Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Proč neudělat z komorního survival hororu mnohem větší survival horor s více vetřelci a zatraceně cool vychytávkama, jako je finální duel Ripley vs. The Queen? Ve všech ohledech, kde první díl podle me zaostává, dvojka exceluje. Opět velký bravo pro Jima Camerona.

Smrtonosná zbraň

Smrtonosná zbraň (1987)

"I guess we're both fucked!" Dodnes nemůžu uvěřit tomu, jak sympatickou a sehranou dvojku dokázal Donner vytvořit. Murtaugha a Riggse si připomínám všemi čtyřmi díly nejméně jednou do roka (vánoce), protože je zbožňuju.

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

100%. Může vůbec film být dokonalejší? Odpovědí je, že samozřejmě může. Ale už to půjde jen hodně těžko. Tento snímek je komplikovaný. Zašmodrchaný. Co je paradoxem a ironií je fakt, že i přes dlouhosáhlou stopáž je vidět, že Nolan by potřeboval spíš 200 a víc minut. Je to na škodu? Těžko říct, jedno je ale jisté - pokud jste napoprvé cítili rozčarování, zklamání, přehlcení, nelogičnost, nedoslovnost, spěch...je zde jen jedna rada - PODÍVEJTE SE NA FILM ZNOVU! A dávejte maximální pozor. Objeví se před vámi mistrovské dílo, zpletenec činů, scén a událostí, které do sebe zapadnou jako ozubená kolečka v mistrovském, seřízeném a dobře promazaném stroji. Pět koleček, která stojí za hodnocením každého mého filmu: *Režie (geniální, kamera, triky), *Scénář (spletitý a vynikající, excelentní dialogy), *Herecké výkony (brilantní, Christian Bale, Tom Hardy i přes masku představuje jednoho z nejděsivějších padouchů všech dob, ta animálnost a hrozivá, skrytá genialita!, Anne Hathaway - snad překvapení a rozčarování roku (nejraději bych se jí omluvil za to, jak jsem jí podceňoval)!, Michael Cane, Morgan Freeman, Gary Oldman!), *Hudba (výborná, osudová, epická, další plus za to, že nezapadá do klišé Hanse Zimmera!) a to jedno, nenápadné zlaté kolečko, onen *X-Factor filmu - my god, where do I start?! The Bat? Osudovost? Gradace? Geniální záporák? Christopher Nolan, I love you. Christian Bale, thank you for this role. A naopak. /// Po třech projekcích IMAX.

X-Men 2

X-Men 2 (2003)

Jednička upoutala mou pozornost a vytvořila u mě zájem o mutantí univerzum. Dvojka je mistrovským dílem (kterým ale měla bejt spíš trojka), co se týče scénáře, režie, triků a vlastně všech věcí, který od kvalitní komiksárny čekám. Všechny postavy tu mají dost místa na to, aby se dokázaly dostatečně předvýst, a ty hlavní poznáme do hloubky. Asi ten nejlepší druhej díl od dob "The Empire Strikes Back" (a možná taky "Lethal Weapon 2").

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Frank Darabont zachytil velmi krásný lidský příběh s takovou lehkostí, že by vás klidně ukecal k tomu, nechat se s ústřední dvojkou na pár (desítek) let zavřít.

Leon

Leon (1994)

Citlivej akční film? Drsná love-story? Od obojího trošku. Co se k příběhu dá přiřknout s jistotou, je slovo netradiční. Velmi mě zde zaujal kontrast nekompromisního zkorumpovaného světa dospělých s až slepou mladistvou láskou. A ještě nikdy jsem nebyl tolik emocionálně rozhozen koncem filmu.

Sedm

Sedm (1995)

Dokonale vystupňované mistrovské gílo géniálního šílence. Mluvím o režisérovi, nebo postavě, kterou ztvárrňuje Kevin Spacey? :)