Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (9)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Pro mě asi nejkrásnější filmová metafora všech dob a nejvřelejší poselství. Tim Robbins i Morgan Freeman jsou famózní. 10/10 Rád se k tomuto skvostu vracím.

Matrix

Matrix (1999)

Filozofický koncert čerpající z myšlenek ze všech možných fází historie lidské civilizace. Vše zabaleno do cyberpunkového hávu a servírováno ve strhujícím příběhu, který nemá v historii filmu obdoby. Pro mě jedno z nejzásadnějších uměleckých děl vůbec. Sestry (dřívě bratři) Wachowští si zaslouží naprostý respekt za genialitu této práce. 10/10 a pořád je to málo.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Tarantinovo životní dílo. Fantastické a dnes již zlidovělé dialogy. Dabing obecně bytostně nesnaším, ale musím smeknout před českým zpracováním postav. Některé vtipy jsou přeneseny naprosto geniálně.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Je možné, že po 10 letech nazívat film klasikou může být brzo. Ale Temný rytíř si to zaslouží. V době, kdy film vyšel snímky s temnějším tónem tolik nefrčely a trh ještě nebyl zaplaven tucty zpracování komiksových postav, o kterých člověk pomalu ani nevěděl, že existují. Z Ledgerova Jokera mrazí v zádech a Baleovi role Batmana vyloženě sedí. Hutná až tisnivá atmosféra, skvěle vykreslené postavy. Nolan v největší formě. 10/10