodky zároveň s hlavními hrdiny...lze vůbec takovou sebranku nazývat hrdiny?

plakát

Spáči (1996) 

Když jsem tento film viděl poprvé ještě jako žák základní školy s pravidelně sníženou známkou z mravů, pěkných pár týdnů po jeho shlédnutí jsem sekal latinu, než mi otrnulo. Naturalistická cesta do hlubin nápravného zařízení pro mladistvé, kde se s nikým moc nepářou. Jediné místo na světě, kde člověk doufá, že nedostane dárek k narozeninám. Příběh o čtyřech klucích, kteří se do podobného zařízení dostali a prožili si zde ponížení na tisíc způsobů. Ovšem i zde platí, že kdo jinému jámu kopá... Film vás svojí atmosférou vtáhne do děje a nepustí. Brilantní herecké obsazení a výkony herců, zejména Kevin Bacon vypadá důvěryhodně snad až příliš. Podle skutečné události - autorovi knižní předlohy a jeho kamarádům se v dětství dostalo od dozorců stejného zacházení.

plakát

S čerty nejsou žerty (1984) 

Co by to bylo za Vánoce bez této pohádky? Příběh není nic převratného, všechno už tu bylo, ono taky už není v tomto žánru moc co vymýšlet, že? Nicméně o to u této skvělé pohádky nejde, neboť díky vynikajícímu filmovému zpracování a spoustě vynikajících českých herců - zejména Karel Heřmánek a Viktor Preiss vysloveně excelují (ostatně kde také ne) se jedná o skutečnou perlu mezi českými pohádkami a zároveň snad jediná z nich, která se časem neokouká. Film nabitý vtipnými momenty, však také většina hlášek z filmu je již dnes zlidovělých. Vlastně za chvíli jsou tu opět Vánoce a s nimi i tato vynikající pohádka, takže "Bacha na peří a hlavně žádnej alkohol!"

plakát

Nabitá zbraň 1 (1993) 

Ryzí parodie na všechny možné i nemožné akční filmy. Hodina a půl, kdy se nepřestáváte smát, gag za gagem. Navíc okořeněno vtipných cameí osobností z první herecké ligy (scéna s Brucem Willisem je jednoduše geniální). Vynikající film na odreagování, který se dá sledovat i po několikáté a nenudí, pokaždé objevíte další skrytou narážku či vtípek, který vám minule unikl.

plakát

Jistě, pane ministře (1980) (seriál) 

Britský seriál z prostředí fiktivního ministerstva. Ukázkový příklad anglického humoru, přestřelky ministrem Hackerem a sirem Huphreym jsou studnicí komických situací hlášek. Obsazení Nigela Hawthornea do role sira Humphreyho byla vyložená trefa - už jen ten jeho lišácký úsměv vždycky napoví, že něj vypadne opravdová perla. Sitcom pocházející z 1980, nicméně aktuální v každé době, stačí otevřít ranní noviny a připadáte si jako při četbě scénáře k tomuto seriálu.