Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je poznat, že knížka byla asi hodně obsáhlá, protože ač je ten film dobrej, prostě nevyužívá všechny postavy naplno a prostě si k nim nevytvoříte takovej vztah. Kór, když ještě vyrostou. I různé situace při připravování pomsty jsou jen tak naťuknuty a já kolikrát ani moc nevěděl, v čem je jádro pudla. Nejlepší část byla rozhodně dětství ještě před pasťákem. Herecky hodně dobrý, ale myslím, že kdyby se režie zhostil např. Spike Lee mohlo to být všechno dotaženější. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ze začátku silné, postupem času alespoň kvalitně natočené drama. Drsné děj v nápravném ústavu má možná o to větší působivost, že kamera divákovi pouze naznačuje a pak nechá pracovat jeho fantazii. V druhé části jde o celkem napínavý proces, o jehož důvěryhodnosti by se sice dalo značně polemizovat, ale zpocený Pitt a další "hrdinové" pohybující se na tenkém ledu nenechají diváka chladným. Závěrečná scéna u stolu se mi docela líbila, takže bych to viděl na slušné 4*. ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Spáči se mohou klidně řadit k takovým filmovým skvostům jako Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle. Opět jde o velmi silné drama, které vás pohltí a nepoznáte co je nuda i přes celkem dlouho délku filmové stopáže. Spáči nenechají nikoho chládným. Herecké výkony hlavně mladíků v první půli jsou opravdu skvěle zahrané a spolu s RainManem jsou Spáči Levinsonovi nejlepší filmy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čechoslováci majú film Vyšší princip, amíci Sleepers. Myslím filmy, ktoré úspešne polemizujú o otázke viny a možnosti onoho vyššieho princípu, ospravedlňujúceho hrdelný zločin. Dá sa to? Verte, že áno. Veľmi svižne ubiehajúca dráma, o ktorej pokiaľ vopred nič neviete, dokáže vás viac krát prekvapiť. K plnej spokojnosti mi v závere chýbal jeden moment, ktorý sa priam do deja pýtal a mohol dať filmu ešte jednu rovinu navyše, ale to je záležitosť na hodinový pokec pri pive. Film vyvoláva samozrejme aj otázky ďalšie, ale to je pochopiteľne dané predlohou a ani pri takejto luxusnej stopáži (na celovečerák) nebolo možné všetko dotiahnuť do čo najuspokojivejšieho možného konca. Nemal by som nič voči seriálovému spracovaniu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Úvodních 20 minut bylo skutečně uspávajících a začínal jsem nabírat dojmu, že půjde o další dílo Levinsona, které mi nesedne. Mám to s ním jako na houpačce. Ovšem od nehody se stánkem na párky na kolečkách a ročnímu pobytu v noblesním převýchovném zařízení, kde chlapce kromě pokusu o zlepšení jejich chování, opakovaně docházelo i k pokusu o změnu jejich sexuální orientace bandou sadistických homosexuálních stráží v čele s krajně slizkým a nechutným Kevinem Baconem. Vůbec ovšem nezaostávala ani druhá "dospělácká" polovina snímku, která se točila kolem snahy nějak se vyrovnat se šrámy minulosti, které jsou zaryté hluboko v duši. Těžko v tomto snímku hledat nějaké nedostatky. Skvěle zvládnutý kus filmařiny, kde nevíte, zda máte dříve obdivovat zajímavý děj a zajímavě napsané postavy, nebo žasnout nad fantastickými hereckými výkony snad všech zúčastněných. [88 %] ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)

Reklama

Reklama